Το Μουσείο Μπενάκη στέλνει 7 Έλληνες χειροτέχνες στη Βενετία

Homo Faber Event στην Βενετία
Homo Faber Event στην Βενετία ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Επτά Έλληνες χειροτέχνες εκπροσωπούν την Ελλάδα στην διεθνή έκθεση για την ευρωπαϊκή χειροτεχνία "Homo Faber Event" στη Βενετία.

Η μεγάλη διεθνής έκθεση για την ευρωπαϊκή χειροτεχνία (craftsmanship) "Homo Faber Event" πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο San Giorgio Maggiore της Βενετίας.

Η έκθεση που ξεκίνησε τη λειτουργία της την Κυριακή 10 Απριλίου 2022, θα διαρκέσει έως την Πρωτομαγιά και περιλαμβάνει πάνω από 850 εκθέματα και 100 εμπειρίες σε 15 παράλληλες εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από 40 χώρες.

ADVERTISING

To "Homo Faber Event" διοργανώνεται από το Michelangelo Foundation, έναν οργανισμό που προστατεύει και προωθεί την χειροτεχνία στην Ευρώπη υποστηρίζοντας σημαντικούς τεχνίτες, παραδοσιακά εργαστήρια και νέα ταλέντα, αλλά και διευκολύνοντας τη συνεργασία τους με νέους σχεδιαστές.

Η έκθεση Next of Europe που επιμελείται ο γνωστός γκαλερίστας του Μιλάνου Jean Blanchaert
Η έκθεση Next of Europe που επιμελείται ο γνωστός γκαλερίστας του Μιλάνου Jean Blanchaert και σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Μετά από πρόταση του Μουσείου Μπενάκη, και ειδικότερα του μέλους της Διοικητικής του Επιτροπής Δέσποινας Γερουλάνου, κλήθηκαν επτά Έλληνες χειροτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Πρόκειται για τη Μαρία Γρηγορίου και τη Ζωή Κεραμέα στην έκθεση "Magnae Chartae" καθώς και τον Άκη Γκούμα, τη Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου, την Ιωσηφίνα Κοσμά και τους Chrisma58 (Χρήστος Χρηστίδης και Μιχάλης Μαϊδάτσης) στην έκθεση "Next of Europe".

Έργο της Μαρίας Γρηγορίου από χαρτί στην έκθεση 'Magnae Chartae'
Έργο της Μαρίας Γρηγορίου από χαρτί στην έκθεση 'Magnae Chartae' ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Η ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας

Η Δέσποινα Γερουλάνου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Cultural Council του Michelangelo Foundation, ένα συμβούλιο που αποτελείται από 30 μέλη που εκπροσωπούν ιδρύματα από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει ενεργά στην προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας συστήνοντας Έλληνες δημιουργούς και τεχνίτες.

Όσοι πληρούν τα αυστηρά κριτήρια αριστείας που θέτει το Michelangelo Foundation συμπεριλαμβάνονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα Homo Faber Guide, έναν ανεκτίμητο οδηγό για την χειροτεχνία στην Ευρώπη που περιλαμβάνει ήδη προφίλ 39 Ελλήνων δημιουργών. Σύντομα θα προστεθούν πολλοί ακόμη, τους οποίους έχει προτείνει το Μουσείο και έχει εγκρίνει το Michelangelo Foundation.

Δημιουργίες της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου από πορσελάνη
Δημιουργίες της Μαργαρίτας Εκκλησιάρχου από πορσελάνη με την ιαπωνική τεχνική Νερικόμι. Από την έκθεση Next of Europe ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Magnae Chartae - Η αξία του χαρτιού

Η Μαρία Γρηγορίου και η Ζωή Κεραμέα συμμετέχουν στην έκθεση MAGNAE CHARTAE, που επιμελείται ο αρχιτέκτονας και designer Michele De Lucchi. Στην έκθεση αυτή, η οποία ξεκινά έναν διάλογο για την αξία του χαρτιού ως μέσου έκφρασης, συμμετέχουν σύγχρονοι δημιουργοί που αναδεικνύουν το ταπεινό υλικό με νέους θαυμαστούς τρόπους.

Κεραμικό έργο της Ιωσηφίνας Κοσμά στην έκθεση Next of Europe.
Κεραμικό έργο της Ιωσηφίνας Κοσμά στην έκθεση Next of Europe. ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Next of Europe - Σύγχρονη χειροτεχνία

Ο Άκης Γκούμας (μέταλλο), η Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου (πορσελάνη), η Ιωσηφίνα Κοσμά (κεραμική) και οι Chrisma58 (Χρήστος Χρηστίδης και Μιχάλης Μαϊδάτσης) (βεντάλιες) συμμετέχουν στην έκθεση NEXT OF EUROPE που επιμελείται ο γκαλερίστας Jean Blanchaert και σχεδίασε ο αρχιτέκτονας Stefano Boeri. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει μοναδικής τεχνικής, αριστουργήματα όλου του φάσματος της σύγχρονης χειροτεχνίας επιλεγμένα από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Βεντάλιες των Chrisma58 (Χρήστος Χρηστίδη-Μιχάλης Μαϊδάτσης) στην έκθεση Next of Europe
Βεντάλιες των Chrisma58 (Χρήστος Χρηστίδη-Μιχάλης Μαϊδάτσης) στην έκθεση Next of Europe ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Οι επτά Έλληνες χειροτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση Homo Faber Event είναι όλοι πολύτιμοι συνεργάτες του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη, που με τη δράση του πρωτοπορεί σταθερά στην ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας. Εδώ και δεκαετίες συνεργάζεται με Έλληνες δημιουργούς, τεχνίτες και παραδοσιακά εργαστήρια αναζητώντας έργα που διακρίνονται για την αυθεντικότητα, τη δεξιοτεχνία, την πρωτοτυπία, την εφευρετικότητα, το ταλέντο και την τεχνική τους αρτιότητα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μουσείο Μπενάκη, Βενετία
SHARE:

24Media Network