Αυλαία στο θέατρο Ολύμπια με bijoux de kant

Με την παράσταση Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα από την θεατρική ομάδα bijoux de kant ανοίγει ξανά την αυλαία του, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Η έναρξη της νέας σεζόν πραγματοποιείται με μια ξεχωριστή συνάντηση, αυτή της δραστήριας ομάδας των bijoux de kant με το ηρωικό δράμα του Αθανάσιου Χριστόπουλου Αχιλλεύς (1804), η οποία διερευνά και επαναδιαπραγματεύεται την έννοια της ελληνικότητας και της συλλογικότητας μέσα από το μύθο της οργής του Αχιλλέα απέναντι στον Αγαμέμνονα.

Με την παράσταση Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα από την θεατρική ομάδα bijoux de kant ανοίγει ξανά την αυλαία του, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Το ιστορικό θέατρο στο θρυλικό κτίριο της οδού Ακαδημίας στην καρδιά της Αθήνας επιστρέφει στην καρδιά της πολιτιστικής ζωής της πόλης, με νέα ορμή, νέο όραμα κι ένα πλούσιο και δυναμικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Mε κεντρικό θέμα – μέχρι και το τέλος του 2021 – τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την ελληνική επανάσταση, η έναρξη της νέας σεζόν πραγματοποιείται με μια ξεχωριστή συνάντηση, αυτή της δραστήριας ομάδας των bijoux de kant με το ηρωικό δράμα του Αθανάσιου Χριστόπουλου Αχιλλεύς (1804), η οποία διερευνά και επαναδιαπραγματεύεται την έννοια της ελληνικότητας και της συλλογικότητας μέσα από το μύθο της οργής του Αχιλλέα απέναντι στον Αγαμέμνονα.

ADVERTISING
Αχιλλεύς. Ελλάς Εκλιπαρούσα από την θεατρική ομάδα bijoux de kant 
Konstantinos Skourletis

Η πλεονεκτική συμπεριφορά του πρώτου από τη μία και η περηφάνια και ο εγωισμός του δεύτερου από την άλλη θέτουν σε κίνδυνο τις δυνάμεις του ελληνικού στρατεύματος και την επιτυχή έκβαση του Τρωικού Πολέμου έως ότου έρθει η πολυπόθητη συμφιλίωσή τους. Ανασυνθέτοντας τα υλικά μιας «παλιάς θεατρικότητας», καταδυόμενη στις ρίζες του νεοελληνικού λόγου και της αρχαιοελληνικής μυθολογίας, η bijoux de kant προσεγγίζει το ηρωικό δράμα μέσα από μια γλυκόπικρη αίσθηση αλλά και συγχρόνως κωμική και ανάλαφρη ματιά θίγοντας μερικά από τα βασικότερα ζητήματα της νεοελληνικής ιστορίας.

Ενώ αυτή μας η ζωή είν’ παντελώς ολίγη /αναντιρρήτως την μισήν ο πόλεμος την πνίγει./ Ή έπρεπεν ο άνθρωπος να μην γεννιέται διόλου/ παρά με μίση κι έχθρητες να πάει κατά διαόλου.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης/Δραματουργική επεξεργασία: Γιώργος Παπαδάκης/Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης/Κειμενικές προσθήκες: Γλυκερία Μπασδέκη/Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Παπασωτηρόπουλος/Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Θανάσης Δόβρης, Θανάσης Βλαβιανός, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Βασίλης Ζιάκας και η Φλομαρία Παπαδάκη/Εκτέλεση Παραγωγής: bijoux de kant/*Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – Πρόγραμμα 2021, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού./Πληροφορίες:Ημερομηνίες: Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Info: Ώρα: 20.30/Διάρκεια παράστασης: 80’/Εισιτήρια:Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: €3/Δ’ Ζώνη (Φοιτητικό, πολύτεκνοι, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, άνω των 65 ετών): €5/Γ’ Ζώνη: €6/Β’ Ζώνη: €8/Α’ Ζώνη: €10/Διακεκριμένη Ζώνη: €12/Προεδρικό θεωρείο: €15/Προπώληση:www.ticketservices.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θέατρο, Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Επανάσταση 1821
SHARE:

24Media Network