Δωρεάν πρόβες στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής για νέους καλλιτέχνες

Δωρεάν πρόβες στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής για νέους καλλιτέχνες

Δωρεάν πρόβες για νέους δημιουργούς του θεάτρου, της μουσικής και του χορού προσφέρει νέο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής

Στην εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση των νέων δημιουργών και καλλιτεχνικών ομάδων προχωρά το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θέλοντας να δώσει "στέγη" στις προσπάθειες των νέων δημιουργών που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους, το πρόγραμμα τούς παρέχει δωρεάν τους χώρους του Μεγάρου Μουσικής για τις πρόβες τους.

Οι χώροι είναι τα υπόγεια και οι αίθουσες δοκιμών του Μεγάρου Μουσικής το οποίο, ανοίγοντας τις πόρτες του στους νέους καλλιτέχνες θα λειτουργήσει ως ένα φυτώριο σύγχρονης δημιουργίας στο Θέατρο, στον Χορό αλλά και στη Μουσική.

ADVERTISING

Τα καλλιτεχνικά σχήματα που θα μπορούν να κάνουν πρόβες στους υπόγειους χώρους του Μεγάρου Μουσικής μέχρι και τον Ιούλιο του 2017, εφόσον αξιολογηθούν από αρμόδιες επιτροπές είναι:

- 15-20 θεατρικά (2 μήνες πρόβες),

- 10-12 παραστάσεις χορού (1 μήνα πρόβες)

- 35 μουσικές παραστάσεις (1 μήνα πρόβες)

- 2-3 παραστάσεις όπερας/ μουσικού θεάτρου (2 μήνες πρόβες) .

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και από άλλους φορείς.

Την επιλογή ανάμεσα στα υποψήφια καλλιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιήσει με καλλιτεχνικά κριτήρια ομάδα εργασίας ειδικών η οποία θα απαρτίζεται από τους:

- Μουσική: Μίλτος Λογιάδης

- Θέατρο: Μαριάννα Κάλμπαρη, Πρόδρομος Τσινικόρης, Στεφανία Γουλιώτη Χορός: Μαριάννα Καβαλιεράτου, Ηλιάσκου Πηνελόπη, Φρόσω Τρούσα.

Πρόεδρος Ομάδας Εργασίας θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης ενώ συντονιστικό ρόλο εκ μέρους του ΥΠΠΟΑ έχει ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν με αίτημά τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο email: [email protected]

Το αίτημα χρειάζεται να αναφέρει το όνομα του σχήματος, τον υπεύθυνο, στοιχεία επικοινωνίας, τον συνολικό αριθμό των συντελεστών και λοιπών ατόμων που απαρτίζουν το σχήμα , σύντομη περιγραφή της πρότασης, το διάστημα για το οποίο επιθυμούν τον χώρο προβών καθώς και την πιθανή πρόβλεψη του χώρου παρουσίασης της συγκεκριμένης δουλειάς.

Για διευκρινίσεις, τηλέφωνα: 210 8201737 Ευανθία Αγγελάκη, 21313627 Βαγγέλης Παπαδάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Met: Ελεύθερη πρόσβαση σε 440.000 φωτογραφίες ιστορικής σημασίας

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιες για το βραβείο "Μελίνα Μερκούρη"

SHARE:

24Media Network