Νατάλια Οσίποβα: Το αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, είναι η πραγματική Carmen

Νατάλια Οσίποβα: Το αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας, είναι η πραγματική Carmen
Credit Amanda Fordyce

Η Natalia Osipova έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της.

Η διαχρονική ιστορία της Carmen, του Prosper Mérimée, για την αγάπη, το πάθος και το φόνο έρχεται και πάλι στην σκηνή, σε μια νέα σύγχρονη προσαρμογή, συγχωνεύοντας σε αυτό το εμβληματικό κλασικό μπαλέτο, τις πραγματικές ζωές των χορευτών.

H Natalia Osipova μετά την παρουσίαση της πρεμιέρας του CARMEN reimagined στο Εδιμβούργο και στην συνέχεια στο Southbank του Λονδίνου το 2022, με πρωταγωνίστρια την ίδια και μια ομάδα διεθνών σούπερ-σταρ του χορού, έρχεται στην Αθήνα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, για μία μοναδική παράσταση, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους.

AmandaFordyce

Η Carmen ξαναϊδωμένη μέσα από τα μάτια της καταξιωμένης Ολλανδής χορογράφου Didy Veldman, επιτρέπει στο κοινό να δει τους χαρακτήρες του έργου – την Carmen, τον Don José και τον Escamillo – όχι μόνο μπροστά, αλλά και πίσω από τα φώτα, όπου οι χορευτές αναπτύσσουν τις δικές τους σχέσεις, παράλληλα με αυτές των ρόλων που υποδύονται. Η περίφημη ιστορία της κλασικής Carmen, παρεισφρέει σιγά σιγά στην πραγματική τους ζωή.

Μέσα από γρήγορες αλλαγές και σκηνικές ανατροπές, οι χορευτές ενδύονται και απεκδύονται αλλεπάλληλα τους χαρακτήρες τους, κάνοντας την “γραμμή” ανάμεσα στον μύθο και την πραγματικότητα να μοιάζει λιγότερο σαφής. Με έντονη σωματική γλώσσα, απαράμιλλη θεατρικότητα και ιδιόμορφη αίσθηση του χιούμορ, αυτή η σύγχρονη προσέγγιση της Carmen, σφύζει από ενέργεια και ρίχνει νέο φως στο αστέρι του κλασσικού μπαλέτου, την πολυβραβευμένη Natalia Osipova, πρώτη μπαλαρίνα του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας.

Η χορογράφος της παράστασης Didy Veldman λέει: «Θα ήθελα το κοινό να γνωρίσει την πραγματική Natalia Osipova. Να δει την αληθινή δύναμη, τα τρωτά σημεία, το πάθος και τις ανασφάλειές της στη σκηνή. Όταν κοιτάζω τη Natalia, δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την Carmen. Θέλω να πω μια ιστορία, αυτήν της ηθοποιού επί σκηνής, αλλά και πίσω από τα φώτα, και να δείξω στο κοινό το θαύμα της μεταμόρφωσης».

Info: Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 21:00/Νατάλια Οσίποβα, το αστέρι του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας!/Η προπώληση ξεκίνησε-Κλείστε το εισιτήριό σας ΕΔΩ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα