Ρένια Λουιζίδου – Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφουν: 3 λόγοι για να τους δεις να βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα

Διαβάζεται σε 3'
Ρένια Λουιζίδου – Σπύρος Παπαδόπουλος επιστρέφουν: 3 λόγοι για να τους δεις να βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα
Sexy Laundry Πάνος Γιαννακόπουλος

Σπύρος Παπαδόπουλος και Ρένια Λουιζίδου συναντιούνται για δεύτερη σεζόν στο σανίδι του θεάτρου Κάππα και βγάζουν τα άπλυτά τους στη φόρα.

Τριάντα χρόνια μετά την τηλεοπτική τους συνύπαρξη στους θρυλικούς “Απαράδεκτους”, ο Σπύρος Παπαδόπουλος και η Ρένια Λουιζίδου συναντιούνται από τις 2 Νοεμβρίου για δεύτερη σεζόν στο σανίδι του θεάτρου Κάππα πρωταγωνιστώντας στην ξεκαρδιστική, τρυφερή και συγκινητική κωμωδία “Sexy Laundry” της Michele Riml.

Ο Λάρυ και η Άλις είναι ένα κουρασμένο από τον γάμο του ζευγάρι προσπαθεί να βρει τη χαμένη του λάμψη, να επανασυστηθεί και να επαναπροσδιοριστεί. Είναι παντρεμένοι επί 25 χρόνια και έχουν τρία παιδιά. Η ερωτική τους σχέση έχει ξεθωριάσει πια. Σ’ ένα δωμάτιο πολυτελούς ξενοδοχείου και με το εγχειρίδιο “Σεξ για αρχαρίους” ανά χείρας, προσπαθούν να “καθαρίσουν” τα κακώς κείμενα της σχέσης τους στο “πλυντήριο” και να καταλάβουν πώς χάθηκε το μεταξύ τους πάθος και επικράτησε η γκρίνια, η απομάκρυνση και η μοναξιά.

“Στο έργο αυτό, η συγγραφέας έχει κάνει μία τρομερή εξυπνάδα. Έχει βάλει στο επίκεντρό της ένα ζευγάρι που μοιάζει ιδεώδες. Ούτε απάτη υπάρχει, ούτε απιστία, ούτε οικονομικά προβλήματα. Το αντίθετο, έχουν τρία παιδιά, μοιάζουν με οικογένεια που βλέπουμε στις διαφημίσεις. Και θέτει το θέμα του τι σκόνη αφήνει ο χρόνος και πώς μπορούν να τον χειριστούν. Γιατί τη σκόνη θα την αφήσει σίγουρα. Αν τώρα εσύ τη φυσήξεις στα μούτρα του άλλου…” ανέφερε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στη συνέντευξη που είχε δώσει από κοινού με τη Ρένια Λουιζίδου στο NEWS 24/7 με αφορμή την παράσταση αυτή.

Sexy Laundry Πάνος Γιαννακόπουλος

Εμείς είδαμε την παράσταση και σας παραθέτουμε τους λόγους που “επιβάλλεται” να τη δείτε ή ακόμη να τη ξαναδείτε:

  • Το έργο είναι διαχρονικό και ως εκ τούτου και εξαιρετικά σύγχρονο, καθώς απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν νιώσει σε μια σχέση να τους επιτίθεται η πλήξη πισώπλατα. Η Michele Riml αγγίζει υπέροχα και τον ανδρικό και τον γυναικείο ψυχισμό και βγάζει απίστευτο γέλιο. Εκτός από γέλιο, όμως, βγάζει και πολλή συγκίνηση, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μία τρυφερή κωμωδία μέσα από την οποία βγαίνουν όλα τα “άπλυτα” των ζευγαριών στη φόρα κι ακούγονται αλήθειες για τις μακροχρόνιες σχέσεις που ταρακουνούν και θέτουν ξανά σε λειτουργία τον μηχανισμό της ενσυναίσθησής τους.
  • Σε αυτό το εκ πρώτης όψης προβλέψιμο θεατρικό έργο, ο Σπύρος Παπαδόπουλος έδωσε μία ξεχωριστή πνοή, καθώς έκανε την ορθή επιλογή να ακολουθήσει μία ήρεμη σκηνοθετική οπτική εστιάζοντας στον λόγο και αποφεύγοντας τις υστερικές κορυφώσεις στις ερμηνείες των ηρώων. Ο θεατής αισθάνεται πως κοιτά το ζευγάρι αυτό μέσα από την κλειδαρότρυπα και μπορεί να κάνει τις ανάλογες αντιστοιχίες με τη δική του ζωή.
  • Η χημεία του Σπύρου Παπαδόπουλου με τη Ρένια Λουιζίδου είναι εξαιρετική. Οι δυο τους κινούνται με περίσσια άνεση στους ρόλους τους, ισορροπούν στον εύθραυστο ψυχισμό των ηρώων τους και ακροβατούν με επιτυχία στα ψυχολογικά τους σκαμπανεβάσματα.
Info:

Θέατρο Κάππα: Κυψέλης 2, Κυψέλη
Τηλ. 2107707227, 2108827000
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/theater/sexy-laundry-3os-xronos/

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μετάφραση: Νικολέτα Κοτσαηλίδου
Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος
Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος- Ρένια Λουιζίδου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα