Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Η ανακοίνωση του θεάτρου Αλίκη και τι μέλλει γενέσθαι

Διαβάζεται σε 4'
Μπαμπάδες με ρούμι
Μπαμπάδες με ρούμι

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης δεν θα μπορέσει προς το παρόν να συμμετέχει στην παράσταση “Μπαμπάδες με Ρούμι”. Τι λέει η επίσημη ανακοίνωση του θεάτρου και ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Με μία δυσάρεστη είδηση υποδέχτηκε το τηλεοπτικό κοινό της η Δανάη Μπάρκα στην εκπομπή “Πάμε Δανάη” το πρωί της Παρασκευής (22/3). Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης υπέστη έμφραγμα το βράδυ της Τετάρτης και βρίσκεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, σε ειδική μονάδα θεραπείας.

«Ο Χρήστος πέρασε μια δύσκολη περιπέτεια υγείας. Όλα όμως, είναι πολύ καλά. Τώρα όμως, αλήθεια είναι όσο καλά μπορεί να είναι μια τέτοια κατάσταση. Αναλυτικά θα δούμε τι μπορούμε να πούμε από την ερχόμενη εβδομάδα, γιατί δεν έχω πάρει την άδεια του. Ο λόγος που αναφέρομαι στο τι έχει συμβεί είναι γιατί τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα που δέχθηκα είναι πάρα πολλά.” είπε η παρουσιάστρια για τον ηθοποιό και επιστήθιο φίλο της μητέρας της, Βίκυς Σταυροπούλου.

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – μαζί με τη Βίκυ Σταυροπούλου – πρωταγωνιστούν στην κωμωδία “Μπαμπάδες με Ρούμι“, η οποία όπως έγινε γνωστό μέσω επίσημης ανακοίνωσης του θεάτρου «Αλίκη» θα αναβάλλει τις παραστάσεις των επόμενων ημερών. Οι Μπαμπάδες σημειώνουν απανωτά sold-out, πολλά εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί, οπότε είναι λογική κίνηση η αντικατάσταση του ηθοποιού. Όπως ανέφερε η Μπάρκα, τον ρόλο του Χατζηπαναγιώτη θα παίξει ο Μιχάλης Ρέππας!

 

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης – Ένας απολαυστικός ρόλος στους “Μπαμπάδες με ρούμι”

Η νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι»με τα αλλεπάλληλα sold out και το “μαύρο” χιούμορ, συνεχίζεται για 2η χρονιά στο Θέατρο Αλίκη. Πρωταγωνιστούν οι: Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Κώστας Κόκλας, Μαρία Λεκάκη, Σοφία Βογιατζάκη και η Τζόυς Ευείδη.

Στην παράσταση παρακολουθούμε την ιστορία πέντε ανόητων, κακόμοιρων, απελπισμένων αλλά και πολύ συμπαθητικών “καθαρμάτων”. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τι μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

Μπαμπάδες με ρούμι Γιώργος Καλφαμανώλης

Οι Μπαμπάδες με Ρούμι είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα της πατρικής οικίας των πρωταγωνιστών, που εξαιτίας μιας “παχυλής” κληρονομιάς, αποκτούν λιγουλάκι δηλητήριο και …όποιον πάρει ο χάρος.

Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Τα παιδιά και οι νύφες έχουν “υποχρεώσεις” να καλύψουν και τα λεφτά της κληρονομιάς έρχονται την κατάλληλη στιγμή. Ο Χατζηπαναγιώτης παίζει τον ρόλο του ενός από τους δύο γιους (ο Κόκλας τον άλλον) που μαλώνει και δολοπλοκεί, υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.

Και έχοντας δει την παράσταση μπορούμε να πούμε ότι ο ρόλος του Χατζηπαναγιώτη είναι από εκείνους που λατρεύει περισσότερο το κοινό στο χειροκρότημα.

Διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία

Οι “Μπαμπάδες με Ρούμι” είναι μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996, και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, “πιο μικρή” στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια “έκλεισαν”, αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους.

Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος “κρίση συνείδησης”. Εμεινε σκέτη η “κρίση”.

Αυτό συμβαίνει και με τους πρωταγωνιστές της παράστασης που αψηφούν τα πάντα για τα χρήματα. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί…

Ταυτότητα παράστασης

  • Συγγραφείς: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
  • Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
  • Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
  • Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
  • Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
  • Βοηθός Σκηνογράφος: Ελίνα Δράκου
  • Φωτογραφίες : Γιώργος Καλφαμανώλης
  • Παραγωγή: Αθηναϊκά Θέατρα

Θέατρο Αλίκη, Αμερικής 4, Αθήνα, Τ. 210 3210021 / Περισσότερες πληροφορίες στο 211.1000.365.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα