Θεσσαλονίκη: Έκθεση βασισμένη στο χειρόγραφο του μυθιστορήματος του Μ. Αλεξάνδρου

Θεσσαλονίκη: Έκθεση βασισμένη στο χειρόγραφο του μυθιστορήματος του Μ. Αλεξάνδρου
Άγαλμα Μ. Αλεξάνδρου MotionTeam

Η έκθεση μιλάει για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την οικογένειά του, τη σχέση του με τον παιδαγωγό του Αριστοτέλη, τη μόρφωσή του με τα ιδανικά της ελληνικής παιδείας, τις κατακτήσεις του και την πολιτιστική διείσδυση του ελληνικού πνεύματος στα βάθη της Ανατολής.

Η Εποπτική Επιτροπή του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, με τη συμπαράσταση και χορηγική υποστήριξη της αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, οργανώνει Ψηφιακή Έκθεση με τίτλο «Ο Θρύλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως Βυζαντινή Κληρονομιά. Η μαρτυρία ενός βυζαντινού χειρογράφου».

Η έκθεση βασίζεται στον χειρόγραφο κώδικα 05 του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας που περιέχει το Μυθιστόρημα του Μ. Αλεξάνδρου, όπως περιγράφεται και εικονογραφείται μέσα από 250 μικρογραφίες.

Οι παραστάσεις αυτές μιλούν για τη ζωή του Μ. Αλεξάνδρου, για την οικογένειά του, τη σχέση του με τον παιδαγωγό του Αριστοτέλη, τη μόρφωσή του με τα ιδανικά της ελληνικής παιδείας, τις κατακτήσεις του και την πολιτιστική διείσδυση του ελληνικού πνεύματος στα βάθη της Ανατολής.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα τελέσει ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνιος Διαματάρης την Κυριακή 8/9 και ώρα 11.30.

Η Έκθεση που στεγάζεται στο Αλέξανδρειο Μέλαθρο θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα