Το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει

Το 20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει
20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Facebook

Νέο, ανανεωμένο και πιο πρωτότυπο από ποτέ, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει στην Ελλάδα για 20η συνεχόμενη χρονιά.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος που συνοδεύει εδώ και 20 χρόνια την επιστροφή της άνοιξης, δίνει ραντεβού στις αίθουσες από τις 2 έως τις 10 Απριλίου στην Αθήνα και από τις 11 έως τις 17 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη.

Για την 20η επέτειό του, το φεστιβάλ παρουσιάζει μια εξαιρετική επιλογή ταινιών και δραστηριοτήτων γύρω από το γαλλόφωνο κινηματογράφο.

Για μια ακόμη χρονιά, μας έχει ετοιμάσει εκπλήξεις, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη: ταινίες σε αβάν πρεμιέρ, ένα λαμπερό θεματικό τμήμα, ανανεωμένες και διαφοροποιημένες συνεργασίες που θα επιτρέψουν σε όλους να βρουν αυτό που τους ταιριάζει στο φεστιβάλ.

46 ταινίες, ειδικό αφιέρωμα στη σχέση του Αρώματος και του Κινηματογράφου, λευκή κάρτα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών, προσκεκλημένοι Σκηνοθέτες και Ηθοποιοί, εργαστήρια κινηματογράφου για παιδιά.


ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΡΩΜΑ

Η θεματική ενότητα της 20ης διοργάνωσης είναι αφιερωμένη στο άρωμα. Στο πλαίσιο αυτό θα προβληθούν πέντε κλασσικές ταινίες που αναδεικνύουν σε μια καίρια στιγμή της πλοκής ή της εξέλιξης, ένα άρωμα, ένα φιαλίδιο, ένα συστατικό. Τα εγκαίνια της θεματικής ενότητας θα γίνουν με ένα masterclass στις 3 Απριλίου με τίτλο «’Αρωμα, μόδα: μια γαλλική ιδιαιτερότητα» που θα παραδώσει η ιστορικός και ειδικός στο άρωμα Εlisabeth de Feydeau.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

• David Foenkinos, Γάλλος συγγραφέας, δραματουργός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης

• Ελένη Ράντου, ηθοποιός

• Μαριάννα Κάλμπαρη, σκηνοθέτρια και ηθοποιός, καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν

• Λουκάς Κατσίκας, καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας και του Athens Open Air Film Festival

• Σύλλας Τζουμέρκας, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός.

Το Φεστιβάλ προσκαλεί τους σταθερούς αλλά και τους νέους φίλους του να ανακαλύψουν, μέσα από κλασσικά αριστουργήματα και ανέκδοτες ταινίες, το κόσμο του γαλλόφωνου κινηματογράφου.

02-10.04.2019 | Αθήνα IFG Σινεμά Δαναός Σινεμά Άστορ Σινεμά Παλλάς

11-17.04.2019 | Θεσσαλονίκη Σινεμά Ολύμπιον

Ανακαλύψτε το πλούσιο πρόγραμμα στο http://www.festivalfilmfrancophone.gr/index.php/projections/monthcalendar/2019/4/-

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version