UNESCO: Ξεκινούν οι συνομιλίες Αθήνας-Λονδίνου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

UNESCO: Ξεκινούν οι συνομιλίες Αθήνας-Λονδίνου για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα
Επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου μπροστά από τα Γλυπτά του Παρθενώνα AP

Ένα καθοριστικό βήμα για την επιστροφή των γλυπτών, καθώς επίκειται συνάντηση μεταξύ της Λίνας Μενδώνη και του Βρετανού Υπουργού Πολιτισμού.

Σε μία σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η UNESCO, γνωστοποιώντας πως ξεκινούν οι απευθείας συνομιλίες μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου σχετικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η UNESCO, αναφέρει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο την ενημέρωσε για την πρότασή του να οργανώσει συνάντηση μεταξύ του Βρετανού Υπουργού Πολιτισμού και της Λίνας Μενδώνη, η οποία φέρεται να έγινε αμέσως δεκτή από την Ελληνίδα Υπουργό Πολιτισμού.

Όπως τονίζει, η UNESCO ζητούσε από τη Βρετανία να επανεξετάσει τη στάση της και να προχωρήσει σε καλόπιστο διάλογο με την Ελλάδα για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών.

Μεταξύ της ανακοίνωσής της, αναφέρεται:

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενημέρωσε τη Γραμματεία για την πρότασή του να οργανώσει συνάντηση μεταξύ της Ελληνίδας Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του Υπουργού Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Λόρδου Πάρκινσον, η οποία ελπίζει ότι θα λάβει θετική απάντηση των ελληνικών αρχών. Ως προς αυτό, η Ελλάδα ενημέρωσε τη Γραμματεία ότι η εισήγηση του Ηνωμένου Βασιλείου απεστάλη στον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού στις 29 Απριλίου 2022, έγινε αμέσως αποδεκτή και πρόκειται να γίνει συνάντηση μεταξύ των μερών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα