Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Μίκης Θεοδωράκης σε στιγμές δημιουργίας λίγο πριν το τέλος

Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Μίκης Θεοδωράκης σε στιγμές δημιουργίας λίγο πριν το τέλος
Μίκης Θεοδωράκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ /EUROKINISSI

Ένα από τα τελευταία βίντεο του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συνέχιζε να συνθέτει με το ίδιο πάθος στο σπίτι του, μέχρι και λίγες μέρες πριν περάσει στην "αθανασία".

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, τιμής και σεβασμού τελέστηκε χθες, Πέμπτη (09/09), η κηδεία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων, όπως επιθυμούσε.

Μετά από τρεις μέρες που η σορός του ήταν σε λαϊκό προσκύνημα στην Αθήνα, ο μεγάλος Έλληνας πραγματοποίησε το τελευταίο του ταξίδι στην Κρήτη, που τόσο αγαπούσε, με πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών να του λέει το τελευταίο αντίο.

Ο μεγάλος συνθέτης και αγωνιστής, που το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, έφυγε από την ζωή το πρωί της περασμένης Πέμπτης (02/09) σε ηλικία 96 χρόνων, πλήρης ημερών, έχοντας ζήσει μια ζωή συγκλονιστική.

Μέχρι και την ύστατη στιγμή, ο Μίκης Θεοδωράκης δεν σταμάτησε να συνθέτει. Απόδειξη το τελευταίο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε ο Alpha, το οποίο παρουσιάζει τον κορυφαίο δημιουργό στο σπίτι του, να γράφει μουσική.

Στο βίντεο, βλέπουμε τον συνθέτη να κάθεται στο κρεβάτι του, φορώντας τα γυαλιά του και κρατώντας ένα χαρτί και ένα στυλό, να ψάχνει στίχους και μελωδίες, με το ίδιο πάθος που τον διακατείχε πάντοτε, ενώ συνομιλεί με τη συνεργάτιδά του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο με τον Μίκη Θεοδωράκη:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα