10 γνωστοί ηθοποιοί διαβάζουν βιβλία σε 10 βιβλιοπωλεία της Αθήνας

10 γνωστοί ηθοποιοί διαβάζουν βιβλία σε 10 βιβλιοπωλεία της Αθήνας

Αυτά τα «10 ταξίδια του μυαλού» ξεκινούν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιανουαρίου και θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84 στις 6 το απόγευμα!

Δέκα αγαπημένα πρόσωπα του θεάτρου μάς προσκαλούν σε «10 ταξίδια του μυαλού» και διαβάζουν 10 σπουδαία κείμενα και επιλεγμένες θεματικές ενότητες για τα Χριστούγεννα σε 10 βιβλιοπωλεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας μετά από πρόσκληση του Δήμου Αθηναίων του Αθήνα 9.84 και του Athens Culture Net.

Αυτά τα «10 ταξίδια του μυαλού» ξεκινούν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 10 Ιανουαρίου και θα μεταδίδονται live από τον Αθήνα 9. 84 στις 6 το απόγευμα!

Την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, η Φιλαρέτη Κομνηνού διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο «Μ Train» της Pattie Smith (Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ) στο Βιβλιοπωλείο Λεμόνι (Ηρακλειδών 22, Θησείο, Αθήνα), ενώ την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, η Θάλεια Ματίκα διαβάζει αποσπάσματα από τις «Περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς» του Άρθουρ Κόναν Ντόυλ (Εκδόσεις Μίνωας) στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου της Αθήνας (Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης).

Στη συνέχεια τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αβδελιώδης θα διαβάσει το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» στο βιβλιοπωλείο Bibliotheque (Θεμιστοκλέους 76, Εξάρχεια, Αθήνα), την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου ο Γιάννης Μποσταντζόγλου θα διαβάσει αποσπάσματα από την «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς (Εκδόσεις Μίνωας) στο βιβλιοπωλείο Librofilo (Βεϊκου 101, Κουκάκι), την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Θέμις Μπαζάκα διαβάζει «Τα ποιήματα των Χριστουγέννων», χριστουγεννιάτικη ποίηση της χαράς, της συγκίνησης, της μοναξιάς και της θλίψης στο Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων (Γραβιάς 9- 13, Εξάρχεια), ενώ την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου η Μυρτώ Αλικάκη διαβάζει τα παραμύθια και τις παιδικές ιστορίες «Ο Χιονάνθρωπος και το κορίτσι» του Ευγένιου Τριβιζά (Εκδόσεις Κέδρος), «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Χ.Κ. Άντερσεν ( Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο) και “Εκείνα τα Χριστούγεννα που ήρθαν τα Κάτω Πάνω» της Μαρίας Παπαγιάννη (Εκδόσεις Πατάκη), στο βιβλιοπωλείο «Ο Γάτος Μαουρίτσιο» (Ευφρονίου 10-12, Παγκράτι, Αθήνα)

Την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, ο Μάκης Παπαδημητρίου διαβάζει χρονογραφήματα για τα Χριστούγεννα γραμμένα από τους: Ιωάννη Κονδυλάκη, Παύλο Νιρβάνα, Κώστα Βάρναλη, Γρηγόριο Ξενόπουλο και Μάνο Χατζιδάκι στο βιβλιοπωλείο «Έναστρον» (Σόλωνος 101), την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου η Κατερίνα Λέχου διαβάζει αποσπάσματα από την «Έμμα» της Τζέιν Όστιν (Εκδόσεις Σμίλη), στο βιβλιοπωλείο «Επί λέξει» (Ακαδημίας 32), την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ο Μιχάλης Οικονόμου διαβάζει αποσπάσματα από «Τα Χριστούγεννα του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι (Εκδόσεις Ψυχογιός) στο βιβλιοπωλείο «Ατραπός»(Ιακωβίδου 7, Κ. Πατήσια) και τέλος τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου ο Μανώλης Μαυροματάκης διαβάζει απόσπασμα από τα «Γράμματα στον Άη Βασίλη» του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν (Εκδόσεις Αίολος) στο Βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη)

Info: Ημερομηνίες: Στις 22, 23, 27, 28, 29, 30/12/2021 και 4, 5, 7, 10/01/22/Ώρα μετάδοσης στους 98. 3 FM: 18.00-18.30 μμ

Συντονισμός: Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Εριφύλη Μαρωνίτη/Επιμέλεια αφιερώματος: Ελεωνόρα Ορφανίδου, Αμαρίσσια Παραγιουδάκη/Επιλογές αποσπασμάτων: Ελεωνόρα Ορφανίδου/Οργάνωση- εκτέλεση παραγωγής: Art Ensemble/Ηχητική επιμέλεια: Χρήστος Ζορμπάς, Θωμάς Σερεμέτης/Γραφιστικά: Κωνσταντίνος Σερεμέτης/

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.athina984.gr και https://athensculturenet.com/

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα