“Πομπηία”, το κέντρο της Αθήνας

“Πομπηία”, το κέντρο της Αθήνας
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Phasma

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας. Το NEWS 247 κάλυψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα. Δείτε το χρονικό (Vids)

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το κέντρο της Αθήνας μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που συνόδευσαν την μεγάλη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή για να μη περάσει το Μνημόνιο 2, το οποίο με 199 ψήφους είναι πλέον νόμος του κράτους.

Κουκουλοφόροι έβαλαν συνολικά 40 φωτιές εκ των οποίων 10 σε τράπεζες. Στις φλόγες παραδόθηκαν μεταξύ άλλων και οι ιστορικοί κινηματογράφοι “Αττικόν” και “Αστυ”.

Τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με τους κουκουλοφόρυς, σε όλο το μήκος της διαδρομής από την πλατεία Συντάγματος ως την Ομόνοια, αλλά και στην οδό Μητροπόλεως γύρω από την Μητρόπολη και στην Λ Β. Αμαλίας από την Βουλή ως την Πύλη του Αδριανού.

Ο πετροπόλεμος και η ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ ήταν για άλλη μια φορά κυρίαρχη εικόνα στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε τι συνέβη λεπτό προς λεπτό στο κέντρο της Αθήνας και τη Βουλή

Μάλιστα, χημικά έπεσαν και κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι κ. Μ. Θεοδωράκης και Μ. Γλέζος, οι οποίοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν εκτός της περιοχής των επεισοδίων.

Συνολικά 70 άτομα τραυματίστηκαν ενώ έγιναν 25 προσαγωγές και 23 συλλήψεις.

Μεταξύ άλλων, λεηλατήθηκε οπλοπωλείο στην Ομόνοια όπου άγνωστοι επιδόθηκαν σε πλιάτσικο. Σύμφωνα με πληροφορίες έσπασαν την πόρτα του καταστήματος και άρπαξαν από τις προθήκες μαχαίρια και αεροβόλα.

Παράλληλα, σημειώθηκε απόπειρα κατάληψης του Δημαρχείο από μερίδα ατόμων, όμως οι αρχές επενέβησαν έγκαιρα.

Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων πραγματοποίησε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων όπου πέταξαν δύο βόμβες μολότοφ από μακριά αλλά καταδιώχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και διαλύθηκαν τρέχοντας από την οδό Μαυρομιχάλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αστυνομικοί  δέχονταν επιθέσεις από κουκουλοφόρων που τους έστηναν ενέδρες, σε διάφορα σημεία του κέντρου της πρωτεύουσας

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στην ουρά της μεγάλης πορείας διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ομάδες νεαρών άρχισαν να σπάνε πινακίδες και κάμερες τραπεζικών καταστημάτων στην οδό Μητροπόλεως και οι αστυνομικές δυνάμεις για να τους απωθήσουν έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι δράστες έσπασαν τη βιτρίνα της τράπεζας FB Bank και πέταξαν μέσα πυρσό, χωρίς να προκληθεί πυρκαγιά και προκάλεσαν φθορές σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων, οι νεαροί απάντησαν πετώντας πέτρες και ξύλα, έριξαν κάδους στο οδόστρωμα και τους έβαλαν φωτιά. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν προς την κατεύθυνση της πλατείας Αριστοτέλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα