Ενιαία διοίκηση στα νοσοκομεία

Ενιαία διοίκηση στα νοσοκομεία

Με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, το υπουργείο Υγείας εξετάζει την καθιέρωση της κεντρικής διοίκησης και των υπηρεσιών. Τι θα ισχύσει στην Πάτρα

Δραστικές περικοπές στα διοικητικά συμβούλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, εξετάζει το Υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό στην Πάτρα δεν αποκλείεται να υπάρξει μια διοίκηση για όλα τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα της Πάτρας "Πελοπόννησος", το σενάριο ενοποίησης των διοικήσεων των ιδρυμάτων της περιοχής, εισηγείται προς τον Υπουργό η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αυτό το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο "Αγ. Ανδρέας", το Νοσημάτων Θώρακος και τα νοσοκομεία Αιγίου και Καλαβρύτων αλλά και τα Κέντρα Υγείας μπορούν να διοικούνται από μια διοίκηση.

Σε αυτό το διοικητικό σχήμα εξετάζεται η πιθανότητα να υπαχθούν και άλλα περιφερειακά νοσοκομεία όπως του Πύργου, της Αμαλιάδας και του Μεσολογγίου.

Από τη συγχώνευση το μοναδικό που μπορεί να εξαιρεθεί είναι το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο που είναι κληροδότημα, με ειδικό καθεστώς διοίκησης.

Στόχος της παρέμβασης είναι μέσω της ενιαίας διοίκησης να αξιοποιηθεί καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό και να γίνουν εσωτερικές συγχωνεύσεις σε μονάδες και τμήματα.

SHARE:

24Media Network