Assassin’s Creed: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μυθικό παιχνίδι

Assassin’s Creed: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το μυθικό παιχνίδι

Πάνω από 100 εκατ. αντίτυπα των παιχνιδιών είχαν πουληθεί σε όλο τον κόσμο πριν από την περσινή κυκλοφορία του τελευταίου "Assassin's Creed Origins". Όσα πρέπει να ξέρεις για το παιχνίδι που σημάδεψε τα τελευταία 13 χρόνια.

Η Ubisoft μας έμαθε ποιοι ήταν οι Ασσασίνοι και οι Ναΐτες (Templars) μέσα από το σπουδαίο Assassin’s Creed.

Για την ιστορία οι Ναΐτες ήταν χριστιανικό τάγμα, το οποίο έδρασε κατά την περίοδο των σταυροφοριών -συγκεκριμένα της 3ης- με σκοπό την προστασία των Αγίων Τόπων. Μάλιστα, το τάγμα αυτό ανέπτυξε άμεσα δεσμούς φιλίας με σπουδαία πρόσωπα της κοινωνίας, καθώς όπως λέγεται είχε παπική βοήθεια. Οι Ναΐτες -δηλαδή Ιππότες του Ναού- έδρασαν στα Ιεροσόλυμα. Φήμες θέλουν πως είχαν ως στόχο το Άγιο Δισκοπότηρο υπό τις οδηγίες του Ιάκωβου Ντε Μολέ, ωστόσο το 1314 η ιερά εξέταση καταδίκασε σε θάνατο τους ανθρώπους που απάρτιζαν το “κεφάλι” της οργάνωσης και οι ρίζες της χάθηκαν κάπου στο χρόνο.

Στην αντίπερα όχθη οι Ασσασίνοι ήταν ένα τάγμα το οποίο δημιουργήθηκε από τον Χασάν Ιμπν Σαμπάχ, την ίδια εποχή με τους Ναΐτες με θεωρητικό σκοπό ν’ αποτρέψει τα εγκλήματα των σταυροφόρων και των Ναΐτων προς τη μουσουλμανική κοινωνία.

1. Η ταινία

Καραντίνα με Assassin’s Creed αφού η αγγλογαλλική παραγωγή προβάλλεται στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης από το Open TV.

Η ταινία διάρκειας 115′ εξιστορεί την ιστορία ενός καταδικασμένου σε θάνατο άνδρα ο οποίος γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και “βιώνει” τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Φάσμπεντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Άιρονς. Πρόκειται για μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του σπουδαίου video game, από τον Τζάστιν Κερζέλ.

2. Η αρχαία Ελλάδα

Πριν από λίγους μήνες το “Assassin’s Creed Odyssey” απέκτησε καινούργιο mode, το οποίο μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε την Αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της. Μια σπουδαία ευκαιρία για τις ημέρες του εγκλεισμού μας δηλαδή, να περιηγηθούμε στην Αρχαία Ελλάδα μέσω των Ασασίνων.

Χαρακτήρες από την κύρια ιστορία του παιχνιδιού κάνουν την εμφάνισή τους, συμπεριλαμβανομένης της Ασπασίας, του Βαρνάβα και του Ηρόδοτου. Κάθε ξενάγηση απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς το Odyssey, κάνει quiz στους παίκτες σε ό,τι έμαθαν, μέσω των διαλόγων.

Διαβάστε το αφιέρωμα που είχε κάνει το Oneman

3. Δέκα χρόνια Assassin’s Creed

Το franchise ξεκίνησε ως ένα μικρό πείραμα της Ubisoft πίσω στο μακρινό 2007 και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο αγαπημένα gaming ονόματα των τελευταίων χρόνων. Η Ubisoft σε συνεργασία με το IGN δημοσίευσαν ένα βίντεο-αφιέρωμα για το άκρως αναμενόμενο Assassin’s Creed Origins. Στο εν λόγω βίντεο η ομάδα ανάπτυξής του παιχνιδιού μιλούσε για τα δέκα χρόνια Assassin’s Creed:

4. Assassin’s Creed: Brotherhood

Για πολλούς ήταν το καλύτερο παιχνίδι της σειράς. Είναι το τρίτο κύριο παιχνίδι της σειράς Assassin’s Creed και η συνέχεια του Assassin’s Creed II του 2009.

Στο σενάριο, η ιστορία του Έτζιο ξεκινά από εκεί που έμεινε, το 1499, βγαίνοντας μπερδεμένος από το Vault. Ξεφεύγει με τον θείο του, τον Μάριο Οντιτόρε στο Μοντεριτζιόνι. Μόλις φτάνουν, ο Έτζιο μαθαίνει πως η βεντέτα του έχει τελειώσει: παρόλα αυτά, ο Νίκολο Μακκιαβέλι προκαλεί τον Έτζιο να σκεφτεί την απόφαση του να αφήσει τον Ροδρίγκο Βοργία (πια Πάπα Αλέξανδρο Ε’) ζωντανό. Το επόμενο πρωί- Πρωτοχρονιά- το Μοντεριτζιόνι πολιορκείται από τον Καίσαρα Βοργία, γιο του Ροδρίκου. Ο Καίσαρας σκοτώνει τον Μάριο και το Μήλο πέφτει στα χέρια των Ναϊτών. Ο Έτζιο ξεκινά ένα ταξίδι για να ανακτήσει το Μήλο αλλά και για να πάρει επιτέλους την εκδίκηση του.

5. Το πρώτο παιχνίδι

Η πρώτη φορά που το franchise συστήθηκε με το κοινό ήταν το 2007. Το παιχνίδι λαμβάνει χώρα, κατά βάση, το 1191, κατά τη διάρκεια της τρίτης Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους. Ο παίκτης παίρνει τον έλεγχο του assassin Altaïr Ibn-La’Ahad στην προσπάθεια του ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από το τάγμα του. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας όμως περνάει από πολλές περιπέτειες.

Αυτό ήταν το πρώτο και τελευταίο AC που είχε σαν κύριο πρωταγωνιστή τον Altaïr, όμως εμφανίζεται σε διάφορες μορφές και σε κάποια επόμενα παιχνίδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version