Αλέξανδρος Ρήγας: Αποκάλυψε την αγαπημένη του σειρά… και δεν είναι αυτή που νομίζεις

Διαβάζεται σε 3'
Αλέξανδρος Ρήγας
Αλέξανδρος Ρήγας Glomex/OPEN

Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης Αλέξανδρος Ρήγας εξομολογήθηκε ποια τηλεοπτική δουλειά του αγαπά περισσότερο και εξήγησε τους λόγους, ενώ αποκάλυψε τι τον κάνει ευτυχισμένο.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Πρωινό ΣουΣου” του OPEN ήταν την Τρίτη (10/10) ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος σπάνια δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος.

Ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης μίλησε για την παράσταση “Εκείνος και Εκείνος”, στην οποία και πρωταγωνιστεί, αλλά και για το τι τον κάνει ευτυχισμένο, ενώ εξομολογήθηκε ποια είναι η αγαπημένη του τηλεοπτική δουλειά, από όλες αυτές που έχει κάνει.

Τώρα πια εμένα με κάνει ευτυχισμένο ό,τι με έκανε και όταν ξεκινούσα, δεν έχει αλλάξει: το να νιώθω ότι με αποδέχονται, να ταΐζω και να καλύπτω την ανάγκη μου για αποδοχή” είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας, ενώ, αναφερόμενος στην επιτυχία, δήλωσε: “Με έκανε ικανοποιημένο πολλές φορές και φαντάζομαι ότι ήμουν πολλές φορές ευτυχής. Ειδικά με το θέατρο, γιατί η επιτυχία στο θέατρο είναι εξαργυρώσιμη εκείνη τη στιγμή. Τα γεμάτα θέατρα ήταν πάντα σημείο αναφοράς. Ένιωθες μια ικανοποίηση, ότι αυτό που δημιουργείς ακουμπάει στο κοινό και στο ανταποδίδει με το γέλιο, με το χειροκρότημα, με το εισιτήριο που επιλέγει ανάμεσα σε άλλες παραστάσεις”.

“Σε αυτό το στούντιο γυρίσαμε το “Ντόλτσε Βίτα”, τους “Δυο Ξένους”, το “Τι Ψυχή”, και το “Κόκκινο Δωμάτιο”. Μετά με άλλες παραγωγές που έκανα στη συνέχεια ήμουν σε άλλα πλατό” είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, αναφερόμενος στο πλατό της εκπομπής.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια τηλεοπτική σειρά που έκανε είναι η αγαπημένη του, με κριτήριο το ότι όλα τα δεδομένα ήταν ιδανικά, ο Αλέξανδρος Ρήγας απάντησε, αρχικά: “Το ιδανικό είναι πάρα πολύ σχετικό. Έχει να κάνει με την προσωπική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και το προσωπική κατάσταση δεν σημαίνει ότι εισαι απαραίτητα καλά, απλώς εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου και οι συνθήκες της δουλειάς, σε κάνουν να νιώθεις καλά. Είμαι 30 τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, έχω κάνει άπειρες ώρες στα πλατό και στα θέατρα”.

Και έπειτα αποκάλυψε: “Η αγαπημένη μου σειρά είναι “Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη”. Έχω περάσει πάρα πολύ καλά. Είναι δικό μου θέμα, όμως. Πέρασα πάρα πολύ καλά, όλοι περνούσαμε. Ήταν μια ιδιαίτερη συνθήκη, ήταν μια δουλειά που έτσι κι αλλιώς μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν “αιρετική”, “ανατρεπτική”, “αυθάδικη”, “βλάσφημη”, “αλήτικη”. Εκείνα τα δύο χρόνια ήταν πολύ ωραία. Αλλά και στην “Τούρτα της μαμάς” που έκανα τελευταία ήταν πολύ ωραία”.

Στην συνέχεια, ο Αλέξανδρος Ρήγας σχολίασε και το γεγονός ότι πλέον οι σειρές μυθοπλασίας είναι όλες εποχής και δεν υπάρχουν πολλές κωμωδίες, λέγοντας: “Η μυθοπλασία κάνει κύκλους. Υπήρχαν περίοδοι στην τηλεόραση όπου η κωμωδία ήταν στον πρώτο κύκλο. Προφανώς για να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, βλέπουν κάποια πράγματα όσον αφορά τις τηλεθεάσεις και θεωρούν ότι αυτό συμφέρει αυτή τη στιγμή”.

Τέλος, ο γνωστός ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης εξομολογήθηκε: “Από τη στιγμή που έχεις δημόσιο λόγο, γράφεις κείμενα, σχολιάζεις είναι λογικό να εκφέρονται και αρνητικές απόψεις. Με ενοχλούν, λογικό δεν είναι; Όσες φορές προσπάθησα να τα λύσω, το έκανα πίσω από τα φώτα. Αν κάποιες στιγμές έχω αναγκαστεί να προβώ σε δημόσιες αντιπαραθέσεις δεν ήταν δική μου πρωτοβουλία, σύρθηκα να το κάνω“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα