Δήμητρα Γαλάνη: “Χωρίς τη μουσική δεν υπάρχω, είναι οξυγόνο”

Δήμητρα Γαλάνη: “Χωρίς τη μουσική δεν υπάρχω, είναι οξυγόνο”
Η Δήμητρα Γαλάνη στο Ενώπιος Ενωπίω glomex

Καλεσμένη στο "Ενώπιος Ενωπίω" η Δήμητρα Γαλάνη μίλησε για τη σχέση της με τη μουσική, την καριέρα της και τους λόγους που επέλεξε να μείνει εντός ελληνικών συνόρων.

Σε μία συζήτηση “Ενώπιος Ενωπίω” βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Δήμητρα Γαλάνη και μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου, σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της συνεντεύξεις.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια απάντησε σε όλες τις… υπαρξιακές ερωτήσεις του παρουσιαστή δείχνοντας για ακόμη μία φορά την αγάπη της για τη μουσική, την οποία παρομοίασε με οξυγόνο, καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να ζει.

Χωρίς τη μουσική δεν υπάρχω, είναι οξυγόνο, είναι ζωτικής ανάγκης. Χωρίς τη χρησιμοποίηση της μουσικής μπορώ να υπάρξω. Δηλαδή χωρίς την έκθεση που προκύπτει από τη μουσική, αλλά χωρίς τη μουσική είναι αδύνατον. Πάντα ήμουν έτσι, πάντα από την αρχή. Δεν ήταν το θέμα μου πώς θα είμαι πάνω σε μια σκηνή, το θέμα μου ήταν πώς θα ‘κολυμπάω’ μέσα στη μουσική κι αυτό ήταν το ζητούμενό μου”, ανέφερε η Δήμητρα Γαλάνη και εκμυστηρεύτηκε πως πάντα ένιωθε προορισμένη να ασχοληθεί με τη μουσική. “Με έναν τρόπο ναι, επειδή μου καλλιεργήθηκε πολύ, από όταν ήμουν πολύ μικρό παιδάκι, το είχε δει ο πατέρας μου και όταν είδε την παραμική κλίση σε εμένα, το καλλιέργησε πάρα πολύ και η μητέρα μου επίσης”, σχολίασε.

Και μπορεί όπως είπε με την πάροδο των χρόνων να σκέφτηκε ότι θα ήθελε να εργαστεί ως γιατρός ή ως αρχιτέκτονας, η μουσική όμως ήταν πάντα εκεί. “Όποτε σκεφτόμουν τον εαυτό μου με τη μουσική, με σκεφτόμουν μέσα σε μια μεγάλη ορχήστρα όπου έγραφα μουσική για τον Κινηματογράφο ας πούμε και το διηύθυνα. Δεν σκεφτόμουν σαν την τραγουδίστρια που θα βγει μπροστά και θα φορέσει…”, ανέφερε.

Από το πλευρό της ωστόσο δεν έλειψαν στιγμή οι γονείς της, οι οποίοι στήριξαν την απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι, με την ίδια να παραδέχεται πως “ήμουν πολύ τυχερή από γονείς. Είχα το προνόμιο να έχω δυο γονείς που όχι μόνο μου καλλιέργησαν τη μουσική αλλά με αποδέχθηκαν και ως προσωπικότητα, το αγάπησαν και δεν το εμπόδισαν ποτέ και αυτή η σιγουριά είναι η μεγαλύτερη περιουσία που μου έχουν δώσει”.

Γιατί δεν επέλεξε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και εκτός ελληνικών συνόρων; Όπως εξήγησε η ίδια, παρ’ όλο που γνώριζε πολύ καλά ξένες γλώσσες, “το τραγούδι είναι δεσμευμένο με τη μητρική σου γλώσσα. Δηλαδή, ο τρόπος που θα αρθρώσεις τον λόγο μέσα στο τραγούδι και ιδιαίτερα όταν έχεις να κάνεις με τέτοια κείμενα, εγώ είχα να παλέψω με Γκάτσους και μεγάλους ποιητές, όσο και καλά να τραγουδήσεις στα γαλλικά, τα αγγλικά, οτιδήποτε, αυτό που θα πεις στα ελληνικά…”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα