Γιώργος Καπουτζίδης: Είναι ώρα να γίνει η συζήτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και τη γονεϊκότητα

Διαβάζεται σε 3'
Γιώργος Καπουτζίδης: Είναι ώρα να γίνει η συζήτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και τη γονεϊκότητα
Γιώργος Καπουτζίδης PAPADAKIS PRESS

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Όσα είπε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, τη γονεϊκότητα, αλλά και τη χρήση της πολιτικής ορθότητας.

Για τη χρήση της πολιτικής ορθότητας όσο και την συζήτηση για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα, μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή “Ακόμα δεν είδες τίποτα” στο Mega.

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός, τοποθετήθηκε για τα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία και στις προσπάθειες που έχει κάνει ο ίδιος με τον τρόπο του για να φτιαχτεί ένας καλύτερος κόσμος.

“Προσπαθούμε τις διακρίσεις που υπάρχουν μέσα σε μια κοινωνία τις εξομαλύνουμε και να μην υπάρχουν. Οποιοδήποτε παιδί έχει μεγαλώσει κάτω από το καθεστώς μιας διάκρισης, όποια κι αν είναι αυτή, φυσικά και έχει περάσει δύσκολα και έχει αδικηθεί. Αυτό το οποίο γίνεται σήμερα είναι ότι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν περάσει δύσκολα και έχουν ζήσει υπό το καθεστώς μιας διάκρισης, μιλάνε προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η διάκριση. Αυτό γίνεται και δεν πρέπει να το φοβηθούμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση της πολιτικής ορθότητας, δήλωσε τα εξής: “Σας ακούω πολλές φορές στις εκπομπές που λέτε την φράση πολιτική ορθότητα και την ξεστομίζετε σαν να είναι βρισιά. Δεν είναι βρισιά και δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβόμαστε. Η πολιτική ορθότητα έχει έρθει για να μας βοηθήσει να συμπεριφερόμαστε καλύτερα ο ένας στον άλλον. Δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο αν την χρησιμοποιούμε σωστά. Η πολιτική ορθότητα είναι ένα εργαλείο και άλλοι άνθρωποι την χρησιμοποιούν σωστά, άλλοι δεν την χρησιμοποιούν σωστά. Θέλω να πιστεύω πως εγώ την χρησιμοποιώ σωστά. Δηλαδή όταν κάνω κάποιο λάθος ζητά συγγνώμη και αν κάποιος κάνει ένα λάθος, δεν θα πω ‘ο Τσουρός είπε αυτό, κάντε του cancel’. Δεν το έχω κάνει ποτέ”.

Και πρόσθεσε: “Από εκεί και πέρα όμως ότι έχω δει δηλώσεις που είναι εξαιρετικά λανθασμένες και τρομακτικές, φυσικά και έχω δει και έχω φρίξει. Όταν κάποιος έχει θεσμικό ρόλο, πρέπει να προσέχει πάρα πολύ τι λέει. Το να πει κάποιος παρουσιαστής ή πανελίστας ή ηθοποιός ή δημοσιογράφος κάτι στραβό, εντάξει. Αν έχεις όμως πολιτικό ή θεσμικό ρόλο, πρέπει να είσαι φοβερά προσεκτικός“.

Για τη συζήτηση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες και σε πολιτικό επίπεδο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε ότι “είναι ώρα να γίνει η συζήτηση για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα, δεν το συζητάμε. Είναι πολύ προβληματικό ότι λέει κάποιος κάτι και λένε πως ‘ναι, είπε την άποψη του’. Η άποψη όμως πρέπει να εμπεριέχει γνώση. Εάν δεν γνωρίζεις αυτό για το οποίο μιλάς, η άποψη σου είναι από κούφια έως ανίσχυρη και ασήμαντη. Για να έχεις γνώση, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζεις ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που διεκδικούν τη γονεϊκότητα τους. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν παιδιά, πως τα μεγαλώνουν. Μίλησε με αυτούς τους ανθρώπους, γνώρισε τους, γνώρισε και μίλα με αυτά τα παιδιά και θα δεις με τι πρότυπα μεγαλώνουν

Βγαίνουν άνθρωποι στην τηλεόραση με πάρα πολλές ιδιότητες και εκφέρουν άποψη, η οποία συνήθως είναι ένα συνονθύλευμα πραγμάτων που διαβάζουν στο Facebook και είναι άνθρωποι που δεν έχουν πάει ούτε μια φορά να δουν μια οικογένεια με ομόφυλους γονείς, δεν έχουν συνομιλήσει ποτέ με τους γονείς και δεν έχουν δει ποτέ το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο και όταν το κάνει και πολιτικός, μου φαίνεται επικίνδυνο” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα