Η “μάχη” του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τη διάσωση του παπαγάλου swift

Διαβάζεται σε 2'
Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Ο ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο AP Photo/Chris Pizzello

Oι προσπάθειες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο για να προστατευθεί ο βιότοπος του απειλούμενου με εξαφάνιση παπαγάλου swift.

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο ζήτησε να σταματήσει η υλοτομία αυτοφυών δέντρων στα δάση της Αυστραλίας για να προστατευθεί ο βιότοπος του απειλούμενου με εξαφάνιση παπαγάλου «swift».

Ο διάσημος ηθοποιός τόνισε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται το συγκεκριμένο είδος πουλιού αναφέροντας στους 62 εκατομμύρια ακολούθους του στο Instagram ότι η καταστροφή του ενδιαιτήματος αναπαραγωγής του παπαγάλου στην Τασμανία συνεχίζεται, παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι μόλις 750 παραμένουν στη φύση.

«Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα αποτρέψει νέες εξαφανίσεις. Οι οικολόγοι συνεχίζουν να τους ενθαρρύνουν να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για μηδενική εξαφάνιση», έγραψε ο ηθοποιός.

Όπως αναφέρει ο Guardian, ο συγκεκριμένος παπαγάλος είναι ένα μεταναστευτικό είδος που περνάει τους χειμώνες στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία και τα καλοκαίρια φωλιάζει σε δάση διάσπαρτα στη νησιωτική πολιτεία της Τασμανίας, ανάλογα με το πού ανθίζουν οι κύριες πηγές τροφής του.

Ένας οδηγός που δημοσίευσε το CSIRO το 2021 υπολόγισε ότι ο πληθυσμός είχε πέσει σε περίπου 750, από 2.000 πριν από μια δεκαετία.

Μελέτες αναφέρουν ότι θα μπορούσε να εξαφανιστεί σε 10 χρόνια, αν δεν ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της προστασίας του. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα