Νίκος Γκέλια: Δάσκαλος τού είχε πει ότι δεν μπορεί να μιλήσει για την ελληνική ιστορία, γιατί δεν είναι Έλληνας

Διαβάζεται σε 2'
Νίκος Γκέλια
Νίκος Γκέλια Papadakis Press

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Νίκος Γκέλια και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα περιστατικά ρατσισμού που έχει βιώσει, ακόμα και εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Για το πώς του έγινε η πρόταση να συμμετάσχει στη σειρά “Ναυάγιο“, για τις σκηνές που τον δυσκόλεψαν αλλά και τα περιστατικά ρατσισμού που βίωσε λόγω της αλβανικής καταγωγής του μίλησε ο Νίκος Γκέλια.

Η κάμερα του “Πάμε Δανάη” συνάντησε τον ηθοποιό, ο οποίος αναφέρθηκε στις σκηνές της βύθισης του πλοίου στη μεγάλη παραγωγή του MEGA, λέγοντας πως αυτό που τον δυσκόλεψε ήταν τόσο το υποκριτικό όσο και το πρακτικό κομμάτι.

“Οι σκηνές που είχαμε στον διάδρομο, ήταν σε ένα στούντιο που υπήρχε η δυνατότητα ο διάδρομος να είναι ευθύς και μετά να είναι επικλινής. Παράλληλα, μέσα σε αυτό υπήρχε μια αντλία νερού που μας έριχνε νερό γιατί υποτίθεται ότι βυθιζόταν το πλοίο. Ήταν δύσκολο και υποκριτικά αλλά και πρακτικά γιατί γλιστρούσαμε από τα νερά… το πιο δύσκολο ήταν η σκηνή στα βράχια. Πολύ κρύο και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό”, είπε ο Νίκος Γκέλια.

Ο ηθοποιός σχολίασε πως η ταινία “Χenia” αποτελεί ορόσημο στην καριέρα του, ενώ λόγω της αλβανικής καταγωγής του έγινε όπως είπε αποδέκτης πολλών ξενοφοβικών εκφράσεων στο παρελθόν.

Όντας Αλβανός, εκείνη την περίοδο, ήταν από μόνο του πολύ δύσκολο. Ήμουν δέκτης ξενοφοβικών φράσεων πολλών, αλλά νομίζω πως αυτό αλλάζει. Έχω τεράστια ελπίδα στη νέα γενιά, και το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, όντας πατέρας και εγώ, και μακάρι να καταφέρουμε να το εξαλείψουμε. Αυτό το οποίο με είχε πειράξει τότε, ή όποτε το σκέφτομαι, ήταν όταν ένας δάσκαλός μου μού είχε πει ότι δεν μπορώ να μιλήσω για την ελληνική ιστορία επειδή δεν είμαι Έλληνας. Δεν μιλάμε σε ένα παιδί έτσι, δεν ξέρεις πού μπορεί να τον αγγίξει και τι μπορεί να καταστρέψει μέσα του. Είναι πολύ κρίμα. Είναι απίστευτο το πώς η Ελλάδα έχει το δίκιο του αίματος και όχι το δίκιο του τόπου“, είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Γκέλια.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Γκέλια:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα