Ντούα Λίπα: Τρίτη αγωγή εναντίον της για το διάσημο τραγούδι “Levitating”

Ντούα Λίπα: Τρίτη αγωγή εναντίον της για το διάσημο τραγούδι “Levitating”
Ντούα Λίπα Evan Agostini/Invision/AP IMAGES

Ο μουσικός Μπόσκο Κάντε ζητά περισσότερα από $20 εκατ. από την Ντούα Λίπα, την οποία κατηγορεί ότι χρησιμοποίησε την ηχογράφηση του talk box του στα ρεμίξ του τραγουδιού της.

Μια αγωγή για πνευματικά δικαιώματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων κατατέθηκε στο Λος Άντζελες από τον μουσικό Μπόσκο Κάντε (Bosko Kante) ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Ντούα Λίπα (Dua Lipa) και η εταιρεία της Warner Music Group δεν έλαβαν ποτέ την άδεια να χρησιμοποιήσουν την ηχογράφηση του «talk box» του στα ρεμίξ του διάσημου τραγουδιού «Levitating» από το άλμπουμ της «Future Nostalgia» του 2020.

Στην αγωγή γίνεται επίκληση προφορικής συμφωνίας μεταξύ του Κάντε και των δημιουργών του τραγουδιού, σύμφωνα με την οποία η ηχογράφηση του «talk box» του θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο στην αρχική εκδοχή, αλλά όχι σε μεταγενέστερα ρεμίξ.

Ο μουσικός ζητά περισσότερα από $20 εκατ. για την υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων σε διάφορα ρεμίξ, συμπεριλαμβανομένου ενός με την Madonna, το ρεμίξ με τη συμμετοχή του ράπερ DaBaby και μια εμφάνιση της Λίπα στα «American Music Awards».

Ο Κάντε αυτοαποκαλείται ως ένας από τους κορυφαίους καλλιτέχνες στον κόσμο στο talk box, το οποίο επιτρέπει στους μουσικούς να τροποποιούν τον ήχο ενός οργάνου και να εφαρμόζουν ήχους ομιλίας.

Σύμφωνα με το Billboard, οι δικηγόροι του μουσικού ισχυρίζονται ότι «έκανε πολλές προσπάθειες να επιλύσει αυτό το θέμα χωρίς δικαστική διαμάχη, αλλά οι προσπάθειες αυτές ήταν ανεπιτυχείς».

Αυτή είναι η τρίτη αγωγή που κατατίθεται για το τραγούδι «Levitating», αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Guardian. Τον Μάρτιο του 2022, το συγκρότημα «Artikal Sound System» κατέθεσε αγωγή η οποία απορρίφθηκε, ενώ εκκρεμεί μία ακόμη από τους τραγουδοποιούς Λ. Ράσελ Μπράουν (L Russell Brown) και Σάντι Λίντσερ( Sandy Linzer).

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα