Πέθανε o Jeremiah των “Peaky Blinders”

Διαβάζεται σε 3'
peakyblinders
Ο Benjamin Zephaniah ως Τζερεμάια στους Peaky Blinders Instagram@peakyblindersofficial

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ποιητής και ηθοποιός της σειράς “Peaky Blinders”, Benjamin Zephaniah, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές της σειράς “Peaky Blinders” η είδηση του θανάτου του Benjamin Zephaniah, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, λίγες εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Ο ποιητής και ηθοποιός είχε διαγνωστεί με όγκο μόλις οκτώ εβδομάδες πριν από το θάνατό του, σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail.

Γεννημένος στο Μπέρμιγχαμ στις 15 Απριλίου 1958, ο Zephaniah ήταν γιος ενός ταχυδρόμου και μιας νοσοκόμας από την Τζαμάικα. Αφού διαγνώστηκε με δυσλεξία σε νεαρή ηλικία, ο Zephaniah εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 13 ετών χωρίς να μπορεί να διαβάσει ή να γράψει.

Η ταραχώδης νεαρή ζωή του τον οδήγησε σε αναμορφωτήριο και αργότερα στη φυλακή. Μιλώντας στον Observer το 2018, θυμήθηκε πώς η συμμετοχή του σε μια συμμορία τον έκανε να αισθάνεται σαν τον “Ρομπέν των Δασών” που “αναδιανέμει τον πλούτο” και πως είχαν “συχνά προβλήματα” με τους αστυνομικούς.

Η αναγνώριση όμως στη βιομηχανία του θεάματος δεν άργησε να έρθει, όταν εμφανίστηκε σε επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όπως το “EastEnders” και το γκανγκστερικό έπος του BBC “Peaky Blinders”, υποδυόμενος τον ρόλο του ιερέα Jeremiah Jesus.

Το συγκινητικό “αντίο” των “Peaky Blinders”

Αποτίοντας φόρο τιμής στον φίλο του, ο πρωταγωνιστής του “Peaky Blinders”, Cillian Murphy, περιέγραψε τον Zephaniah ως ένα “όμορφο ανθρώπινο ον“.

“Ο Benjamin ήταν ένας πραγματικά χαρισματικός και όμορφος άνθρωπος – ένας ποιητής, συγγραφέας, μουσικός και ακτιβιστής. Ένας Peaky Blinder. Λυπάμαι πολύ για τα νέα αυτά. RIP”, έγραψε.

Με ανάρτησή τους στον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Instagram το δικό τους “αντίο” στον “Jeremiah” είπαν και οι “Peaky Blinders” γράφοντας: “Είμαστε τόσο συγκλονισμένοι και συντετριμμένοι από την είδηση του θανάτου του φίλου μας Benjamin Zephaniah. Ήταν ένα πολύ αγαπητό, καθοριστικό και επιδραστικό μέλος της οικογένειας των ‘Peaky Blinders’ από την αρχή, καθώς και της δημιουργικής κοινότητας στο σύνολό της. Η αγάπη και οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του”.

Γνωστός για τα συγγράμματά του σχετικά με τη φυλετική αδικία και τα επακόλουθα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, ο Benjamin ονομάστηκε κάποτε “λαοφιλέστατος της Βρετανίας” και χαρακτηρίστηκε επίσης ο αγαπημένος ποιητής του Νέλσον Μαντέλα.

Ένας από τους 50 σπουδαιότερους μεταπολεμικούς συγγραφείς των Times, ο Zephaniah απέρριψε το βραβείο OBE για τις υπηρεσίες του στη λογοτεχνία το 2003 με το επιχείρημα ότι η αποδοχή του θα τον καθιστούσε υποκριτή, καθώς ήταν “περήφανα αντι-αυτοκρατορικός“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα