Σμαράγδα Καρύδη: Μιλά ανοιχτά για το άγχος της και ζητά να το ξεπεράσει

Διαβάζεται σε 2'
karydi
Σμαράγδα Καρύδη glomex

Μία συνέντευξη από καρδιάς έδωσε στο “Στούντιο 4” η Σμαράγδα Καρύδη αγγίζοντας τα θέματα ψυχικής υγείας και μιλώντας για το άγχος που βιώνει το τελευταίο διάστημα.

Τη Σμαράγδα Καρύδη φιλοξένησαν το μεσημέρι της Τρίτης (17/10) στο “Στούντιο 4” η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος με την ηθοποιό να μιλά ανοιχτά για τα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει.

Με αφορμή το νέο σκηνοθετικό της εγχείρημα, το δεύτερο στην καριέρα της, η Σμαράγδα Καρύδη παραδέχθηκε πως αισθάνεται ιδιαίτερα αγχωμένη το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω αυτού, σημειώνοντας πως έχει γίνει ιδιαίτερα αγχώδης.

Θέλω να κάνω και μία έκκληση αν ξέρει κάποιος μία μέθοδο, έναν τρόπο να καταλαγιάσει το άγχος γιατί όλα βγαίνουν κανονικά, γίνονται όλα. Δεν μου χρειάζεται αυτό το παραπανίσιο άγχος, δεν το θέλω“, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η ίδια εκμυστηρεύτηκε πως παλαιότερα βίωνε πανικό κάθε φορά που έπαιζε ή όταν ανέβαινε στη σκηνή και πως δεν έχει καμία ασφάλεια λόγω ταλέντου ή εμπειρίας.

“Τώρα το καταλαβαίνω, τώρα έρχεται και μου χτυπάει πολύ την πόρτα. Εχω αϋπνίες, έχω άγχος και δεν μου αρέσει. Δεν με βοηθάει σε τίποτα το άγχος. Δεν το χρειάζομαι για να ενεργοποιηθώ, ενεργοποιούμαι και μόνη μου”, δήλωσε αμέσως μετά.

Σε ερώτηση για το πώς κατάφερε να ξεπεράσει το άγχος επί σκηνής, η Σμαράγδα Καρύδη σχολίασε πως ειδικά στα πρώτα χρόνια της καριέρας της φαινόταν μαζεμένη, με αποτέλεσμα πολλοί να θεωρούν ότι είναι σνομπ, για να μπορεί έτσι να “κρύψει” τον φόβο της. “Τώρα δεν με απασχολεί να το πω και να το καταλάβουν όλοι, το μοιράζομαι το πρόβλημα, απλά θέλω και να το λύσω”, είπε.

Σμαράγδα Καρύδη: Η χειρότερη στιγμή που βίωσε

Η ίδια θυμήθηκε στη συνέχεια τη χειρότερη στιγμή που βίωσε πάνω στη σκηνή λόγω άγχους, όταν ούσα μικρότερη σε μία από τις παραστάσεις της ένιωσε ότι θα καταρρεύσει. “Ακούς την καρδιά σου, το κεφάλι σου, τα χαρακτηριστικά δηλαδή που έχει η κρίση πανικού στη ζωή τα παθαίνεις ενώπιον κόσμου. Ο κόσμος κατάλαβε σίγουρα ότι έπαιξα άθλια, ήμουν πολύ μικρή. Μου είπε μία ωραία κουβέντα μια φορά ο Λάκης Λαζόπουλος που με είδε ότι πάω να το ξαναπάθω, μου είχε πει ‘σε αγαπάνε, να τους αγαπάς‘. Είναι ένα κλικ στον εγκέφαλο που λέει ότι βγαίνω με αγάπη, γιατί αυτό διαλύει όλους τους φόβους. Δεν βγαίνω ούτε με άμυνα ούτε με επίθεση, βγαίνω αυτή που είμαι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα