Στάνκογλου: Η εμπειρία στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύλληψη στην εφηβεία – “Ήμουν άγριο νιάτο”

Στάνκογλου: Η εμπειρία στις φυλακές Κορυδαλλού και η σύλληψη στην εφηβεία – “Ήμουν άγριο νιάτο”
Ο Γιάννης Στάνκογλου Glomex

Καλεσμένος στο 2night Show ήταν ο Γιάννης Στάνκογλου, ο οποίος θυμήθηκε τα... χρόνια της νιότης, αλλά και την πρόσφατη εμπειρία στη φυλακή, όπου βρέθηκε μετά από αίτημα των... κρατουμένων.

Το κατώφλι της εκπομπής 2night Show πέρασε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιάννης Στάνκογλου, όπου χάρισε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για τις έντονες στιγμές που έζησε στη διάρκεια των νεανικών του χρόνων στον Περισσό όπου και μεγάλωσε, καθώς και την ιδιαίτερη εμπειρία που είχε προσφάτως στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο γνωστός ηθοποιός, συμμετείχε στην ταινία “Θανατοποινίτης”, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στις φυλακές, όπου βρέθηκε και ο ίδιος, έπειτα μάλιστα από απαίτηση των κρατούμενων:

“Οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού ζήτησαν από τον σκηνοθέτη Αντώνη Κόκκινο να παίξω στην ταινία τους και το έκανα με μεγάλη χαρά” είπε αρχικά, για να περιγράψει την εμπειρία που βίωσε:

Στα γυρίσματα μέσα στη φυλακή ένιωθα τα βλέμματα των κρατούμενων στην αρχή να με σκανάρουν. Ήταν ένας άλλος κόσμος, είχε μία τρελή καθαρότητα. Ένιωθες ότι σε σκανάρανε. Είχα την τύχη να έχω καλές σχέσεις, μου φέρανε μέχρι και τσίπουρο από μήλα που φτιάχνουν εκεί μέσα. Γνώρισα τον αρχηγό και μου λέει να πάω τουαλέτα στο κελί του. Βγαίνοντας, καθώς περπατάμε, μου λέει ρε φίλε εσύ είσαι λες κι είσαι εδώ μέσα χρόνια. Δεν σε κοιτάζουν, όπως άλλους εδώ. Και γυρνάω και του λέω άσε μας ρε φίλε που εδώ και δέκα λεπτά που περπατάμε, νιώθω σαν το π…ι σου εδώ μέσα”.

Μάλιστα, ο Γιάννης Στάνκογλου αναφέρθηκε και σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό που αντίκρυσε, θέλοντας να τονίσει την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών κράτησης και του πραγματικού σωφρονισμού: “Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, περπατούσα στην τέταρτη πτέρυγα των φυλακών και ακούω μουσικές, ανοίγω την πόρτα και ήταν κάπου 14 κρατούμενοι, που είχε ο καθένας το δικό του μουσικό όργανο, τουμπελέκι, ταμπουρά κλπ. Ήταν μια μυσταγωγία τρομερή. Σαν να ταξιδεύανε, να φεύγανε από εκεί που ήταν”.

Αναπολώντας τα εφηβικά του χρόνια, ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως ήταν “άγριο νιάτο” ως έφηβος, ενώ σε ερώτηση για το αν είχε συλληφθεί απάντησε: “Ναι, 3-4 φορές. Με έχουν για εξακρίβωση στοιχείων δέσει έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, με τον Παναθηναϊκό τότε ήταν και μας πήγαν με μία κλούβα στο τμήμα κοντά στο σπίτι μου στον Περισσό και με είδε τυχαία ο πατέρας μου”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο θέατρο, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: “Πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλό θέατρο στην Ελλάδα, αλλά είμαστε εσωστρεφείς, δεν βγάζουμε τις καλές μας παραστάσεις στο εξωτερικό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα