Τζούλια Όρμοντ: Μήνυση στον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για σεξουαλική επίθεση

Διαβάζεται σε 3'
Τζούλια Όρμοντ
Τζούλια Όρμοντ AP IMAGES Rich Fury/Invision

Αγωγή κατά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν από την ηθοποιό Τζούλια Όρμοντ, που τον κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά και στη συνέχεια εμπόδισε την καριέρα της. Μήνυση και εναντίον των εταιρειών Disney, Miramax και CCA.

Η ηθοποιός Τζούλια Όρμοντ κατέθεσε μήνυση κατά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, υποστηρίζοντας ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά το 1995 μετά από ένα δείπνο στη Νέα Υόρκη.

Η σταρ του “Legends of the Fall” ζητά, επίσης, αποζημίωση από τις εταιρείες παραγωγής Disney και Miramax και το πρώην πρακτορείο ταλέντων CCA που, όπως λέει, δεν κατάφεραν να την προστατέψουν από την κακοποίηση.

Σύμφωνα με το BBC, η υπόθεση κατατέθηκε στη Νέα Υόρκη βάσει νόμου που επιτρέπει σεξουαλικές υποθέσεις να αρχειοθετούνται εκτός της παραγραφής.

Αυτή τη στιγμή ο Γουάινσταϊν εκτίει ποινή φυλάκισης 23 ετών για βιασμό.

Η Όρμοντ-γνωστή για τους ρόλους στις ταινίες της δεκαετίας του ’90 “First Knight”, “Smilla’s Sense of Snow” και “Sabrina”- ισχυρίζεται ότι η καριέρα της δεν ανέκαμψε ποτέ μετά την επίθεση του Γουάινσταϊν.

Στη μήνυση υποστηρίζει ότι στο απόγειο της καριέρας της, εκείνη και ο Γουάινσταϊν επέστρεψαν από ένα επαγγελματικό δείπνο σε ένα διαμέρισμα που παρείχε η εταιρεία παραγωγής, και εκείνος «γδύθηκε και την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ».

«Αυτή η σεξουαλική επίθεση στην Όρμοντ θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν η Miramax ή η Disney επέβλεπαν σωστά τον Γουάινσταϊν και δεν τον είχαν κρατήσει, ενώ γνώριζαν ότι αποτελούσε κίνδυνο για τις γυναίκες που συναντούσε στη δουλειά», αναφέρει η μήνυση, η οποία κατατέθηκε την Τετάρτη (04/10).

Ο δικηγόρος του Γουάινσταϊν δήλωσε στο Associated Press ότι ο πελάτης του «αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του έγιναν από την Τζούλια Όρμοντ και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του».

Η Όρμοντ μήνυσε, επίσης, την εταιρεία Creative Artists Agency (CAA), πρώην πρακτορείο ταλέντων, το οποίο λέει ότι δεν την προειδοποίησε για την κακοποίηση του Γουάινστιν και της είπε ότι «αν έκανε καταγγελία κατά του Γουάινσταϊν στις αρχές, δεν θα γινόταν πιστευτή και θα έβλαπτε σοβαρά την καριέρα της».

«Ακόμα χειρότερα, όχι πολύ μετά την επίθεση του Γουάινσταϊν στην Όρμοντ και την αναφορά της για την επίθεση σε αυτούς, η CAA έχασε το ενδιαφέρον της να την εκπροσωπήσει και η καριέρα της υπέφερε δραματικά», προσθέτει η μήνυση.

«Η ζημιά στην καριέρα της Όρμοντ λόγω της επίθεσης του Γουάινσταϊν και τα επακόλουθα ήταν καταστροφική τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», αναφέρει η μήνυση, προσθέτοντας ότι «σχεδόν εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας» μετά την φερόμενη επίθεση και τα αντίποινα από τους κατηγορούμενους.

Σε δήλωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων της, η Βρετανίδα ηθοποιός είπε: «Αφού ζούσα για δεκαετίες με τις οδυνηρές αναμνήσεις των εμπειριών μου στα χέρια του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, είμαι ταπεινωμένη και ευγνώμων σε όλους εκείνους που διακινδύνευσαν να μιλήσουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα