Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η ιδέα για το “Maestro”, η σύγκριση και το επόμενο επαγγελματικό βήμα

Διαβάζεται σε 3'
Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Χριστόφορος Παπακαλιάτης glomex

Λίγο πριν την πρεμιέρα του Β’ κύκλου του “Maestro” ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μίλησε για την επιτυχία της σειράς και αποκάλυψε τι σχεδιάζει.

Στην τηλεοπτική παρέα του “Στούντιο 4” βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/04) ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και λίγο πριν την πρεμιέρα του Β’ κύκλου του “Maestro” μίλησε για τη σειρά που έγραψε τηλεοπτική ιστορία και αποκτήθηκε για παγκόσμια διανομή από το Netflix.

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός μίλησε για τη διεθνή επιτυχία του “Maestro”, το οποίο θα ολοκληρωθεί με αυτό τον κύκλο.

Η πίεση της επιτυχίας

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αναφέρθηκε και στην πίεση που του δημιούργησε η επιτυχία του “Maestro”, με τον ίδιο να σχολιάζει: “Λειτούργησε πιο πιεστικά από ό,τι τα πράγματα είναι πιεστικά για εμένα σε σχέση με τις παραδόσεις των επεισοδίων και σε σχέση με το να περάσω το μήνυμα και αυτό που θέλω σε κάθε επεισόδιο, στο πώς θα διαχειριστώ κάποια πολύ λεπτά θέματα, όπως αυτό της κακοποίησης. Φοβόμουν μην κάνω λάθος και χειριστώ κάτι άκομψα”.

“Το άγχος μου πιο πολύ είναι αυτό, να μην κάνω κάποιο λάθος και όλο αυτό να αφήσει κάτι καλό. Ακόμα και τώρα, την τελευταία ενότητα του τελευταίου επεισοδίου δεν την έχω γράψει επίτηδες, την έχω στο μυαλό μου αλλά τις τελευταίες λίγες σελίδες που ξέρω τι θα είναι και που περιλαμβάνει όλο το νόημα της σειράς, θέλω χρόνο να κάτσω να το γράψω για να ακούσω και εγώ ποιο είναι το νόημα αυτού του στόρι”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο δημιουργός αποκάλυψε πως η ιδέα του “Maestro” ξεκίνησε από το 2010 αλλά και πώς εμπνεύστηκε τη σειρά, λέγοντας πως “ήθελα να γράψω για μία κοινωνία, για διαφορετικούς χαρακτήρες από το πιο ακραίο μέχρι το πιο γραφικό”.

Μιλώντας για το αντίκτυπο που έχει η σειρά στη μικρή κοινωνία των Παξών, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ανέφερε πως δεν θα μπορούσε να γυριστεί η σειρά αν δεν υπήρχαν οι κάτοικοι του νησιού.

“Όλοι οι ξένοι που έρχονται στους Παξούς έχουν δει το ‘Maestro’. Δεν ήταν ότι είχε ανάγκη την τηλεοπτική σειρά, αλλά βοήθησε. Τα γυρίσματα δεν συνέπεσαν με την τουριστική κίνηση και περίοδο. Αυτά που θα δείτε ήταν Οκτώβρη και Απρίλη. Φέτος πάμε Μάιο και το νησί θα είναι γεμάτο”, είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ο οποίος σχολίασε ότι είναι άδικο να συγκρίνονται άλλες ελληνικές σειρές με το “Maestro”.

Τέλος, αποκάλυψε το επόμενο επαγγελματικό του βήμα, το οποίο όπως είπε, θα είναι ταινία με ξένο πρωταγωνιστή, η οποία θα γυριστεί στην Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα