Η chill out λίστα του Spotify για στιγμές χαλάρωσης και αισιοδοξίας

Η chill out λίστα του Spotify για στιγμές χαλάρωσης και αισιοδοξίας
Mood χαλάρωσης Unsplash

Μένουμε σπίτι και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Και πώς θα γίνει η κατάσταση λίγο πιο ευχάριστη; Με τη μουσική φυσικά.

Ο κορονοϊός μας έχει κλείσει μέσα στο σπίτι και η πληροφόρηση που παίρνουμε ανανεώνεται σε καθημερινή βάση. Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, απαγορεύονται οι άσκοπες κυκλοφορίες και οι κανονισμοί είναι συγκεκριμένοι. Μένουμε λοιπόν σπίτι, όπως θα έπρεπε να κάνουμε εξαρχής, ειδικά εάν ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες. Η καραντίνα έχει τις δυσκολίες της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η ζωή μας.

Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε από το σπίτι, ενώ συνεχίζουμε να κάνουμε τις δραστηριότητες που μας ευχαριστούσαν και πριν. Αυτό που αλλάζει είναι ότι οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Και πώς θα γίνει η κατάσταση λίγο πιο ευχάριστη;

Με τη μουσική φυσικά. Το φάρμακο κατά της κακής ψυχολογίας. Είσαι πεσμένος; Βάζεις μουσική, δυναμώνεις και εκτονώνεσαι. Νιώθεις κάπως αγχωμένος όταν όλα φαίνονται μαύρα; Ξέρεις αμέσως πού να στραφείς.

Δεν είναι τυχαίο που πλέον βρίσκουμε μουσική για κάθε ώρα της ημέρας, δραστηριότητα και μελωδίες που να ταιριάζουν με τη διάθεση της στιγμής. Άλλη θα ακούσεις όταν θες να γυμναστείς και άλλη όταν θέλεις να αποφορτιστείς από την ένταση της ημέρας.

Mood χαλάρωσης Unsplash

Κρατάμε λοιπόν αυτό το mood και χαλαρώνουμε. Αυτές τις ημέρες, το έχουμε περισσότερη ανάγκη από πριν αφού #menoumespiti και διαμορφώνουμε την καθημερινότητά μας γύρω από αυτό. Η δική μου αγαπημένη κατηγορία είναι εκείνη που μου επιτρέπει να κάνω διάφορα πράγματα, ενώ καταφέρνει να λειτουργήσει αγχολυτικά.

Η chill out λίστα είναι εκείνη που με ηρεμεί, με βοηθά να κάνω και άλλα πράγματα ταυτόχρονα, χωρίς να μου αποσπάται η προσοχή και με κάνει να ταξιδεύω, έστω και νοερά, αυτήν την περίοδο. Μελωδικά τραγούδια που σου φέρνουν στο μυαλό καλοκαιρινές και όμορφες αναμνήσεις και παίζουν όλη μέρα στο repeat.

Μουσικές που έχουμε συνδέσει με στιγμές με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, που θα τους έχουμε σύντομα στην αγκαλιά μας. Αλλά και μουσικές που μας κρατούν συντροφιά όταν νιώθουμε μόνοι. Πάτα το Play και κάνε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σου. Μαγειρική, δουλειές του σπιτιού, διάβασμα βιβλίων, κηπουρική και όλα αυτά που μας κρατούν μέσα, αλλά που είναι για το καλό όλων μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα