Oι Anonymous απειλούν τον Ερντογάν

default image

Για λογοκρισία στο διαδίκτυο κατηγορεί την κυβέρνηση της Τουρκίας η ομάδα χάκερ Anonymous. Μήνυμα- προειδοποίηση στον Ερντογάν (Vid)

Δεν συγχωρούν και δεν ξεχνούν. Είναι οι Anonymous που αποφάσισαν να τα βάλουν με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του κόμματός του ΑΚΡ που αναμένεται να εφαρμόσει από τις 22  Αυγούστου, νέα αυστηρά μέτρα στο  διαδίκτυο.

Η ομάδα των χάκερ γνωρίζοντας ότι στην Τουρκιά η παραβίαση της ελευθέριας του  λόγου στα Μ.Μ.Ε  είναι  συνηθισμένη απειλεί με επιθέσεις.

Μάλιστα δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο εξηγούν ότι η κυβέρνηση παραβιάζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous:

“Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει πως η τουρκική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της στο Διαδίκτυο. Έχει μπλοκάρει χιλιάδες ιστοσελίδες και blogs, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν καταχρηστικές νομικές διαδικασίες κατά των ηλεκτρονικών μέσων. Η κυβέρνηση θέλει τώρα να επιβάλει ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος από τις  22 Αυγούστου, που θα επιτρέπει να τηρούνται  αρχεία των δραστηριοτήτων  του κόσμου που ασχολείται με το Διαδικτύου.

Αν και παραμένει αδιαφανής γιατί και πώς το σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή είναι σαφές ότι η κυβέρνηση λογοκρίνει.

“Οι πράξεις αυτές είναι ασυγχώρητες . Η πρόσβαση και η συμμετοχή στην ελεύθερη ροή των πληροφοριών είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Εμείς και οι  υποστηρικτές μας θα  παρακάμψουμε  τη λογοκρισία και θα υπάρξουν αντίποινα εναντίον αυτών που  επιβάλουν τη  λογοκρισία”.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της λογοκρισίας στο Internet, αλλά κυβέρνηση η ΑΚΡ αγνόησε την φωνή του λαού με βία.

Καλούμε όλους τους χρήστες του Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο να στηρίξει την ελευθερία του λόγου, πιέζοντας την τουρκική κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις ανόητες πολιτικές. Η ελεύθερη ροή των πληροφοριών, δεν θα σταματήσει. Η κοινή χρήση της γνώσης δεν θα σταματήσει. Είναι καιρός να αγωνιστούμε   για τα δικαιώματά μας και να υποστηρίξουμε  ό, τι εμείς πιστεύουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα