Eurovision 2020: Μία διαφορετική διοργάνωση εν μέσω πανδημίας

Eurovision 2020: Μία διαφορετική διοργάνωση εν μέσω πανδημίας
Eurovision 2020: Όσα είδαμε σε έναν διαφορετικό τελικό Facebook

Μία διαφορετική Eurovision πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού

Έναν διαφορετικό τελικό Eurovision παρουσίασε το βράδυ του Σαββάτου η ΕΡΤ μέσα από την εκπομπή “Europe Shine a Light”. Το δίωρο πρόγραμμα της EBU αντικατέστησε τον μεγάλο τελικό, ο οποίος ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας. Με μουσική, σκηνοθετικά ευρήματα, παλιές και νέες συμμετοχές, αλλά χωρίς διαγωνιστικό μέρος, ο φετινός διαγωνισμός κατάφερε να ξεχωρίσει.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε η 17χρονη Στεφανία Λυμπεράκη με το τραγούδι SUPERG!RL, τη μουσική του οποίου συνέθεσαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και οι Arcade. Η νεαρή τραγουδίστρια που ζει στην Ολλανδία, έστειλε το δικό της αισιόδοξο μήνυμα, αναφέροντας πως ο διαγωνισμός ακυρώθηκε για καλό σκοπό ενώ υποσχέθηκε τη συμμετοχή της του χρόνου.

Δεν υπήρξε διαγωνιστικό μέρος

Όσον αφορά την ψηφοφορία φέτος δεν έγινε με την παραδοσιακή διαδικασία, αφού δεν υπήρξε διαγωνιστικό κομμάτι. Παρ’ όλα αυτά η ΕΡΤ δίνει τη δυνατότητα να διαλέξει κανείς τα 3 τραγούδια, τα οποία ξεχώρισε και να τους χαρίσει την ψήφο του μέχρι την Κυριακή, 17 Μαΐου στις 23:59.

Το Europe Shine a Light μας ταξίδεψε στην 65χρονη ιστορία της Eurovision, παρουσιάζοντας τα 41 βιντεοκλίπ, αλλά και εκπλήξεις με ζωντανές συνδέσεις και μαγνητοσκοπημένα μηνύματα “θρύλων” του διαγωνισμού.

Ο ελληνικός σχολιασμός έγινε από τη Μαρία Κοζάκου, η οποία βρισκόταν στο Ταλίν με υποστήριξη δημοσιογραφικής ομάδας σε στούντιο της Αγίας Παρασκευής.

Οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, Chantal Janzen, Edsilia Rombley και Jan Smit από το Studio 21 παρουσίασαν 41 video clips, μετέδωσαν μηνύματα ελπίδας και αναζήτησαν παλιούς σταρ του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός φέτος είχε σπέσιαλ αφιέρωμα, μια ξεχωριστή ενότητα για την όλη βραδιά, με τίτλο “Eurovision Heroes”, με καλλιτέχνες που συνέδεσαν το όνομά τους με τον διαγωνισμό τραγουδιού.

Στην εκπομπή έδωσε το παρόν και η Έλενα Παπαρίζου, τραγουδώντας το “My number one”, με το οποίο και είχε χαρίσει την πρωτιά στην Ελλάδα το 2005.

Δείτε το Europe Shine a Light εδώ (Στο 1:10:30 η εμφάνιση της Στεφανίας Λυμπεράκη):

Love Shine A Light

Με τίτλο εμπνευσμένο από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light» στη Eurovision του 1997, η παραγωγή της EBU απέδωσε φόρο τιμής στους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες των 41 εθνικών αποστολών που θα συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό.

Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του διαγωνισμού έλαβε χώρα μια καταπληκτική εξ’ αποστάσεως συνεργασία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα