Eurovision: Τα 10 χειρότερα

default image

Ενόψει της φετινής Eurovision και της μάχης που πρόκειται να δοθεί -όπως κάθε χρόνο- για το βραβείο της πιο γελοίας εμφάνισης, το MEN 24 βραβεύει τ...

Ενόψει της φετινής Eurovision και της μάχης που πρόκειται να δοθεί -όπως κάθε χρόνο- για το βραβείο της πιο γελοίας εμφάνισης, το MEN 24 βραβεύει τις 10 χειρότερες στην ιστορία του διαγωνισμού.Δάκρυα, συγκίνηση, γέλιο. Αυτά είναι τα συναισθήματα που μας χαρίζει κάθε χρόνο η Eurovision. Το ατυχές, όμως, για το θεσμό είναι ότι το γέλιο καταφέρνει να επισκιάζει τα υπόλοιπα δύο και το γελοίο είναι αυτό που συνήθως μας μένει. Ενόψει, λοιπόν, του φετινού λοιπόν διαγωνισμού, το MEN 24 παρουσιάζει τις 10 χειρότερες στιγμές του διαγωνισμού.




Σε ημιάγρια κατάσταση



50 χιλιάδες χρόνια εξέλιξης και τεχνολογικής ανάπτυξης του Homo Sapiens φαίνεται να μην είχαν καμία σημασία το 2004. Εκπροσωπώντας την Ουκρανία -ή το Νεάντερταλ, το 2004, η Ρουσλάνα βγήκε από τις σπηλιές και ξεσήκωσε τους πάντες με τις καυτές της προβιές. Και φυσικά σήκωσε την κούπα.




1. Ruslana – Wild Dancers









Why the fuck should I?



Το μεγαλύτερο μπάχαλο στην ιστορία του θεσμού έγινε το 1990 στο Ζάγκρεμπ. Οι Ισπανοί κατεβάζουν στο διαγωνισμό μια σύνθεση που θα μπορούσαν να έχουν γράψει οι Happy Mondays. Και, σαν από διαβολική σύμπτωση, οι στίχοι εξαφανίζονται, το πλέιμπακ είναι λάθος και οι τραγουδίστριες μπερδεύονται. Τα παίρνουν λοιπόν στο κρανίο και φεύγουν από τη σκηνή. Τελικά οι διοργανωτές το έβαλαν από την αρχή και όλα κύλησαν ομαλά.




2. Azucar Moreno – Bandido









Οι πρωταθλητές



Οι Γερμανοί, είναι γνωστό, δεν δίνουν και πολύ σημασία στην εξωτερική εμφάνιση αλλά είναι όντως ανάγκη να κατεβαίνουν στο διαγωνισμό φορώντας ότι βρουν μπροστά τους; Και όντας με διαφορά οι πρωταθλητές του κιτς και του αλαλούμ ανακηρύσσονται παμψηφεί πρωταθλητές του διαγωνισμού. Από τις πάμπολες στιγμές που μας έχουν ξεχωρίζουν τρεις και ειδικά αυτή του Guildo Horn:




3. Guildo Horn – Guildo hat euch lieb








Οι ΗΠΑ φυσικά δεν αρκούνται στις βάσεις και τα κράτη δορυφόρους αλλά στον περυσινό διαγωνισμό εξασφάλισαν και αντιπροσώπους στη Eurovision. Πρόκειται για τους Texas Lightning με το κάντρι “No no never” (Όχι ποτέ).




4. Texas Lightning – No no never








Ανεπανάληπτες στιγμές και το 1979 με τους Dschinghis Κhan στο Moscau. Και τι να τους πεις τώρα; Να τους κατακρίνεις όταν το έχεις χορέψει με την ψυχή σου σε τόσα αποκριάτικα πάρτι; Όταν μετά από 30 και πλέον χρόνια εχθρότητας κάνουν άνοιγμα στο Σοβιετικό καθεστώς; Νie! Nie wieder!




5. Dschinghis Khan – Moskau









Πλέον μπορώ και εγώ



Πολλοί κοντά στους συμπαθείς Γερμανούς είναι και τα ξαδέλφια τους από το νότο. Ο Alf Poier, το 2003 με το «Όταν οι άντρες πληρώνουν» -πέστα ρε Αλφ- βάλθηκε να μας αποδείξει ότι και η Αυστρία μπορεί. Δείτε βίντεο και θα καταλάβετε.




6. Alf Poier – Weil der Mensch zählt









Viva la Disco



Με ένα μεγάλο ιστορικό ανατρεπτικών συμμετοχών το Ισραήλ, κατεβάζει στο 1998 στο διαγωνισμό την τρανσέξουαλ Ντάνα. 20 χρόνια μετά τον κολοφώνα της ντίσκο και χωρίς το κίνημα να είναι σε φάση επιστροφή η Ντάνα τραγουδάει τη Diva. Ιδανικό τραγούδι για πλέιμπακ, σκηνική εμφάνιση που θα κόστισε… 100 σημερινά ευρώ αλλά ο συμβολισμός ήταν αρκετός για να σηκώσει η σούπερ σέξι Ντάνα την κούπα.




7. Dana International – Diva









Βγάλε τη σκούφια σου και βάρα!



Πολλά τα πάμε για τους Γερμανούς, καιρός να τα πούμε και για την πάρτη μας. Το 1988 η Αφροδίτη Φρυδά φρόντισε να μας κάνει κλόουν σε όλη την Ευρώπη, με την ομώνυμη της επιτυχία. Καταπληκτικό τραγούδι με κοινωνικό προβληματισμό και πάλι καλά που ήταν όλο στα ελληνικά και οι ξένοι δεν κατάλαβαν μία. Έτσι για να μη λέμε μόνο για το Ρακιντζή.




8. Αφροδίτη Φρυδά – Κλόουν








Κλόουν γίναμε και το 2002 αλλά αυτή την φορά ήταν Cyber – Clown. Οι στολές και τα αγγλικά -τζάμπα το πτυχίο σου στην Αγγλία ρε Μιχάλη- ήταν ο λόγος που το S.A.G.A.P.O παρά τις καλές του προθέσεις πήγε άπατο. Κατά τα άλλα ο συγχρονισμός των φωνητικών με το πλειμπάκ είναι κάτι που δεν πρέπει να παίρνουμε και βαρέως. Εκτός αν κάποιος θέλει να μας πει ότι η Eurovision είναι «ζωντανή».




9. Μιχάλης Ρακιντζής – S.A.G.A.P.O









To χειρότερο ντοτ κομ



Το βραβείο της χειρότερης εμφάνισης, σύμφωνα και με αρκετά γκάλοπ που έχουν γίνει επί του θέματος, ανήκει στο Esmer Yarim και την Τουρκία –sorry αδέρφια. Ο Esmer κατεβαίνει στον τελικό γιατί προφανώς εκεί την χρονιά δεν είχε ημιτελικό να αποκλειστεί. Και ως κακέκτυπο του George Michael τα κάνει… Burak.




10. Esmer Yarim – Burak Aydos









Εκτός συναγωνισμού




Κωνσταντίνος Χριστοφόρου – Έλα Έλα









Χάρης Αναστασίου – Μιλάς πολύ









Επικρατέστερη φετινή υποψηφιότητα




Verka Serduchka – Danzing









Και μπόνους video Γεωργίου




Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα