Game of Thrones: Αν ο ‘Σκύλος’ αντιμετωπίσει το ‘Βουνό’

default image

Ο "Σκύλος" θα δώσει μάχη μέχρι θανάτου με τον μισητό του αδερφό "Βουνό" για τα μάτια της Σέρσεϊ και θα χυθεί πολύ αίμα ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS! (Pics + Video)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!

Το 7ο επεισόδιο του Game of Thrones ήταν ένα από τα λίγα, που μας έκαναν να πιστέψουμε πως βλέπουμε κάτι άλλο, διαφορετικό απ’ αυτό που έχουμε συνηθίσει, λόγω της εξέλιξης των γεγονότων, που φαίνεται να μένουν στάσιμα, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μισά τη σεζόν.

Σ’ αυτό είδαμε λίγο απ’ όλα, με τους παραγωγούς να προσπαθούν να χτίσουν το σενάριο για τη συνέχεια, ρίχνοντας, πιθανότατα τον πήχη και απογοητεύοντας τους, δικαίως κακομαθημένους θεατές της σειράς.

Είδαμε, λοιπόν, την επανεμφάνιση των Σταρκ και το κυνήγι των συμμάχων, που μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι, τον Τζέιμι Λάννιστερ να δέχεται ένα γερό χαστούκι από τον Blackfish, τον “γέρο” που δήλωσε απογοητευμένος από τον Λάννιστερ και φυσικά την Άρυα να πέφτει θύμα δολοφονίας, αλλά στο τέλος να τη γλυτώνει.

 

Το σημείο, όμως, που αξίζει να σταθούμε δεν είναι άλλο από την επανεμφάνιση του “Σκύλου”, που τον είχαμε αφήσει στην πλαγιά ενός βουνού, όπου τον έχει πετσοκόψει η Brien και τον έχει παρατήσει αιμόφυρτο η Arya. Απ’ ότι φαίνεται τον μάζεψε μια φυλή που ζει στα βουνά και του έσωσε τη ζωή, με αποτέλεσμα να ζει στην ανωνυμία. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που τρεις ληστές αποφασίζουν να σκοτώσουν όλα τα μέλη της φυλής, την ώρα που ο “Σκύλος” έκοβε ξύλα στο δάσος. Όταν αντίκρισε το μακελειό άρπαξε το τσεκούρι και βρήκε τον καλό παλιό του εαυτό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις θεωρίες των θαυμαστών ο “Σκύλος” θα κληθεί να δώσει μια μάχη μέχρι θανάτου με τον αδερφό του “Βουνό” για χάρη της Σέρσεϊ.

Η ιστορία του Σκύλου

O Sandor είναι μέλος του Οίκου Clegane και ο μικρότερος αδερφός του Σερ Gregor.

Το παρατσούκλι του είναι Κυνηγόσκυλο ή Σκύλος, όπως τον αποκαλούσε ο Τζόφρι, για την άγρια φύση του και την τυφλή υπακοή στους κυρίους του. Επίσης για τα τρία σκυλιά που εμφανίζονται στο οικόσημο της οικογένειάς του. Θεωρείται ένας από τους πιο επικίνδυνους μαχητές στο Westeros.

Όταν ήταν παιδί ο Sandor απέκτησε ανατριχιαστικά εγκαύματα στο προσώπου, όταν ο Gregor (το Βουνό) πίεσε το κεφάλι του σε ένα μαγκάλι. Από τότε απεχθάνεται τη φωτιά, τον αδελφό του και την υποκρισία του ιπποτισμού σε γενικές γραμμές.

Ο Sandor είναι ένας τεράστιος και βαριά μυώδης άνδρας και χαρακτηριστικό του, εκτός από το καμένο πρόσωπο είναι τα μακριά μαλλιά, με τα οποία κρύβει τα εγκαύματα.

Ο ίδιος, πήρε το παρατσούκλι του από το κράνος του, το οποίο σκαλισμένο σε κεφάλι σκύλου.

Η παιδική ηλικία του Sandor είναι εφιαλτική, κυρίως λόγω της κτηνωδίας του μεγαλύτερου αδελφού του, ο οποίος είχε την υποστήριξη του πατέρα τους. Όταν ήταν επτά ετών, ο πατέρας του κάλυψε τον αδερφό του, προσπαθώντας να τον πείσει ότι τα εγκαύματα του προκλήθηκαν από πυρκαγιά στο κρεβάτι του. Στα βιβλία υπάρχουν υπόνοιες πως είχαν άλλη μια αδελφή, η οποία πέθανε πολύ νέα υπό μυστηριώδεις συνθήκες, ενώ ο πατέρας τους σκοτώθηκε σε κυνηγετικό ατύχημα λίγο πριν ανέβει στον Θρόνο ο Ρόμπερτ.

Ύποπτος για όλες τις τραγικές συμπτώσεις δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον αδερφό του Gregor, ο οποίος κληρονόμησε τα οικογενειακά κτήματα.

Το Κυνηγόσκυλο έφυγε από το σπίτι για να ενταχθεί στον Οίκο των Lannister την ίδια μέρα που ο Gregor έγινε κληρονόμος. Ισχυρίζεται ότι σκότωσε έναν άνδρα όταν ήταν μόλις δώδεκα ετών, πιθανώς κατά τη διάρκεια της Εξέγερση του Robert.

“Το κυνηγόσκυλο είναι μια βασανισμένη ψυχή, εκφοβισμένος ως παιδί και αναγκάζεται να γίνει σωματοφύλακας σε κάποιον που δεν του αρέσει”, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός.

Η μάχη μεταξύ των αδελφών

Στον αντίποδα βρίσκεται ο άλλος αδελφός του, ο Gregor ή διαφορετικά “Βουνό”, που “επέστρεψε κι αυτός από τους νεκρούς και τον έχουμε δει να σκάει, ουκ ολίγες φορές, τα κεφάλια των ‘εχθρών” σαν καρπούζια.

Η πρώτη τους αναμέτρηση έγινε στον 2ο κύκλο της σειράς, στο τουρνουά του Χεριού, όταν ο Σκύλος προστάτευσε τον Σερ Loras Tyrell, ωστόσο τη μάχη μεταξύ τους σταματά ο βασιλιάς Ρόμπερτ και έτσι δεν έχουμε νικητή.

Επειδή, λοιπόν, πρέπει να δοθεί τέλος στην αιώνια κόντρα των δυο αδελφών, που είναι ξακουστοί πολεμιστές στο Westeros οι θαυμαστές της σειράς έχουν ήδη αρχίζει να στοιχηματίζουν για το ποιος θα καταφέρει να επικρατήσει στην επικείμενη συνάντησή τους.

Όπως αναφέρουν, τα αδέλφια Clegane θα λύσουν τις διαφορές τους κατά τη διάρκεια της δίκης της Σέρσεϊ, που όπως όλα δείχνουν μόνο δίκη δεν θα είναι.

Να υπενθυμίσουμε μόνο πως το Βουνό, είναι πλέον ακόμα πιο τρομακτικό, μετά την παρέμβαση του Μέιστερ Κουάμπεριν, ενώ ο Σκύλος έχει το μίσος να τον τρέφει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

 

(ΠΗΓΗ: wikiwesteros, Mashable)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα