Game of Thrones: Ο Τζον Σνόου, σκότωσε το αγόρι, για να γεννηθεί ο άνδρας

Game of Thrones: Ο Τζον Σνόου, σκότωσε το αγόρι, για να γεννηθεί ο άνδρας

Η μοίρα του Τζον Σνόου δεν είναι προδιαγεγραμμένη σε καμία περίπτωση. Τα 7 επιχειρήματα (όσα και οι Θεοί στο GoT) και ένα σοκ που δεν θα οδηγήσει πουθενά. Στείλτε μας την άποψή σας

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Μετά την προβολή του 10ου και τελευταίου επεισοδίου του 5ου κύκλου του Game of Thrones, μπορούμε πια να πούμε ότι ως προς τα πιο βασικά Storylines, οι τηλεθεατές βρίσκονται πια στο ίδιο σημείο με τους αναγνώστες των βιβλίων του GRR Martin.

Θα μπορούσα να συνεχίσω να απεραντολογώ για ώρα, ώστε να κερδίσω μερικές γραμμές πριν γράψω ξανά (για να μην πάει το μάτι σου)

ADVERTISING

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS!

Τέλος πάντων, συνεχίζουμε και οι 7 μαζί μας. Στο 10ο επεισόδιο έγινε χαμός, ωστόσο, ας μη γελιόμαστε. Ένα είναι το γεγονός του επεισοδίου ή για να ακριβολογούμε του 5ου κύκλου και ίσως όλων των κύκλων.

Η θανάσιμη παγίδα που έστησαν οι μαύροι αδερφοί του, στον Άρχοντα Διοικητή τους Τζον Σνόου. Δεν γράφω ο θάνατος ή η δολοφονία, γιατί δεν είμαι σίγουρος ότι ο Τζον είναι νεκρός και κανείς δεν είναι στην πραγματικότητα.

Από χθες, γίνεται χαμός σχετικά με το αν είναι δυνατόν, το Game of Thrones, να χάσει έναν ακόμα ήρωα τέτοιου μεγέθους. Οκ. Είναι. Μετά την εκτέλεση του Νεντ Σταρκ, στον πρώτο κύκλο, όλα γίνονται, αλλά αν εκείνη η απώλεια, ουσιαστικά έδωσε ώθηση σε όλες τις ιστορίες, ο φόνος του Τζον Σνόου, που οδηγεί;

Θα χρησιμοποιήσω τις βασικότερες θεωρίες, αναγνωστών και φίλων της σειράς για να επιχειρηματολογήσω για αυτό που πιστεύω. Θεωρώ ότι 80%-20% ο Τζον Σνόου λογικά θα επιστρέψει ή θα σωθεί και δεν πρόκειται για γνώση (άρα Spoiler), αλλά για εκτίμηση και περιμένω τις απόψεις σας στο τέλος του κειμένου.

Σενάρια γραμμένα στο χιόνι

Game of Thrones: Ο Τζον Σνόου, σκότωσε το αγόρι, για να γεννηθεί ο άνδρας

Πρώτον, με τον Στάννις νεκρό ή ηττημένο (δεν τον είδαμε να πεθαίνει), ποιος είναι ο εκλεκτός της Μελισσάνδρης και του Κόκκινου Θεού; Ποιος ως Αζόρ Αχάι, θα κρατήσει το φλεγόμενο ξίφος, όταν έρθει η ώρα. Θα μπορούσε να είναι ο Τζον. Έχει όλα τα στοιχεία. Εκτός και αν μας πέθανε. Θα μου πεις βέβαια, ότι υπάρχουν οι πολέμαρχοι Τόμμεν και Ρόμπιν. Δεκτό, αλλά προτιμώ τον Τζον. (Καλά αν είναι αυτοί οι επιλογές, προτιμώ και τον Θήον).

Game of Thrones: Ο Τζον Σνόου, σκότωσε το αγόρι, για να γεννηθεί ο άνδρας

Δεύτερον, η παρουσία της Μελισσάνδρης στο Τείχος, ίσως προμηνύει μια νεκρανάσταση. Θυμηθείτε ότι ο Θόρος του Μυρ με τη δύναμη του Κόκκινου Θεού, είχε αναστήσει 7-8 φορές τον Ντοντάριον. Επομένως, αν δεν δούμε αποκεφαλισμό ή φλόγες, ποτέ δεν ξέρουμε αν κάποιον τον έχουμε αποχαιρετίσει.

Τρίτον, αν ο Τζον είναι νεκρός, ποιος θα υπερασπιστεί το Τείχος και γιατί είχαμε αυτή την ένταση μεταξύ του Άρχονται Διοικητή και του Βασιλιά της Νύχτας, δύο επεισόδια πριν;;

Τέταρτον, η γνωστή ιντερνετική θεωρία. R+L=J. Δηλαδή ο Τζον είναι παιδί του Ραίγκαρ και της Λυάννας, άρα έχει αίμα Ταργκάρυεν και Σταρκ. Όλα τα γονίδια δηλαδή για να τα βάλει με τους ΄Άλλους. Πραγματικά, ακόμα και αν είσαι ο Martin, γίνεται να σκοτώσεις τέτοιο κελεπούρι.

Game of Thrones: Ο Τζον Σνόου, σκότωσε το αγόρι, για να γεννηθεί ο άνδρας

Πέμπτον, μην ξεχνάτε τον Ανταρόλυκο του Τζον. Κόκκινα μάτια, λευκό τρίχωμα, σαν Ιερό Δέντρο. Ο Τζον θα μπορούσε να μπει στον Ανταρόλυκο, όπως ο Μπραν στον δικό του Λύκο. Δεν ξέρω αν μπορεί. Ελπίζω να μπορεί.

Έκτον, όπως ειπώθηκε από  αναγνώστες στο Live Chat του Oneman, αν ο Τζον Σνόου πεθάνει και τον αναστήσει η Μελισσάνδρη, τότε απαλλάσσεται από τους όρκους του. Φανταστείτε να γυρίσει ως Τζον και να... διεκδικήσει το Σταρκ. Γιατί ο συγγραφέας να χάσει τέτοια ευκαιρία; (επειδή μπορεί θα μου πεις και το δίκιο σου Βουνό).

Game of Thrones: Ο Τζον Σνόου, σκότωσε το αγόρι, για να γεννηθεί ο άνδρας

Έβδομον, ο Τζον πεθαίνει. Οκ. Και ο Βασιλιάς της Νύχτας με τον οποίο υπάρχει και μια κάποια σχέση, κάνει το τρικ με τα χεράκια. Σκεφθείτε τον Τζον, γαλανομάτη και με σπαθί από τη Βαλύρια. Τέτοιο φονικό όπλο έχει να εμφανιστεί από τον εξολοθρευτή νο 2.

Οι τηλεθεατές, πρέπει να αναμένουν 1 χρόνο. Οι αναγνώστες, να πνίξουν την πίκρα τους με ποσότητες κρασιού, αλά Τύριον. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση θα συνεχίζεται.

Στο GoT, ισχύει το “Όλοι οι άνδρες πρέπει να πεθάνουν”, αλλά πιστεύω ότι το σύμπαν που έχει οικοδομήσει ο Martin, αυτή τη φορά είναι στα όριά του και δεν θα αντέξει την απώλεια του Τζον Σνόου.

Ο Τζον θα επιστρέψει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Game of Thrones
SHARE:

24Media Network