Γνωστό μοντέλο αφήνει τις πασαρέλες για θρησκευτικούς λόγους

Γνωστό μοντέλο αφήνει τις πασαρέλες για θρησκευτικούς λόγους
Η Halima Aden σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη τον Νοέμβριο του 2019 Evan Agostini/Invision/AP

Ποιες είναι οι αξίες της ως μουσουλμάνα σκέφτηκε η 23χρονη Αμερικανίδα κατά την πανδημία κορονοϊού και αποφάσισε να αφήσει τις πασαρέλες.

Τις πασαρέλες αφήνει η Αμερικανίδα Halima Aden, καθώς όπως ανακοίνωσε, οι εμφανίσεις της σε αυτές είναι σε αντίθεση με τα θρησκευτικά της πιστεύω.

Η 23χρονη, η οποία έχει εμφανιστεί σε αρκετά εξώφυλλα, όπως των British Vogue, Vogue Arabia και Allure, γνωστοποίησε την απόφασή της μέσω instagram, τονίζοντας ότι η πανδημία κορονοϊού της έδωσε χρόνο να σκεφτεί ποιες είναι οι αξίες της ως μουσουλμάνα.

“Το να είσαι χιτζάμπι είναι πραγματικά ένα ταξίδι με πολλές κορυφαίες και δύσκολες στιγμές” έγραψε.

Μιλώντας για την αποδοχή δουλειών που αντίκεινται στις θρησκευτικές απόψεις της, είπε: “Μπορώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου μόνο για το ότι ενδιαφερόμουν περισσότερο για τις ευκαιρίες παρά για το ότι ήταν στην πραγματικότητα”.

Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα προέκυψαν από την “έλλειψη σχεδιαστών για μουσουλμάνες” στη βιομηχανία, η οποία δεν μπορεί να καταλάβει γιατί το να φοράς χιτζάμπ είναι τόσο σημαντικό.

Την υποστήριξή τους στην απόφασή της έχουν ήδη εκφράσει οι αδερφές Bella και Gigi Hadid όπως και η Rihanna.Η Aden γεννήθηκε σε ένα στρατόπεδο προσφύγων της Κένυας από Σομαλούς γονείς πριν μετακομίσει στην Αμερική σε ηλικία 6 ετών.

Η Halima Aden σε εκδήλωσε στην Καλιφόρνια τον Φεβρουάριο του 2020 Willy Sanjuan/Invision/AP
 

Εντοπίστηκε από το διεθνές πρακτορείο IMG Models στα 18 και πήρε μέρος στα καλλιστεία Miss Minnesota USA, στα οποία έφτασε στην τελική φάση.

Ήταν η πρώτη γυναίκα που φόρεσε μαντίλα στο διαγωνισμό και σύντομα έγινε γνωστή για τις σεμνές εμφανίσεις της στις πιο διάσημες επιδείξεις της εβδομάδας μόδας στον κόσμο.

Πρωταγωνιστεί στις καμπάνιες της Rihanna Fenty Beauty και του Kanye West Yeezy.

Η Halima Aden AP
 

Υποστηρίζει ότι έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα τη θρησκεία της πολλές φορές λόγω της δουλειάς της, χάνοντας προσευχές που ορίζονται στην ισλαμική πίστη ή συμφωνώντας να εμφανιστεί χωρίς μαντίλα, χρησιμοποιώντας ένα άλλο ρούχο για να καλύψει το κεφάλι της.

Πρόσθεσε ότι μετά από κάποιες καμπάνιες έκλαιγε με λυγμούς στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της γιατί δεν είχε μιλήσει για το τι νόμιζε σωστό.

“Η αλήθεια είναι ότι ένιωθα πολύ άβολα”, έγραψε στο Instagram. “Αυτό δεν είμαι εγώ”, πρόσθεσε.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version