Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (10/5)

default image

Τέσσερις νέες ταινίες προστίθενται στο κινηματογραφικό σκηνικό. Μια ελληνική με τον Σάκη Ρουβά, ένα θρίλερ με τη Σάλμα Χάγιεκ, μια ταινία - έρευνα ...

Τέσσερις νέες ταινίες προστίθενται στο κινηματογραφικό σκηνικό. Μια ελληνική με τον Σάκη Ρουβά, ένα θρίλερ με τη Σάλμα Χάγιεκ, μια ταινία – έρευνα πάνω στον ερωτισμό και η νέα δουλειά του Ντέιβιντ Λίντς.
Δολοφόνοι για μοναχικές καρδιές



Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία της Μάρθα Μπεκ (Salma Hayek) και του Ρειμόντ Φερνάντεζ (Jared Leto), γνωστοί με το ψευδώνυμο Lonely Hearts Κillers. Το δίδυμο που έδρασε στα τέλη της δεκαετίας του `40 συντάραξε την αμερικανική κοινωνία με τους φόνους που διέπραξε.



– Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο σατανικούς εραστές γίνεται ταινία. Τόσο το Honeymoon Killers με τον Tony LoBianco, όσο και η μεξικάνικη εκδοχή του Profundo Carmesi, στάθηκαν με συνέπεια στην ιστορία. Το Lonely Hearts, όμως, διαθέτει, έναν τουλάχιστον λόγο παραπάνω, για να αποδώσει με μεγαλύτερο ρεαλισμό τα γεγονότα, εφόσον στην σκηνοθετική καρέκλα κάθεται ο Todd Robinson, που τυγχάνει εγγονός του αστυνομικού επιθεωρητή που έστειλε στην αγχόνη το διαβολικό δίδυμο.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Inland Empire

Η Nikki (Laura Dern) είναι μια παντρεμένη ηθοποιός, στην οποία προσφέρεται ένας πρωταγωνιστικός ρόλος σε ταινία που θα σκηνοθετεί ο Kingsley Stewart (Jeremy Irons). Ο συμπρωταγωνιστής της είναι ο Devon (Justin Theroux) που υποδύεται τον Billy, ενώ η Nikki υποδύεται την Sue. Οι δυο τους σύντομα θα αποκτήσουν ερωτική σχέση, ενώ θα μπερδέψουν την πραγματικότητα με τους χαρακτήρες που υποδύονται.



– 5 χρόνια μετά το αριστουργηματικό Mulholland Drive ο Ντέιβιντ Λίντς επανακάμπτει στη μεγάλη οθόνη με το Inland Empire, ένα ευφυές και τολμηρό καλλιτεχνικό πείραμα που δοκιμάζει τα όρια και της αντοχές του θεατή. Πολλοί ίσως νιώσουν ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα, αλλά εδώ μιλάμε για εικόνες. Και οι εικόνες του Λίντς λειτουργούν πρώτα στο υποσυνείδητο του θεατή.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Alter Ego

Τα φώτα ανάβουν και το συγκρότημα ανεβαίνει στη σκηνή. Ο κόσμος ζητωκραυγάζει… Το συγκρότημα αποθεώνεται…



Ο Στέφανος, στο κέντρο της σκηνής, φαίνεται να τα έχει όλα. Όλα όσα θέλει κάποιος από τη ζωή του και μοιάζουν να είναι σημαντικά: επιτυχημένη καριέρα, έντονη προσωπική ζωή, θαυμάστριες, φίλους. Όμως αυτά είναι αρκετά; Μήπως κάτι λείπει;



– Μετά την “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Alter Ego”. H Village συνεχίζει γενναία τη διαδρομή της στα δύσβατα μονοπάτια του εγχώριου σινεμά. Λάβαρο αυτής της νεανικής ταινίας, ένα είδωλο: ο Σάκης Ρουβάς περνάει από τη μουσική σκηνή στη μεγάλη οθόνη.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .




Άγγελοι Εξολοθρευτές



Ο Φρανσουά είναι σκηνοθέτης και πραγματοποιεί ένα ανορθόδοξο κάστινγκ προσπαθώντας να κατανοήσει τι είναι αυτό που εγείρει στις γυναίκες τον πόθο. Θα συνδυάσει το μύθο με την πραγματικότητα και θα επικεντρωθεί στο τι τελικά προκαλεί ευτυχία στον άνθρωπο…



– Σύμφωνα με τον δημιουργό της ταινίας, Ζαν Κλοντ Μπρισό, αυτό που ήθελε να κάνει ήταν να εξετάσει για μία ακόμα φορά τη σεξουαλικότητα, αναμειγνύοντάς τη με πιο σουρεαλιστικά, ποιητικά, κωμικά και μεταφυσικά στοιχεία, ακόμη και με στοιχεία ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας. Το Δεκέμβρη του 2005, πέρασε από δίκη μετά τα γυρίσματα της ταινίας “Choses Secretes”, για τους ίδιους ακριβώς λόγους τους οποίους εξιστορεί στο “‘Αγγελοι Εξολοθρευτές”.



Δείτε το trailer της ταινίας και τις κινηματογραφικές αίθουσες που προβάλλεται
εδώ .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα