'Σεισμός' στη Disney: Σε αργία ο γενικός διευθυντής για 'ανάρμοστη συμπεριφορά'

John Lasseter arrives at the Los Angeles premiere of "Coco" at the El Capitan Theatre on Wednesday, Nov. 8, 2017, in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP)
John Lasseter arrives at the Los Angeles premiere of "Coco" at the El Capitan Theatre on Wednesday, Nov. 8, 2017, in Los Angeles. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Δεν έχουν τέλος αποκαλύψεις για σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Χόλιγουντ. Το νέο κρούσμα αυτή τη φορά αφορά ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του κινουμένου σχεδίου

Ο διάσημος καλλιτεχνικός διευθυντής της Disney Τζον Λάσιτερ, ανακοίνωσε ότι θα πάρει εξάμηνη άδεια αφού ομολόγησε την ανάρμοστη συμπεριφορά του, όπως "μη συναινετικές περιπτύξεις", σε βάρος εργαζομένων στην εταιρία.

Σε ανακοίνωσή του προς το προσωπικό της εταιρίας, ο σκηνοθέτης του "Toy Story" ("Η Ιστορία των Παιχνιδιών", 1995) και του "Cars" ("Αυτοκίνητα", 2006) ζήτησε συγνώμη από "οιονδήποτε δέχτηκε μια μη συναινετική περίπτυξη ή κάποια άλλη χειρονομία που υπερέβη τα όρια υπό οιανδήποτε μορφή εκ μέρους του".

Ο 60χρονος Λάσιτερ παραδέχτηκε ότι "δεν κατάφερε" να εμπνεύσει μια κουλτούρα "εμπιστοσύνης και σεβασμού" μέσα στα κινηματογραφικά του στούντιο.

"Πρόσφατα είχα πολλές δύσκολες συζητήσεις, που ήταν ιδιαίτερα επώδυνες για μένα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να έρχεσαι αντιμέτωπος με τα λάθη σου, όμως είναι ο μόνος τρόπος να μάθεις", δήλωσε.

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης επέτρεψε κυρίως στην Pixar να μετατραπεί, από τμήμα της υπηρεσίας γραφικών της Lucasfilm, σε ένα από τα διασημότερα κινηματογραφικά στούντιο κινουμένων σχεδίων παγκοσμίως.

Το "Toy Story" ήταν για παράδειγμα η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε μέσω υπολογιστή, μια τεχνική που έγινε κανόνας στη συνέχεια. Μετά την ταινία αυτή, το στούντιο Pixar απέσπασε 13 'Οσκαρ και έγινε θυγατρική του ομίλου Walt Disney.

Φωτό: Jordan Strauss/Invision/AP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Μόρισεϊ υπερασπίζεται Σπέισι - Γουάινστιν για τις σεξουαλικές επιθέσεις και προκαλεί σάλο αντιδράσεων

Γνωστή τραγουδίστρια καταγγέλλει ότι τη βίασε ο Νικ Κάρτερ των Backstreet Boys

SHARE: