Survivor: Στην πρεμιέρα του ζήσαμε τη ‘μέρα της Μαρμότας’

Survivor: Στην πρεμιέρα του ζήσαμε τη ‘μέρα της Μαρμότας’

Αυτό θα πει hardcore reality. Μπορεί όμως να έχει μια θέση στην Ελλάδα του 2017;

Πρεμιέρα έκανε εχθές το Survivor, το νέο – παλιό πρόγραμμα με το οποίο η τηλεόραση του ΣΚΑΙ θα γεμίσει τις καθημερινές του από τις 21.00 το βράδυ ως και τα μεσάνυχτα. Η πρώτη γεύση από το show μας άφησε με την αίσθηση ότι ζούμε την ημέρα της μαρμότας, είχε λίγο από ίντριγκα και πισώπλατη μαχαιριά – τι reality θα ήταν άλλωστε – και μια δόση από παλιό καλό τσακωμό μπροστά στις κάμερες. Αρκούν όμως αυτά για να μπορέσει κανείς να παρακολουθεί τρεις ώρες την ημέρα διάσημους και… άσημους να θαλασσοπνίγονται;

Αρχικά πρέπει να τονίσουμε πως το παιχνίδι της πρώτης δοκιμασίας έμοιαζε περισσότερο με μια μίξη “Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα” και “Wipe Out” παρά με σκληρή δοκιμασία του επιζήσαντα. Αν και ενδιαφέρουσα η διαδρομή μέσα από τα σχοινιά και τα νερά, μετά την τρίτη, τέταρτη φορά μπορεί κανείς να βεβαιώσει ότι την εμπεδώσαμε. Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι της παραγωγής θεώρησαν σκόπιμο να δούμε 20 φορές την ίδια δοκιμασία, ακούγοντας τον Τανιμανίδη να αποκαλεί ένα πλαστικό κολονάκι “αγαλματίδιο” (από εκείνα που έπρεπε να ρίξουν με τις μπάλες οι διαγωνιζόμενοι).

 

Αν δεν έκανε κοιλιά σε εκείνο το σημείο, τότε σίγουρα κουραστήκαμε να βλέπουμε παίκτες να γράφουν ραβασάκια για εκείνον που θέλουν να αποπέμψουν από αρχηγό (ή κάτι τέτοιο).

Κρίμα τα μούσκουλα…

Το φετινό Survivor έχει συλλέξει μια ομάδα απλών “κοινών θνητών”, τους οποίους ο Σάκης Τανιμανίδης αποκαλούσε “μαχητές” (!!) και μια ακόμη των “διασήμων”. Τι καλογυμνασμένα μοντέλα, τι αθλητές και fit γυμνάστριες συμπληρώνουν το roaster των επωνύμων. Τέτοια η φυσική κατάσταση των celebrity που θα περίμενε κανείς να έχουν τους απλούς άσημους ανθρώπους για πρωινό. Αμ δε! Γίναμε μάρτυρες της άβολης στιγμής, όπου πολίστας στο άθλημα αδυνατούσε να πετύχει με τη μπάλα τρία κολονάκια στα δύο μέτρα. Εν τέλη, η δοκιμασία έβγαζε νικητές του “μαχητές” προς απογοήτευση του Γιάννη Σπαλιάρα.

Μένοντας στην ομάδα των διασήμων, δεν έλειψαν και οι φαγωμάρες. Η τραγουδίστρια Ειρήνη Παπαδοπούλου λογόφερε με την Μαριάννα Καλλέργη με αφορμή τον τραυματισμό ενός από τους διαγωνιζόμενους. Η αθλήτρια ως ρεαλίστρια, όπως είπε, είχε σκεφτεί την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού, ακόμη και το θάνατο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κάτι που εκνεύρισε την τραγουδίστρια. Το ένα έφερε το άλλο και στο τέλος, χρειάστηκε η αγκαλιά του Σπαλιάρα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το πάρτι στο twitter

Όπως είναι φυσικό, το twitter πήρε φωτιά κατά τη διάρκεια της προβολής του προγράμματος. Την τιμητική του στα χιλιάδες σχόλια των χρηστών είχε ο Γιάννης Σπαλιάρας, με αναφορά στις σεξουαλικές επιδόσεις του.

Τηλεθέαση “νικητή”

Η πρεμιέρα πάντως του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς ο ΣΚΑΙ βρέθηκε στην πρώτη θέση της τηλεθέασης, τόσο στο γενικό σύνολο, όσο και στα νεανικά κοινά. Συγκεκριμένα, το Survivor σημείωσε 26,1% τηλεθέση, ενώ στις ηλικίες 15-44 το ποσοστό του έφτασε το 31,7%. Ως εκ τούτου, άφησε πίσω του “δυνατά χαρτιά” άλλων καναλιών, όπως το “Μην Αρχίζεις Τη Μουρμούρα” και τον “Αστέρα Ραχούλας” του Alpha, αλλά και το “Μπρούσκο” και τους “Συμμαθητές” από τον ΑΝΤ1.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα