Γονιμότητα τσέπης

default image

Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν μια συσκευή, που μετρά τις μικροσκοπικές μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος, ειδοποιώντας τη γυναίκα για την περίοδο ωορρηξίας. Υποστηρίζουν ότι έχει επιτυχία ίδια με την εξωσωματική γονιμοποίηση

Μια φορητή “συσκευή γονιμότητας” που δημιούργησαν βρετανοί ερευνητές, πρώην φοιτητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, διαφημίζεται ότι είναι εξίσου καλή με την τεχνική της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο να βοηθά μια γυναίκα να συλλαμβάνει παιδί.

Η συσκευή με την ονομασία “DuoFertility” παρουσιάστηκε από τους ερευνητές της κατασκευάστριας εταιρίας Cambridge Temperature Concepts στο συνέδριο της Παγκόσμιας Ένωσης Αναπαραγωγικής Ιατρικής στην Μόσχα, σύμφωνα με τις βρετανικές “Τέλεγκραφ” και “Ντέιλι Μέιλ”.

Το νέο σύστημα (κόστους περίπου 500 λιρών) μετρά τις μικροσκοπικές μεταβολές της θερμοκρασίας του σώματος, οι οποίες δείχνουν πότε λαμβάνει χώρα η ωορρηξία, βοηθώντας έτσι τη γυναίκα να μείνει έγκυος.

Σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα της βρετανικής εταιρίας δρ Οριάν Σοσιό, η συσκευή έχει επιτυχία γονιμότητας 19,5% μετά από ένα εξάμηνο, ένα ποσοστό ανάλογο με αυτό της εξωσωματικής γονιμοποίησης και με πολύ μικρότερο κόστος.

Η γυναίκα τοποθετεί ένα “τσιρότο”-αισθητήρα μεγέθους νομίσματος κάτω από το μπράτσο της και το φορά μέρα και νύχτα, για να καταγράφει και την παραμικρή αλλαγή στην θερμοκρασία της, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής συσκευής-δέκτη που λαμβάνει τα σήματα του αισθητήρα-πομπού. Κάνοντας μετρήσεις 20.000 φορές ημερησίως, η συσκευή καταφέρνει να εντοπίσει τις πιο γόνιμες μέρες μιας γυναίκας με ακρίβεια 99%.

Η παραγωγός εταιρία αισθάνεται τόσο σιγουριά, που διαφημίζει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα του προϊόντος της σε όποια γυναίκα δεν μείνει έγκυος μέσα σε ένα χρόνο! Εξαιρούνται φυσικά ορισμένες δύσκολες περιπτώσεις υπογονιμότητας, όπως η παντελής έλλειψη σπέρματος από πλευράς του άνδρα, όπως είπε ο εφευρέτης του DuoFertility δρ Σάμους Χουσίρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συσκευή πάντως έχει θαυμάσια αποτελέσματα σε περιπτώσεις ήπιας ανδρικής υπογονιμότητας, μη περιοδικού κύκλου της γυναίκας ή ανεξήγητης ανικανότητας σύλληψης.

 Το DuoFertility πωλείται online και -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν χορηγείται από το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας ή τα φαρμακεία. Ο Άντριου Σάρκι, από το Τμήμα Παθολογίας του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, δήλωσε ότι η νέα συσκευή βασίζεται στις αλλαγές της θερμοκρασίας για να συμπεράνει τις ορμονικές αλλαγές στη φάση της ωορρηξίας, συνεπώς -από τα πρώτα στοιχεία- φαίνεται να είναι μια απλή, φθηνή και αξιόπιστη τεχνική.

  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα