Τελικός MasterChef 4: Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Τελικός MasterChef 4: Μεγάλος νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης

Το MasterChef 4 ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο τελικό το βράδυ της Τετάρτης. Νικητής ο Σταύρος Βαρθαλίτης. Τα απαιτητικά πιάτα αντιγραφής, οι συνολικές βαθμολογίες και τα highlights της βραδιάς.

Μετά από πέντε μήνες μαγειρικής, δύσκολων δοκιμασιών και απαιτητικών συνταγών, το MasterChef 4 ολοκληρώθηκε με τον μεγάλο τελικό το βράδυ της Τετάρτης (17/06), αναδεικνύοντας χρυσό νικητή τον Σταύρο Βαρθαλίτη.

Οι δύο φιναλίστ του μαγειρικού ριάλιτι του Star, που καθήλωσε για άλλη μια χρονιά τους τηλεθεατές, ήταν ο Σταύρος Βαρθαλίτης (από την ομάδα του Πάνου Ιωαννίδη) και ο Σταυρής Γεωργίου (από την ομάδα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου).

Οι δύο παίκτες, που μάλιστα είχαν γίνει φίλοι μέσα στον διαγωνισμό, έβαλαν τα δυνατά τους για τελευταία φορά στην κουζίνα του MasterChef και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο τελικός είχε χωριστεί σε δύο δοκιμασίες, μία την Τρίτη και μία την Τετάρτη, ενώ ο μεγάλος νικητής βγήκε μέσα από τις βαθμολογίες και των δύο ημερών, με τον Σταύρο Βαρθαλίτη να υπερτερεί και να κερδίζει τον τίτλο και τις 50.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή έγινε live το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, πραγματοποιήθηκε χωρίς κοινό, συμπαίκτες και συγγενείς, λόγω των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Οι βαθμολογίες του τελικού

Οι τρεις κριτές, Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς, έβαλαν τα καλά τους και ανακοίνωσαν live στους δύο φίλους και συμπαίκτες τις βαθμολογίες τους και για τις δύο δοκιμασίες του τελικού.

Η βαθμολογία για την πρώτη δοκιμασία ήταν:

Σταυρής 21/30

Σταύρος 24/30

Η βαθμολογία για την δεύτερη δοκιμασία ήταν:

Σταυρής 22/30

Σταύρος 30/30

Η συνολική βαθμολογία:

Σταυρής 43

Σταύρος 54

Η έναρξη της βραδιάς

Αφού καλωσόρισαν τους δυο παίκτες, οι Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος τους έδωσαν τον λόγο με τον Σταυρή να λέει:

“Σεφ, ήρθαμε μέχρι εδώ. Πρέπει να το ζήσουμε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο, η πρώτη δοκιμασία του τελικού ήταν πολύ ιδιαίτερη. Είχαμε φουλ αδρεναλίνη και από ότι έχω καταλάβει το ίδιο θα γίνει και σήμερα”.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είπε χαρακτηριστικά: “Πάρα πολύ ωραία η πρώτη δοκιμασία. Το συναίσθημα πολύ ωραίο να μαγειρεύω μαζί με τον Σταυρή, σήμερα νιώθω ότι θα πονέσουμε αρκετά. Ήδη πονάω αρκεί να δω ποιο είναι το ζητούμενο”.

Τα 4 πιάτα της δοκιμασίας

Οι Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταυρής Γεωργίου κλήθηκαν να ετοιμάσουν τέσσερα ιδιαίτερα απαιτητικά πιάτα αντιγραφής, τα οποία, μάλιστα, δεν ήταν αυτά που φαίνονταν με την πρώτη ματιά και έκρυβαν πολλές τεχνικές και γεύσεις. Τα πιάτα ήταν τα εξής:

1ο πιάτο αντιγραφής – Macaron

2ο πιάτο αντιγραφής – Σούσι

3ο πιάτο αντιγραφής – Μπακαλιάρος με κρέμα βασιλικού

4ο πιάτο αντιγραφής – After dinner breakfast

Το τρολάρισμα του Κοντιζά

Δεν έλειψαν και τα πειράγματα των κριτών προς τους παίκτες. Το άγχος “χτύπησε κόκκινο” και οι δύο φιναλίστ, Σταύρος Βαρθαλίτης και Σταυρής Γεωργίου, τα έδιναν όλα στην κουζίνα για μία τελευταία φορά!

Κι ενώ εκείνοι ίδρωναν προσπαθώντας να ρίξουν εκατό πρέζες πιπεριού, ο Σωτήρης Κοντιζάς αποφάσισε να τους τρολάρει μπερδεύοντάς τους καθώς μετρούν.

Μάλιστα, ο Κοντιζάς σχολίασε για άλλη μια φορά την εμφάνιση του Σταύρου Βαρθαλίτη στην οντισιόν του, που του είχε κάνει κακή εντύπωση!

Η πλάκα των φιναλίστ

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης δοκιμασίας, οι δύο φιναλίστ κάθισαν στον καναπέ και όση ώρα δοκίμαζαν τα πιάτα οι κριτές, σχολίαζαν πρώην συμπαίκτες τους.

Μάλιστα, δε δίστασαν να σχολιάσουν και την πολυσυζητημένη σχέση της Μαρίας και του Μπέλλου, αλλά και την κόντρα Γιώργου και Κατερίνας.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είπε ότι ένα βράδυ είδε τον Γιώργο κρατώντας το μαξιλάρι του να ανεβαίνει στο ρετιρέ, δηλαδή στο δωμάτιο της Κατερίνας!

Φυσικά στη συνέχεια ο Βαρθαλίτης αποκάλυψε ότι κάνει πλάκα…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα