Έντουαρντ Στεργίου: Στο δημοτικό δέχθηκα bullying επειδή ήμουν διαφορετικός

Έντουαρντ Στεργίου: Στο δημοτικό δέχθηκα bullying επειδή ήμουν διαφορετικός

Ο Έντουαρντ Στεργίου ξεχώρισε μέσα από τη συμμετοχή του στο GNTM 3 και παρότι δεν κέρδισε τον μεγάλο τίτλο, υπήρξε ένας από τους αγαπημένους παίκτες του κοινού.

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2Night Show» το βράδυ της Τετάρτης (10/2), ο Έντουαρντ Στεργίου, (πρώην παίκτης του GNTM 3) αναφέρθηκε στο bullying που βίωσε σε μικρότερη ηλικία, επειδή ήταν διαφορετικός και δε μιλούσε καλά ελληνικά.

«Μιλάω αγγλικά, ουκρανικά και ρώσικα. Η μητέρα μου είναι από την Ουκρανία και ο πατέρας μου είναι Έλληνας. Μέχρι τριών ετών ήμουν στην Ουκρανία μετά ήρθα στην Ελλάδα. Στο δημοτικό μπορώ να πω ότι βίωνα κάποια σκηνικά bullying, επειδή ήμουν διαφορετικός και δεν ήξερα καλά τη γλώσσα, δεν μπορούσα να συνεννοηθώ με τα άλλα παιδιά. Ακόμα και τα φαγητά που έτρωγα ήταν διαφορετικά, γιατί είχα συνηθίσει από την Ουκρανία να τρώω άλλα.

Οπότε κάθε τι που με έκανε διαφορετικό με απομάκρυνε και από τα άλλα τα παιδιά. Υπήρχαν κι άλλα παιδιά στο σχολείο που ήταν από άλλες χώρες, οπότε υπήρχαν κάποιες φιλίες αλλά τα πρώτα χρόνια ήταν δύσκολα. Μου έφτιαχνε η γιαγιά μου κάτι κεφτεδάκια, σούπες, κάτι άλλα με φύλο από λάχανο. Στο θέμα του bullying πρέπει να κοιτάξουμε στην πηγή του προβλήματος, που είναι πως μεγαλώνουν οι γονείς τα παιδιά, με τι αξίες και τι ανατροφή τους δίνουν. Αδέρφια δεν έχω, είμαι μοναχοπαίδι», εξομολογήθηκε αρχικά.


«Γενικά ήμουν ένα πολύ εσωστρεφές παιδί. Μου ήταν δύσκολο να ενταχθώ σε κοινωνικές ομάδες. Η φάση που ξεκίνησα και στάθηκα στα πόδια μου ήταν όταν άρχισα να ταξιδεύω. Απογαλακτίστηκα από τους γονείς μου, ήμουν μόνος στην άλλη άκρη του κόσμου, άρχισα να συναναστρέφομαι με διαφορετικό κόσμο από διαφορετικές εθνικότητες που με έκανε να αρχίζω να παρατηρώ στοιχεία της προσωπικότητάς μου και να μπορώ να επεμβαίνω σε αυτά και να τα διαμορφώνω.

Σαν χαρακτήρας είμαι άνετος, εξωστρεφής και μπορώ να ενταχθώ σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Όταν βλέπω κάτι αρνητικό προσπαθώ να το αλλάξω. Μου αρέσει να ακούω και τα αρνητικά του χαρακτήρα μου από φίλους, γιατί θα παρατηρήσω τη συμπεριφορά μου για να την αλλάξω», πρόσθεσε ο Έντουαρντ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα