Eurovision 2021: Με το “Last dance” και τη Στεφανία Λυμπερακάκη η Ελλάδα

Eurovision 2021: Με το “Last dance” και τη Στεφανία Λυμπερακάκη η Ελλάδα
Με το "Last dance" και τη Stefania η Ελλάδα στη eurovision του 2021 ΕΡΤ

Το "Last dance" είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Με ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2021, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, Στεφανία Eurokinisi

Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

“LAST DANCE” θα ερμηνεύσει η Στεφανία για την Ελλάδα!!!! Stefania will perform “LAST DANCE” for Greece!!!! #OPENUP #LASTDANCE #EUROVISION2021 #ESC2021 #TheWaytoRotterdam #eurovisionert

Δημοσιεύτηκε από
Eurovision ERT στις 
Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2021

Σύμφωνα με το OGAEGREECE, η επιλογή έγινε μεταξύ της καλλιτεχνικής ομάδας της Στεφανίας, της συνθετικής ομάδας αλλά και της ειδικής επιτροπής της ΕΡΤ η οποία αποτελείται από τους:

Παπαδημητίου Δημήτρης – Συνθέτης, μουσικός (Πρόεδρος της επιτροπής)

Αδάμ Πέτρος – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)

Μαρκάκης Γιώργος – Δημοσιογράφος (Μέλος)

Πετρίδης Γιάννης – Μουσικός Παραγωγός (Μέλος)

Κοζάκου Μαρία – Διευθύντρια 2ου Προγράμματος ΕΡΑ (Μέλος)

Αντωνόπουλος Λεωνίδας – Διευθυντής Kosmos της ΕΡΑ (Μέλος)

Σε ζωντανή τηλεφωνική συνέντευξή του κατά τη διάρκεια της εκπομπής φλΕΡΤ, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος δήλωσε χαρούμενος που οι τρεις πλευρές (συνθετική ομάδα, καλλιτεχνική ομάδα, επιτροπή της ΕΡΤ) συμφώνησαν πιστεύοντας στις δυνατότητες του “Last Dance”.

Ο ίδιος νιώθει αισιόδοξος και θεωρεί πως το κομμάτι θα αποτελέσει μια καλή συμμετοχή για τη χώρα μας. Όσο για το ύφος του τραγουδιού; Φυσικά ο ίδιος απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες απαντώντας με χιούμορ σε σχετική ερώτηση ότι το μόνο κοινό με το περσινό επιλεγμένο κομμάτι “Superg!rl” που έχει το “Last Dance” είναι η φωνή της Στεφανίας!

Παρακάτω η συμμετοχή μας το 2020:

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα