Game of Thrones: Η Σάνσα “κάρφωσε” τον φταίχτη για το κυπελλάκι του καφέ

Game of Thrones: Η Σάνσα “κάρφωσε” τον φταίχτη για το κυπελλάκι του καφέ

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η "τοποθέτηση προϊόντος" θα στοίχιζε σε μια εταιρεία περί τα 250.000 δολάρια για προβολή ελαχίστων δευτερολέπτων. Η απάντηση για μια από τις μεγαλύτερες γκάφες στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η όγδοη σεζόν του Game of Thrones στιγματίστηκε από το περιβόητο κυπελλάκι του καφέ που “ξέχασαν” στα τελικά πλάνα του τέταρτου κατά σειρά επεισοδίου.

Στην αρχή όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για καφέ “latte” από τα Starbucks με την εταιρεία να κερδίζει διαφημιστικό τζακ-ποτ αξίας πολλών δισ. δολαρίων. Ωστόσο επρόκειτο για καφέ από τοπική αλυσίδα ονόματι Paper Cup.

Η Ντενέρις απολαμβάνει μια ζεστή κούπα καφέ στο νέο επεισόδιο του GoT

 

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η “τοποθέτηση προϊόντος” θα στοίχιζε σε μια εταιρεία περί τα 250.000 δολάρια για προβολή ελαχίστων δευτερολέπτων.

Τα αντανακλαστικά της Starbucks ήταν φυσικά άμεσα και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την “κατά λάθος καταχώρηση”.

Εν συνεχεία βέβαια η HBO έσβησε με ψηφιακό τρόπο τον καφέ από την τάβλα που είχε στηθεί το γλέντι για τη νίκη απέναντι στον Night King στη μάχη του Winterfell και έτσι, στις επαναλήψεις θα δει κανείς τους ήρωες να πίνουν μονάχα… κρασί μέσα από τα μεγάλα κέρατα και τις κούπες τους.

Το “κακό” βέβαια, ή αν θέλετε “καλό” για τη Starbucks, είχε ήδη γίνει. Η δωρεάν διαφήμιση των Starbucks άξιζε σύμφωνα με το Hollywood Branded, γύρω στα 2, 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εκτίμηση περισσότερων κερδών.

Το πλάνο ΜΕ τον καφέ...

Κατά τη διάρκεια της προβολής του τέταρτου επεισοδίου, υπήρξαν πάνω από 10.000 αναφορές του ονόματος της εταιρείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως. Ένας αριθμός που φυσικά αυξήθηκε κατά πολύ την επόμενη μέρα.

Η εταιρεία επισήμως δεν σχολίασε πόσα περισσότερα από τα αναμενόμενα έβγαλε μετά την τσάμπα διαφήμιση (και γιατί να το κάνει άλλωστε). Η αλήθεια είναι πάντως, ότι το γεγονός πως τόσο πολλοί άνθρωποι συνέδεσαν το ποτήρι αυτό με τα Starbucks, είναι μια απόδειξη του πόσο ταυτισμένο είναι το brand με το συγκεκριμένο σχήμα κυπέλλου καφέ, και η όλη ιστορία, πρέπει να γίνει case study σε σχολές μάρκετινγκ.

Το πλάνο ΧΩΡΙΣ τον καφέ!

Μετά τον χαμό λοιπόν που προκλήθηκε, η Sophie Turner που ενσαρκώνει τη Sansa μίλησε στο Tonight Show του Jimmy Fallon και αποκάλυψε τον υπαίτιο για όλο αυτό. Εδώ δεν κράτησε τον όρκο της απέναντι στον Τζον, δεν θα “κάρφωνε” τον υπεύθυνο για το κυπελλάκι του καφέ;

Η ηθοποιός θέλησε να… “καθαρίσει” το όνομά της, μιας και στο Instagram είχαν αναρτηθεί φωτογραφίες της με ανάλογο κυπελλάκι καφέ.

Όπως είπε η 24χρονη πρωταγωνίστρια του “X-Men: Dark Phoenix”, υπεύθυνη για τον ξεχασμένο καφέ είναι η ίδια η Emilia Clarke η οποία δεν έκρυψε το κυπελλάκι πριν αρχίσει το γύρισμα. Είπε δει πως ο Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) της έστειλε μήνυμα μετά την προβολή του επεισοδίου στο οποίο της έγραφε: “Σπουδαίο επεισόδιο. Καφές ήταν αυτό που είδα;”.

Φυσικά, οι παραγωγοί της HBO όφειλαν να το είχαν προσέξει.

Όσο για το τι είπε η ίδια η Emilia Clarke;

Αρχικά ο Liam Cunningham μίλησε στον Conan O’Brien λέγοντας -αστειευόμενος- πως η Clarke “πίνει πολλούς καφέδες”. Εκείνη απάντησε μέσα από τους Los Angeles Times, κάνοντας ανάλογο χιούμορ:

“Τι μπάσταρδος! Το αστείο είναι πως στο Μπέλφαστ δεν υπάρχουν Starbucks. Ποτέ δεν θα δείτε κάποιο μέλος του Game Of Thrones με Starbucks, γιατί δεν έχουμε εδώ. Άλλωστε εγώ δεν πίνω καφέ. Το σπίτι μου είναι γεμάτο με τσάι. Πάω στοίχημα οτι ήταν του Liam (Liam Cunningham) και ρίχνει τις ευθύνες αλλού. Όπως είπα είναι πονηρός”.

Είστε έτοιμοι για το πέμπτη επεισόδιο; Λίγες ώρες έμειναν…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα