Γιώργος Παπαδάκης: “Έχω κάνει όλες τις δουλειές. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο”

Γιώργος Παπαδάκης: “Έχω κάνει όλες τις δουλειές. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο”
Ο Γιώργος Παπαδάκης στο "Ενώπιος Ενωπίω" ΑΝΤ1

Για τη ζωή του, τα πρώτα του βήματα και την πολύχρονη καριέρα του στη δημοσιογραφία, μίλησε ο Γιώργος Παπαδάκης στην εκπομπή "Ενώπιος Ενωπίω".

Καλεσμένος στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης το βράδυ της Δευτέρα (08/06). Ο γνωστός δημοσιογράφος και θεμελιωτής της πρωινής ζώνης, μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου για την καριέρα του όλα αυτά τα χρόνια, το ξεκίνημά του στον χώρο της τηλεόρασης, αλλά και την προσωπική του ζωή.

Στην αρχή της συνέντευξης, μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε πως έχασε 18 κιλά μέσα και έκοψε το κάπνισμα, αναφέροντας: “Έχασα 18 κιλά μέσα στην καραντίνα και έκοψα και το κάπνισμα. Κάπνιζα πολλά χρόνια. Το έκοψα για δέκα χρόνια και το ξεκίνησα πάλι με το πρώτο μνημόνιο. Με έσκασαν και αυτοί που έρχονταν καλεσμένοι τότε. Φαντάσου να τους έχεις κάθε μέρα. Τώρα το τσιγάρο μου είναι το κομπολογάκι μου”.

Η δημοσιογραφία και η αρχή

Περιγράφοντας το πώς ξεκίνησε τη δημοσιογραφία, ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε:

“Ο αδελφός μου, 5 χρόνια μεγαλύτερος, είχε έναν φίλο στη δημοσιογραφία. Από όλους τους φίλους του, εγώ εκείνον θαύμαζα. Δεν πίστευα ότι θα μπω στον χώρο της δημοσιογραφίας. Άλλωστε δεν είχα δυνατότητα για σπουδές. Σιγά σιγά, όταν μεγάλωσα, με πήρε κοντά του αυτός. Χτύπησα πόρτες και άνοιξαν. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και σε ραδιόφωνο και σε εφημερίδες και στην τηλεόραση. Η πρώτη μου δουλειά στη δημοσιογραφία ήταν στο κρατικό ραδιόφωνο, έκανα και αποστολές και ρεπορτάζ, όλα τα έχω κάνει”.

Όσο για τις δουλειές που έκανε πριν τη δημοσιογραφία είπε:

“Δουλεύω από 12 ετών, δεν θέλω να το κάνω μελό… Ήταν πολύ φτωχή η οικογένειά μου, ο πατέρας μου ήταν μαρμαράς. Είχε πρόβλημα υγείας η μητέρα μου και η αδελφή μου. Έχω κάνει όλες τις δουλειές που μπορείς να φανταστείς. Μέχρι που έχω σηκώσει και στεφάνια σε νεκροταφείο. Έχω δουλέψει σε οικοδομή, σε εργοστάσιο, σε περίπτερο. Ήθελα να σπουδάσω κοινωνιολογία στο Παρίσι και μια οικογένεια ήθελε να με στείλει, αλλά δεν μπόρεσα να πάω, έπρεπε να μείνω για να συντηρήσω το σπίτι, εγώ και ο αδελφός μου ουσιαστικά”.

Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση

Ο Γιώργος Παπαδάκης θυμήθηκε, μεταξύ άλλων, την πρώτη του εμφάνιση σε τηλεοπτικό πλατό, την οποία και περιέγραψε:

“Δεν ήταν προγραμματισμένο να βγω. Ετοιμαζόταν αυτή η μεσημεριανή εκπομπή, δεν υπήρχε τίτλος. Ο Νάσος Αθανασίου και η Σεμίνα Διγενή έψαχναν έναν άνθρωπο που θα ήταν υπεύθυνος των ρεπορτάζ και αυτός ήμουν εγώ. Κάνουμε τις συσκέψεις και στις συσκέψεις βγήκε μια χημεία και με τον Νάσο και με τη Σεμίνα. Καταρχάς, ήμουν πάρα πολύ τυχερός που με εμπιστεύθηκαν γιατί ήταν καταξιωμένοι τηλεοπτικοί -και όχι μόνο- δημοσιογράφοι με πολύ μεγάλη τηλεοπτική εμπειρία και εγώ δεν ήξερα τι είναι κάμερα. Ήξερα ελάχιστα πράγματα από τηλεόραση. Πάνω στο στήσιμο της εκπομπής, 15:00 θα έβγαινε η εκπομπή, τρεις ήμασταν, “Τρεις στον αέρα”, να ο τίτλος”.

Η έκλπηξη του Χατζηνικολάου

Μάλιστα, αποκάλυψε και ένα άγνωστο περιστατικό που αφορούσε τον Νίκο Χατζηνικολάου και το οποίο θα ένωνε τους δρόμους τους στην τηλεόραση.

“Θα σου αποκαλύψω κάτι. Ο Νάσος Αθανασίου έμεινε μαζί και μετά αποφάσισε να μην συνεχίσει. Ψάχναμε έναν άνθρωπο που θα ερχόταν μαζί μας και θέλαμε να είναι ένας νέος άνθρωπος, χαρισματικός, που έστω δεν είχε κάνει καθόλου τηλεόραση την εποχή εκείνη. Η Σεμίνα Διγενή, λοιπόν, είχε στο μυαλό της ένα νέο παιδί που έκανε τότε τα πρώτα του βήματα στη Δημοσιογραφία και το όνομά του ήταν Νίκος Χατζηνικολάου. Όταν ήμασταν στη Ραφήνα, πίναμε ουζάκι, το συζητούσαμε και είπα: “Πωπώ, τρελή, καταπληκτική ιδέα! Αν τον ξέρεις, να επικοινωνήσεις μαζί του”. Από το περιβάλλον σου είπαν ότι δεν σε ενδιέφερε η τηλεόραση και έτσι δεν σε πήραμε τηλέφωνο”, είπε ο Γιώργος Παπαδάκης με τον Νίκο Χατζηνικολάου να απαντά: “Πλάκα κάνεις; Δεν το ήξερα!”

Ευτράπελα σε εκπομπές

Ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε πως πολλά είναι τα ευτράπελα και οι παράξενες ιστορίες που έχει να διηγηθεί από την πολύχρονη καριέρα του, ωστόσο ξεχώρισε ένα περιστατικό από το 1986, το οποίο μοιράστηκε:

“Θα σου πω ένα απρόοπτο από την εκπομπή “Τρεις στον αέρα”. Ήταν δύο στούντιο στο ένα ήταν ο Νάσος και η Σεμίνα και στο άλλο εγώ. Ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ένας κύριος με ένα μωρό 6 μηνών. Μου λέει φωνάζοντας “Κύριέ μου, αυτό το παιδί πώς θα το μεγαλώσω; Δεν έχω τη δυνατότητα’” Μου αφήνει λοιπόν το μωρό και φεύγει. Έμεινα με ένα παιδί εγκαταλελειμμένο και εγώ ήμουν αποσβολωμένος. Ψάχναμε να βρούμε τον πατέρα. Εγώ νόμιζα ότι μου έκαναν τα παιδιά πλάκα. Αυτός ήταν ένας άνθρωπος που ήθελε να αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο. Τον βρήκαμε τελικά και τον βοηθήσαμε”.

Μάλιστα, σχετικά με την πρωινή ζώνη στην οποία δραστηριοποιείται τόσα χρόνια ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε τα “προφητικά” λόγια του Μίνωα Κυριακού που του είχε πει ότι, αν αναλάβει την πρωινή ζώνη στον ΑΝΤ1 θα φύγει από εκεί στα βαθιά του γεράματα.

Η προσωπική του ζωή

Στη σύζυγό του και το πώς τη γνώρισε αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπαδάκης, λέγοντας:

“Την Τίνα εδώ την γνώρισα όταν ξεκίναγε ο ΑΝΤ1. Την είχε συμπαθήσει ο αείμνηστος Μίνως Κυριακού. Με είχε καλέσει στο γραφείο του και μου είχε πει “αυτό το κορίτσι θέλω να το προσέξεις”. Όταν αποφασίσαμε να παντρευτούμε είχα πάει στο γραφείο του και του είπα “μου είχες πει να την προσέχω. Θα την προσέχω για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μου”. Το ότι τη γνώρισα και την έπεισα να με παντρευτεί είναι το καλύτερο που έχω κάνει στη ζωή μου. Είναι το κοριτσάκι μου, είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί της”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα