Κομάντα και Δράκοι: Το μέρος που γυρίζεται και οι ομοιότητες με το “Stranger Things”

Κομάντα και Δράκοι: Το μέρος που γυρίζεται και οι ομοιότητες με το “Stranger Things”
Κομάντα και Δράκοι Mega

Πού πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της νέας σειράς "Κομάντα και Δράκοι", που εντυπωσίασε με τα απόκοσμα πλάνα της. Γιατί την χαρακτηρίζουν ως "το ελληνικό Stranger Things". Μοιάζει, όντως, με την σειρά του Netflix;

Η νεανική, μεταφυσική σειρά μυστηρίου του Mega με τίτλο “Κομάντα και Δράκοι” έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης (22/09), ενθουσιάζοντας το τηλεοπτικό κοινό.

Τα σχόλια επικεντρώθηκαν στο ενδιαφέρον σενάριο, καθώς πρόκειται για την πρώτη ελληνική σειρά επιστημονικής φαντασίας, στις ερμηνείες των ηθοποιών, στην σκηνοθεσία, αλλά και στην απόφαση να ενταχθεί στη σειρά ο Λευτέρης Κοκογιαννάκης, ο οποίος είναι ΑΜΕΑ και δεν έχει σπουδάσει υποκριτική.

Η σειρά ξεδιπλώνει την ιστορία του 10χρονου Γιώργου, ενός χαρισματικού παιδιού με βαθιές ευαισθησίες, που μετακομίζει με την οικογένεια του σε ένα χωριό της Κρήτης. Σύντομα, γίνεται μέλος των “Κομάντο”, μιας παρέας ντόπιων παιδιών. Μαζί αναλαμβάνουν την αποστολή να απελευθερώσουν ένα εξίσου “ιδιαίτερο” αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των “Δράκων”. Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό.

Κομάντα και Δράκοι: Πού γυρίστηκε

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη, τόπο που διαχρονικά αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Θοδωρή Παπαδουλάκη, σκηνοθέτη της νέας σειράς και δημιουργός της μεγάλης υπερπαραγωγής “Το Νησί”.

Με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων και το ελληνικό καλοκαίρι, η σειρά ξετυλίγει ιστορίες της κρητικής παράδοσης μέσα από ένα μεταφυσικό ταξίδι που μας γυρίζει στα παιδικά μας χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στα γυρίσματα συμμετέχουν και αρκετοί ντόπιοι.

Γιατί το συγκρίνουν με το “Stranger Things”

Πολύ πριν προβληθεί η πρεμιέρα της σειράς “Κομάντα και Δράκοι”, ήδη από το τρέιλερ, πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να το συγκρίνουν με την δημοφιλή αμερικανική σειρά “Stranger Things” του Netflix.

Άλλωστε, ο ίδιος ο δημιουργός της ελληνικής σειράς, ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, είχε δηλώσει πως είναι λάτρης των ταινιών και σειρών επιστημονικής φαντασίας και είχε χαρακτηρίσει το “Κομάντα και Δράκοι” ως το ελληνικό, για την ακρίβεια το κρητικό, “Stranger Things”.

Τα κοινά στοιχεία που εντόπισαν οι τηλεθεατές ανάμεσα στις δύο σειρές ήταν κυρίως δύο: το στοιχείο της μεταφυσικής και της επιστημονικής φαντασίας, αλλά και το γεγονός ότι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά.

Ωστόσο, μια άλλη μερίδα τηλεθεατών δήλωσε πως η νέα σειρά του Mega ουδεμία σχέση έχει με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας-τρόμου των αδελφών Ντάφερ, καθώς πρόκειται για δύο διαφορετικά εγχειρήματα που δεν χρειάζονται συγκρίσεις.

Οι απόψεις στο Twitter διίστανται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα