Maestro: Φρενίτιδα στο TikTok για την “Ανισόπεδη Ντίσκο” – Η σκηνή που μας “τσάκισε”

Διαβάζεται σε 8'
Maestro - Κλέλια και Ζωή
Maestro - Κλέλια και Ζωή MEGA TV

Το τραγούδι “Ανισόπεδη Ντίσκο” του Pan Pan έγινε ξανά viral, αποκτώντας ένα νέο κοινό στο TikTok, μέσα από το “Maestro”. Ο ρόλος της Ζωής που αγαπήσαμε σε ένα βράδυ.

Με τη δεύτερη σεζόν της επέστρεψε η αγαπημένη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, που καθηλώνει ξανά τους τηλεθεατές, μετά από την περσινή, τεράστια επιτυχία της.

Ωστόσο, φέτος η σειρά επανήλθε με έναν κάπως διαφορετικό τρόπο, καθώς τα 6 νέα επεισόδια ανέβηκαν κατευθείαν στο Netflix, ενώ στο MEGA προβάλλεται ένα επεισόδιο την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη στις 22:40. Ως εκ τούτου, το τηλεοπτικό κοινό χωρίστηκε στα δύο: εκείνους που είδαν ήδη ολόκληρη τη δεύτερη σεζόν και εκείνους που την παρακολουθούν εβδομαδιαίως. Οι τελευταίοι, μάλιστα, (όπως και αρκετοί συντελεστές της σειράς) παρακαλούν τους πρώτους να αποφύγουν τα spoilers, κάτι που δεν έχει τηρηθεί απόλυτα – ειδικά σε Twitter/X και TikTok.

Στην ελεύθερη τηλεόραση, μέχρι στιγμής, έχουμε δει δύο επεισόδια: Το “Mother” και το “Ζούγκλα”, το οποίο προβλήθηκε χθες το βράδυ. Έως τώρα, παρακολουθούμε την φυγή των ηρώων από τους Παξούς και την εγκατάστασή τους στην Αθήνα, με την Κλέλια και τον Αντώνη να προσπαθούν να προχωρήσουν και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, αλλά συνέχεια έρχονται αντιμέτωποι με τα γεγονότα του παρελθόντος.

Όπως είδαμε στο χθεσινό επεισόδιο, στη “ζούγκλα” της Αθήνας, που δεν θυμίζει σε τίποτα το νησί, τα δύο αδέρφια αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους και να αφήσουν πίσω τα τραυματικά γεγονότα που τους στιγμάτισαν. Η Κλέλια αποφασίζει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, δίνοντας εξετάσεις στο Ωδείο , όπου καταφέρνει να περάσει. Εκεί, συναντά τον Ορέστη, ωστόσο, κάνει τα πάντα για να αποφύγει την επαφή μαζί του και να μην “ξανακυλήσει”, ενώ την ίδια στιγμή παλεύει να νιώσει ασφάλεια στη σχέση της με τον Θάνο. Στο δεύτερο επεισόδιο, είχαμε και την προσθήκη ενός νέου χαρακτήρα, της Ζωής, της νέας φίλης της Κλέλιας: ένας ρόλος που τελειώνει απότομα, όπως ακριβώς ξεκίνησε.

Viral η “Ανισόπεδη Ντίσκο” του Pan Pan στο TikTok

Ένα από τα χαρακτηριστικά των σειρών του Χριστόφορου Παπακαλιάτη – κάτι που ισχύει και στο “Maestro” – είναι η έμφαση που δίνει ο δημιουργός στη μουσική και στα τραγούδια που επιλέγει για να “ντύσει” τις εικόνες και τις σκηνές που φτιάχνει. Η πρώτη σεζόν είχε αφήσει το αποτύπωμά της και για αυτόν τον λόγο. Θυμόμαστε πολύ καλά την “τρέλα” που είχε προκαλέσει το τραγούδι “Τυχερό αστέρι” (Κ. Βήτα) με τη φωνή του Ορέστη Χαλκιά (υποδύεται τον Αντώνη), αλλά και η διασκευή της Kid Moxie στο “Creep” των Radiohead, όπως και η “Προσευχή” της Χαρούλας Αλεξίου.

Στη δεύτερη σεζόν, λοιπόν, συνεχίζονται οι εξαιρετικές μουσικές επιλογές, κάνοντας το τηλεοπτικό κοινό να “κολλάει”. Ένα τραγούδι που ακούστηκε στο χθεσινό επεισόδιο (“Ζούγκλα”), όμως, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, δημιουργώντας την απόλυτη φρενίτιδα στα social media (κυρίως στο TikTok) και στους κύκλους των τηλεθεατών, ειδικά στους μικρότερους σε ηλικία. Ο λόγος για την “Ανισόπεδη Ντίσκο” του Pan Pan (Παναγιώτης Πανταζής).

@minosemi_official “Τον εαυτό μου βρίσκω σ’ αυτή την ανισόπεδη ντίσκο” 🪩🎶 #PanPan #AnisopediDisco#Maestro #MaestroinBlue | #ToMegaToKalo #MegaTV @Mega TV #MinosEMI ♬ Ανισόπεδη Ντίσκο – Pan Pan

Το τραγούδι ακούγεται την στιγμή που η Κλέλια και η νέα της φίλη, η Ζωή, “οργώνουν” την Αθήνα με το μηχανάκι της δεύτερης, ανακαλύπτοντας τα cool spots της πόλης και απολαμβάνοντας την ελευθερία της πρωτεύουσας.

Η “Ανισόπεδη Ντίσκο” (με τη συμμετοχή της Καλλιόπης Μητροπούλου) εμπεριέχεται στο άλμπουμ “Φαντασμαγορία Τρία” του γνωστού καλλιτέχνη, το οποίο κυκλοφόρησε το 2022. Πολύ γρήγορα, το τραγούδι κατάφερε να αποκτήσει πολλούς φανς, ενώ αποτέλεσε το απόλυτο hit στα διάφορα πάρτυ και έγινε συνώνυμο της αθηναϊκής εναλλακτικής κουλτούρας. Είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν το, επίσης, δημοφιλές “Χτύπα με σαν ρεύμα στην πίστα”, αλλά η δύναμη της απελευθέρωσης που προσέφερε η “Ανισόπεδη Ντίσκο” ήταν ακόμη πιο έντονη. Αγαπήθηκε αμέσως.

Ο ίδιος ο Pan Pan είχε πει σε συνέντευξή του στην Χριστίνα Τσατσαράγκου και στο Magazine του NEWS 24/7 για την “Ανισόπεδη Ντίσκο” και το πώς γράφτηκε:

“Το περίεργο για την “Ανισόπεδη Ντίσκο” είναι ότι μου λένε ότι εκφράζει τους 45άρηδες, και την ίδια στιγμή το ίδιο ακούω από κάποιους 20άρηδες. Πώς γράφτηκε; Ήταν απόγευμα στο αμάξι και ακούγαμε Pulp. Και σκεφτόμουν ότι θέλω να γράψω ένα τραγούδι που να “κλείνει μέσα” του το συναίσθημα που μου δημιουργούν οι Pulp. Δηλαδή κάτι μουσικά χαρούμενο, ακόμα και αν έχει ένα ίχνος μελαγχολίας, με στίχους απλούς καθημερινούς κοινωνικούς. Και παράλληλα μέσα από ένα προσωπικό πρίσμα και χωρίς μεγάλη ανάλυση, να πω απλά αυτά που νιώθω. Οι Pulp δεν είναι τυχαία μία από τις καλύτερες ποπ μπάντες που έχουν υπάρξει ποτέ. Είναι φουλ διασκεδαστικοί και με στίχους που κόβουν σαν ξυράφια.

Είπα λοιπόν ότι θέλω να φτιάξω ένα ποπ κομμάτι, για να βγάλω από μέσα μου αυτά που με βαραίνουν. Όταν βγάζεις από μέσα σου αυτά που σε βαραίνουν και είναι “απέναντί σου”, πλέον έχουν μορφή και αντιμετωπίζονται. Όταν κάτι μένει μέσα σου, είναι ασαφές, και σε τρομάζει περισσότερο. Αυτό τουλάχιστον συμβαίνει σε μένα. Στο τέλος του κομματιού ήθελα αναφέρω συγκροτήματα και προσωπικότητες που μου αρέσουν. Μεγάλωσα με το χιπ χοπ, στο οποίο είναι πολύ κοινό να κάνεις ένα shout out ή βέβαια και να κράζεις κάποιον. Εγώ κατέγραψα πρόσωπα και συγκροτήματα που μου αρέσουν και θαυμάζω”.

Στο μεταξύ, πολύ πρόσφατα, το εν λόγω τραγούδι είχε “ντύσει” το νέο διαφημιστικό σποτ της μάρκας Tuborg, το οποίο εκτυλίσσεται με φόντο το urban τοπίο της Αθήνας και με πρωταγωνιστή (φοβερή σύμπτωση) τον Γιώργο Μπένο, ο οποίος στη σειρά “Maestro” υποδύεται τον Σπύρο.

Τώρα, η “Ανισόπεδη Ντίσκο” περνάει μια δεύτερη (ή τρίτη) ζωή, αφού έγινε ξανά viral, αφότου ακούστηκε στο “Maestro”! Το ιδιαίτερο στοιχείο, όμως, στην εν λόγω συγκυρία, είναι το γεγονός ότι το τραγούδι απέκτησε ένα νέο, διαφορετικό κοινό, που μέχρι πρόσφατα μάλλον δεν είχε ιδέα ποιος είναι ο Pan Pan ή που δεν έχει, γενικότερα, τέτοιου είδους ακούσματα. Αγόρια και κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία ή στην αρχή της ενηλικίωσής τους, ανεβάζουν μανιωδώς το τραγούδι στο TikTok, “ντύνοντας” τα βιντεάκια τους (τα πλείστα σχετίζονται με το “Maestro”, άλλα πάλι όχι) και κάνοντας την “Ανισόπεδη Ντίσκο” το νέο trend της πλατφόρμας.

Την ίδια στιγμή, ένα μέρος των ακροατών, που ακολουθούν τον Pan Pan και την μουσική του εδώ και χρόνια, βγαίνουν μπροστά για να δηλώσουν πως το τραγούδι αυτό είναι γνωστό από το 2022 και δεν το έμαθαν τώρα από τη σειρά, δημιουργώντας ένα beef παλιών – νέων ακροατών στο TikTok. Το σίγουρο είναι πως όλοι όσοι το ακούν και το αναπαράγουν, το έχουν συνδυάσει με τα αθηναϊκά vibes.

“Τι να κάνω τον εαυτό μου χάνω
Είναι νωρίς δε θέλω ύπνο και
Δε θέλω να πεθάνω, τον εαυτό μου βρίσκω
Σ’ αυτή την ανισόπεδη ντίσκο”.

Η “Ζωή” είναι μικρή, απρόβλεπτη και… σύντομη

Όπως προαναφέραμε, το τραγούδι ακούστηκε στη σκηνή όπου η Ζωή (την οποία υποδύεται η ταλαντούχα Αιμιλία Κεφαλά) μαζί με την Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου) εξερευνούν την αθηναϊκή νύχτα. Τα δύο κορίτσια, γνωρίζονται τυχαία στο Ωδείο και “δένουν” κατευθείαν Μάλιστα, η Ζωή προτείνει στην Κλέλια να κάνουν μαζί προετοιμασία για τις εξετάσεις και έτσι περνούν όλες τους τις μέρες μαζί, κάνοντας πρόβες σε ένα παλιό πιάνο στο υπόγειο ενός μαγαζιού. Τα βράδια βγαίνουν στα μπαράκια του κέντρου, μοιράζονται τα όνειρά τους και απολαμβάνουν η μία την παρέα της άλλης.

Maestro - Κλέλια και Ζωή MEGA TV

Όμως, ανήμερα της εξέτασης, η Ζωή δεν εμφανίζεται ποτέ στο Ωδείο, με την Κλέλια να την αναζητά μάταια στο τηλέφωνο. Αφότου εκείνη τελειώνει την εξέτασή της και, έχοντας πια ανησυχήσει, μαθαίνει τη διεύθυνση του σπιτιού της και πάει να την βρει. Αυτό που αντικρίζει, όμως, την “τσακίζει”. Η Ζωή είναι νεκρή. Οι συγγενείς της κλαίνε με λυγμούς, ντυμένοι στα μαύρα, ενώ ένα κηδειόχαρτο είναι αναρτημένο έξω από το σπίτι της. Η Ζωή σκοτώθηκε σε τροχαίο με το μηχανάκι της, το προηγούμενο βράδυ, λίγο μετά την έξοδό της με την Κλέλια.

Η σκηνή αυτή συγκλόνισε τους τηλεθεατές. Αρχικά, η Ζωή, ως ρόλος, έγινε κατευθείαν συμπαθής στο κοινό, λόγω του αυθορμητισμού και της τρέλας της, ήταν ο ορισμός αυτού που λέμε “η χαρά της ζωής”. Έπειτα, το γεγονός ότι η Κλέλια βρήκε επιτέλους μια φίλη, μια κολλητή, και την έχασε τόσο απότομα, ήταν ιδιαίτερα στενάχωρο. Η Ζωή ήταν ένας άνθρωπος που πήρε την Κλέλια από το χέρι και της έδειξε, όχι μόνο την Αθήνα, αλλά και την ανεμελιά με την οποία πρέπει να αντιμετωπίζουμε κάποια πράγματα, την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχουμε και, κυρίως, την ελευθερία που πρέπει να ορίζει τις επιλογές μας και την ίδια μας τη ζωή.

Αν δούμε με συμβολισμούς την παρουσία της στη σειρά – και την μετέπειτα απουσία της – θα μπορούσαμε να πούμε πως η Ζωή μπήκε ξαφνικά στη ζωή της Κλέλιας, την φώτισε, της έδειξε τον δρόμο για το πώς να ζει αληθινά και ελεύθερα, την “έσπρωξε” στο νέο της ξεκίνημα, κι έπειτα έφυγε. Απρόβλεπτα και σύντομα, όπως ακριβώς είναι η ίδια η ζωή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το όνομά της…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα