Masterchef 5: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Σωτήρη Κοντιζά

Masterchef 5: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον Σωτήρη Κοντιζά
Ο Σωτήρης Κοντιζάς Instagram / @scontizas

Ο Σωτήρης Κοντιζάς θεωρείται ο πιο αυστηρός κριτής του MasterChef 5, που επιστρέφει το βράδυ του Σαββάτου (23/01). Η καταγωγή του, το ύψος του, τα εστιατόριά του και η οικογενειακή ζωή.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς επιστρέφει αύριο, Σάββατο (23/01), μαζί με τους Λεωνίδα Κουτσόπουλο και Πάνο Ιωαννίδη, στο MasterChef 5 που κάνει πρεμιέρα στις 21:00 στο Star. Οι αγαπημένοι κριτές ετοιμάζονται για νέες γαστρονομικές περιπέτειες και η ανυπομονησία είναι μεγάλη.

Θεωρείται ο πιο αυστηρός του MasterChef και δικαίως, αφού καταφέρνει κάθε φορά να “ψαρώσει” τους παίκτες, ενώ κανείς μάγειρας δεν γλιτώνει από τα χέρια του, αν ο γνωστός σεφ βρει κόκκαλα στο πιάτο του. Ο Σωτήρης Κοντιζάς έχει γενέθλια στις 5 Μαρτίου του 1983, είναι Ιχθύς στο ζώδιο και αγαπά την ασιατική κουζίνα, καθώς η μητέρα του είναι από την Ιαπωνία, ενώ ο πατέρας του Έλληνας.

1. Το βιογραφικό του Σωτήρη Κοντιζά

Όταν αποφάσισε πως ήθελε να γίνει σεφ ξεκίνησε πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια και αφού δούλεψε σε πολλά γνωστά εστιατόρια της Αθήνας, αποφάσισε να πάει στη Δανία, όπου θήτευσε πλάι σε γνωστούς σεφ. Έπειτα, πήγε στο Λονδίνο, όπου μαγείρεψε για τον Μπρέτ Γκράχαμ.

2. Το ύψος του Σωτήρη Κοντιζά

Όπως και με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, έτσι και με τον Σωτήρη Κοντιζά, το ύψος του έχει απασχολήσει πολύ. Ωστόσο, για τους αντίθετους λόγους από τον συνάδελφό του. Ο γνωστός σεφ έχει δηλώσει δημόσια το ύψος του, αναφέροντας ότι είναι 1.93, ενώ σε άλλες του δηλώσεις είπε ότι είναι 1.94. Το σίγουρο είναι πως περνάει κατά πολύ τον “θείο Λεωνίδα”.

3. Τα εστιατόρια του Σωτήρη Κοντιζά

Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι head chef στο εστιατόριο Nolan και πρόσφατα άνοιξε δικό του εστιατόριο, το Προβελλέγγιος. Το Nolan στο Σύνταγμα είναι ένα εστιατόριο με ασιατικό προσανατολισμό, χαρακτηρίζεται από το “φιλόξενο φαγητό” του aka comfort food και διαθέτει γεύσεις από διάφορες χώρες όπως το Βιετνάμ, η Κίνα και η Ιαπωνία. Το Προβελλέγγιος πήρε το όνομα του αρχιτέκτονα που έκτισε το κτίριο όπου στεγάζεται το εστιατόριο, βρίσκεται στον Κεραμεικό και περιλαμβάνει ένα “πειραματικό” μενού.

4. Η σύζυγος και τα παιδιά του Σωτήρη Κοντιζά

Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά, ένα αγόρι και δύο κορίτσια. Η σύζυγός του ονομάζεται Δέσποινα, είναι Ελληνοϊταλίδα και οι δυο τους γνωρίστηκαν σε ένα εστιατόριο, ενώ ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά, όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος. Τα παιδιά τους είναι Αριάννα – Τσιχίρο και Kenji, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του πρόσφατου μέλους της οικογένειας.

5. Το Instagram του Σωτήρη Κοντιζά

Ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι ενεργός στα social media και στον λογαριασμό του @scontizas στο Instagram ανεβάζει συχνά στιγμιότυπα από την οικογενειακή ζωή, από τα επαγγελματικά του σχέδια, από το Masterchef και ενίοτε αστεία καρέ από την καθημερινότητά του.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα