Masterchef: Σκονάκια, ξεκατίνιασμα, οι κριτές σε ρόλο λυκειάρχη και στο βάθος λίγη μαγειρική

Διαβάζεται σε 3'
Masterchef: Σκονάκια, ξεκατίνιασμα, οι κριτές σε ρόλο λυκειάρχη και στο βάθος λίγη μαγειρική
Oι πρωταγωνιστές του κακού χαμού που ξέσπασε στο Masterchef, Γιάννης Κ. και Λευτέρης. YouTube

Για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών Masterchef (ίσως και παγκοσμίως) έγιναν καταγγελίες για σκονάκια στην κουζίνα του διαγωνισμού. Ακολούθησε ξεκατίνιασμα.

Αυτά που συμβαίνουν στο φετινό Μasterchef δεν έχουν ξαναγίνει, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλον τον πλανήτη. Ή τουλάχιστον δεν τα έχουμε δει να συμβαίνουν πουθενά.

Στο επεισόδιο της Τρίτης 26/3, ξέσπασε ο κακός χαμός, με καταγγελίες για διαγωνιζόμενους που έμπαιναν στην κουζίνα για να μαγειρέψουν με σκονάκι -είτε με χαρτάκια στις τσέπες στα οποία είχαν γράψει συνταγές, είτε με σημειώσεις στα χέρια τους.

Τα εξαφάνιζαν όταν αφού έκαναν τη μεταφορά στην κόλλα χαρτιού που δίδεται κάθε ημέρα για τις σημειώσεις των συμμετεχόντων, ζητούσαν να πάνε στην τουαλέτα.

Τον πρόλογο για όσα είδαμε και δεν τα πιστεύαμε, τον είχε κάνει μια ημέρα νωρίτερα ο αρχηγός της μπορντό μπριγάδας, Γιάννης Κούρτογλου. Μεταξύ άλλων, είχε μετονομάσει τον Λευτέρη, σε Τεφτέρη, εξηγώντας πως είχε βάλει παρανόμως στο πλατό συνταγές.

Είχε δεσμευθεί «να τους ξεφτιλίσω αν τους ξαναπιάσω». Τελικά, έκανε κάτι άλλο, την ημέρα που δεν είχε στη διάθεση του ηλεκτρικό εξοπλισμό για να φτιάξει το γλυκό του (κατόπιν απόφασης του αρχηγού της νικήτριας μπριγάδας στην προηγούμενη διαδικασία, Άνχελ): προκάλεσε πανικό που διέλυσε τη ψυχολογία των αντιπάλων του.

Πριν αρχίσουν οι διαγωνιζόμενοι τη δεύτερη ημέρα της «γλυκιάς εβδομάδας» που αποδεικνύεται ‘φαρμάκι’ για πολλούς, ρώτησε τον Λευτέρη αν γράφει συνταγή στο χέρι και την περνάει στο τετράδιο.

Η συνέχεια είχε ως εξής:

Λευτέρης: Τι λες μωρέ! Σοβαρολογείς;

Γιάννης Κ.: Κάτι είδα στο χέρι σου γραμμένο.

Γιάννης Γεωργίου (γνωστός ως Δάσκαλος).: Κι εγώ Λευτέρη.

Λευτέρης: Για φωνάξτε

Γιάννης Γ.: Θα σηκώσω εγώ το χέρι μου, όταν μπουν οι κριτές.

Γιάννης Κ. (προς τον Λευτέρη): Είναι κρίμα ρε φίλε, αφού παίζουμε στα ίσα.

Λευτέρης: Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

Γιάννης Κ: Μάγειρες είμαστε. Επειδή είδα το χέρι σου, για αυτό στο είπα.

Γιάννης Κ σε Γιάννη Γ: «άστον, να τον ξεφτιλίσω με την μαγειρική, να φάει τα *@#. Aφού τώρα δεν υπάρχει -η σημείωση στο χέρι».

Παρ’ όλα αυτά, ο «Δάσκαλος» έκανε τις αποκαλύψεις στους κριτές.

Την ίδια ώρα, υπήρχε διαπληκτισμός του Λευτέρη και με τον Γιάννη Κ., ενώ μετά μπήκαν στη μέση και άλλοι, όπως ακούγαμε πως υπήρχαν πολλοί που έπαιρναν σκονάκια (σε χαρτάκι ή στο χέρι) στο πλατό.

Ο Λευτέρης δεν παραδέχθηκε ποτέ τις κατηγορίες, όπως ουδείς άλλος ομολόγησε πως έχει κάνει κάτι παράνομο, καθώς όπως διευκρίνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τα σκονάκια δεν επιτρέπονται και επιφέρουν ποινές.

Οι κριτές έγιναν λυκειάρχες

Όταν γινόταν ο κακός χαμός στην κουζίνα του Masterchef μεταξύ των παικτών, οι κριτές απείχαν. Επέστρεψαν όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, έκαναν τις απαραίτητες διευκρινίσεις και μάζεψαν όλες τις σημειώσεις των παικτών, ζητώντας τους να γράψουν ξανά τις όποιες σημειώσεις.

Eν τέλει, νίκησε η μπορντό μπριγάδα, παίρνοντας αυτό που ήθελε από την ταραχή που προκάλεσε. Νωρίτερα, ο Γιάννης Κ. Είχε πει «κάναμε αυτό που θέλαμε», με τον Γιάννη Γ. να ξεκαθαρίζει «εγώ έκανα αυτό που έπρεπε».

Στη ψηφοφορία της γκρι μπριγάδας υπήρχε ισοψηφία και ο αρχηγός Άνχελ διάλεξε τη Βιβή έναντι του Ηλία «επειδή έχω συγκεκριμένο τρόπο που ψηφίζω. Ψηφίζω τα άτομα που κρίνω πως θα προσφέρουν λιγότερα στην ομάδα. Αυτήν την στιγμή πιστεύω πως είναι η Βιβή» και έτσι έγινε η δεύτερη υποψήφια της εβδομάδας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα