Μια νύχτα του Αυγούστου: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας σειράς - συνέχειας του "Νησιού"

Γιάννης Στάνκογλου (ο Αντρέας Βανδουλάκης στη φυλακή).
Γιάννης Στάνκογλου (ο Αντρέας Βανδουλάκης στη φυλακή). ΕΡΤ

Στις αρχές Οκτωβρίου κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά της ΕΡΤ "Μια νύχτα του Αυγούστου", που συνεχίζει την ιστορία του θρυλικού "Νησιού", με πρωταγωνιστές τους Καραμίχο, Καβογιάννη, Σκαφιδά, Στάνκογλου. Δείτε το trailer και εικόνες από τα γυρίσματα.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα της νέας πολυαναμενόμενης σειράς της ΕΡΤ «Μια νύχτα του Αυγούστου», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της βραβευμένης συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Καραμίχο, Μαρία Καβογιάννη, Γιάννη Στάνκογλου, Γιούλικα Σκαφιδά και πολλούς άλλους γνωστούς, καταξιωμένους ηθοποιούς και συντελεστές.

Η νέα δραματική σειρά 14 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Ζωής Σγουρού και σενάριο Παναγιώτη Χριστόπουλου, που θα κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 22:00, μας διηγείται τον τραγικό απόηχο μιας γυναικοκτονίας, τις αμέτρητες ζωές που σημαδεύτηκαν ως συνέπειά της, τις φυλακές κάθε είδους που χτίζει ο άνθρωπος γύρω του, αλλά και την ανάγκη για λύτρωση, ελπίδα, αγάπη, που αναπόφευκτα γεννιέται πάντα μέσα από τα χαλάσματα.

Η δράση από την Κρήτη και την περιοχή της Ελούντας, μεταφέρεται σε διάφορα σημεία του Πειραιά και της Αθήνας, ανάμεσα σε αυτά το λιμάνι, η Τρούμπα, το Μεταξουργείο, η Σαλαμίνα, τα οποία αναδίδουν μοναδικά της ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’60, όπου μας μεταφέρει η ιστορία.

Μια νύχτα του Αυγούστου: Φωτογραφίες από τα γυρίσματα

Η Γιούλικα Σκαφιδά στο επισκεπτήριο της φυλακής.
Η Γιούλικα Σκαφιδά στο επισκεπτήριο της φυλακής. ΕΡΤ
Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Καβογιάννη, Ζωή Σγουρού.
Γιώργος Καραμίχος, Μαρία Καβογιάννη, Ζωή Σγουρού. ΕΡΤ
Γιώργος Καραμίχος, Ντένια Ψυλλιά
Γιώργος Καραμίχος, Ντένια Ψυλλιά ΕΡΤ
Η Μαρία Καβογιάννη υποδύεται την Αγάθη, τη φιλόξενη ιδιοκτήτρια της ομώνυμης πανσιόν, στην Τρούμπα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο Μανώλης.
Η Μαρία Καβογιάννη υποδύεται την Αγάθη, τη φιλόξενη ιδιοκτήτρια της ομώνυμης πανσιόν, στην Τρούμπα, όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο Μανώλης. ΕΡΤ
Από αριστερά, Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης Βανδουλάκης), Κώστας Ανταλόπουλος (ο Σταύρος, ένας μοναχικός τύπος που δουλεύει μαζί με τον Μανώλη στο καρνάγιο).
Από αριστερά, Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης Βανδουλάκης), Κώστας Ανταλόπουλος (ο Σταύρος, ένας μοναχικός τύπος που δουλεύει μαζί με τον Μανώλη στο καρνάγιο). ΕΡΤ
Η Γιούλικα Σκαφιδά στο σετ.
Η Γιούλικα Σκαφιδά στο σετ. ΕΡΤ
Η μικρή Μαρία Πασσά με τον Αλέξανδρο Λογοθέτη.
Η μικρή Μαρία Πασσά με τον Αλέξανδρο Λογοθέτη. ΕΡΤ
Από αριστερά, Ζωή Σγουρού (σκηνοθέτις), Αλέξανδρος Λογοθέτης (ο γιατρός Νίκος Κυρίτσης, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαρία Πετράκη στην Κρήτη), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη) και η μικρή Μαρία Πασσά (η κόρη του Νίκου και της Μαρίας).
Από αριστερά, Ζωή Σγουρού (σκηνοθέτις), Αλέξανδρος Λογοθέτης (ο γιατρός Νίκος Κυρίτσης, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαρία Πετράκη στην Κρήτη), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη) και η μικρή Μαρία Πασσά (η κόρη του Νίκου και της Μαρίας). ΕΡΤ

Μια νύχτα του Αυγούστου: Η ιστορία…

Το νήμα της αφήγησης ξετυλίγεται με αφετηρία τη δολοφονία της Άννας Πετράκη (Ευγενία Δημητροπούλου), από τον σύζυγό της Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννης Στάνκογλου), μια νύχτα του Αυγούστου, έξι χρόνια πριν, όταν ο τελευταίος μαθαίνει ότι είχε εραστή τον ξάδελφό του, τον Μανώλη Βανδουλάκη (Γιώργος Καραμίχος).

Βασικό ρόλο στη σειρά έχει η αδελφή της Άννας, Μαρία Πετράκη (Γιούλικα Σκαφιδά), η οποία προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια…

Ο Μανώλης έφυγε από την Κρήτη αποφασισμένος να μην επιστρέψει ποτέ. Ζει στον Πειραιά. Οι γύρω του, περιθωριακοί τύποι του λιμανιού, βλέπουν στο πρόσωπό του έναν γοητευτικό ευχάριστο και χαρισματικό άνθρωπο, με άγνωστο παρελθόν, επιρρεπή στις καταχρήσεις και στον τζόγο.

Ο Ανδρέας είναι φυλακισμένος στην Κρήτη, καταδικασμένος σε ισόβια κάθειρξη. Κανείς δεν τον έχει επισκεφθεί εδώ και έξι χρόνια - εκτός από τις τύψεις γι’ αυτό που έκανε, οι οποίες δεν τον αφήνουν στιγμή σε ησυχία.

Κι ενώ η μοίρα του ενός είναι ήδη προδιαγεγραμμένη από το δικαστήριο, η μοίρα του άλλου ίσως να έχει μια τελευταία ελπίδα να αλλάξει. Ο Μανώλης, λίγο πριν από την αυτοκαταστροφή του, γνωρίζει ξανά την αγάπη. Όχι την εγωιστική, καταστροφική αγάπη που είχε για την Άννα. Μα, μια αγάπη γενναιόδωρη και φωτεινή, που την νιώθει για πρώτη φορά στη ζωή του: την αγάπη για τους ανθρώπους γύρω του, που ως τώρα του ήταν ξένοι. Για τη λιγάκι αδιάκριτη σπιτονοικοκυρά του, την Αγάθη (Μαρία Καβογιάννη), για τους βασανισμένους ανθρώπους που ζουν στην ίδια πανσιόν μαζί του, για τους συναδέλφους -εργάτες του λιμανιού, για τους ανθρώπους του περιθωρίου… Για ένα μικρό κορίτσι στο διπλανό παράθυρο. Ένα κορίτσι που μοιάζει με την κόρη της Άννας, τη Σοφία (Μαρία Πασσά), που ο Μανώλης πάντα αναρωτιόταν αν είναι δικό του παιδί.

Στο μεταξύ, η Μαρία αρχίζει για ανεξήγητους λόγους να επισκέπτεται τον φονιά της αδελφής της στη φυλακή, ενώ εμφανίζεται ο Αντώνης (Έκτορας Λιάτσος), ένας άντρας που ήταν πάντα ερωτευμένος με την Άννα και είχε μια κρυφή ανάμιξη στον θάνατό της. Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ιστορίες του γιατρού Νίκου Κυρίτση (Αλέξανδρος Λογοθέτης) και του δικηγόρου και πάλαι ποτέ προέδρου της Σπιναλόγκας, Νίκου Παπαδημητρίου (Τάσος Νούσιας).

Μια νύχτα του Αυγούστου: Ηθοποιοί και συντελεστές

Παίζουν: Γιώργος Καραμίχος (Μανώλης), Μαρία Καβογιάννη (Αγάθη), Γιάννης Στάνκογλου (Αντρέας Βανδουλάκης), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Αλέξανδρος Λογοθέτης (Νίκος Κυρίτσης), Τάσος Νούσιας (Νίκος Παπαδημητρίου), Μαρία Πασσά (Σοφία), Γιώργος Συμεωνίδης (Χρόνης), Κώστας Ανταλόπουλος (Σταύρος), Έλενα Τοπαλίδου (Φανή), Αινείας Τσαμάτης (Μάκης), Ελεάννα Φινοκαλιώτη (Φωτεινή), Έκτορας Λιάτσος (Αντώνης), Μιχάλης Αεράκης (Αλέξανδρος Βανδουλάκης), Ευγενία Δημητροπούλου (Άννα Πετράκη), Δημήτρης Αλεξανδρής (Ντρετάκης, διευθυντής φυλακών), Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Όλγα Βανδουλάκη), Βαγγέλης Λιοδάκης (Σαριδάκης, δεσμοφύλακας), Νικόλας Χαλκιαδάκης (Βαγγέλης, δεσμοφύλακας), Αντώνης Τσιοτσιόπουλος (Μάρκος), Αδελαΐδα Κατσιδέ (Κατερίνα), Ντένια Ψυλλιά (Ρηνιώ), Άννα Μαρία Μαρινάκη (Χριστίνα), Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης (Αναστάσης), Χρήστος Κραγιόπουλος (Φίλιππος)

Σενάριο: Παναγιώτης Χριστόπουλος

Σκηνοθεσία: Ζωή Σγουρού

Διευθυντής Φωτογραφίας: Eric Giovon

Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς

Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Δημήτρης Παπαδημητρίου

Ενδυματολόγος: Μάρλι Αλειφέρη

Ηχολήπτης: Θεόφιλος Μποτονάκης

Οργάνωση παραγωγής: Ελισσάβετ Χατζηνικολάου

Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Νικολάου

Μοντάζ: Rowan McKay

Εκτέλεση Παραγωγής: Σοφία Παναγιωτάκη / NEEDaFIXER

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σειρές, ΕΡΤ, Βικτόρια Χίσλοπ
SHARE:

24Media Network