Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το “σύνδρομο της μπαλαρίνας” και η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Νάνσυ Ζαμπέτογλου: Το “σύνδρομο της μπαλαρίνας” και η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της
Νάνσυ Ζαμπέτογλου Θανάσης Αναγνωστόπουλος glomex

Το "σύνδρομο της μπαλαρίνας" αποκάλυψε πως έχει η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και δήλωσε έτοιμη για ριζικές αλλαγές στην εμφάνισή της. Όσα είπε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Πρεμιέρα έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας (04/09) μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ η εκπομπή “Στούντιο 4” με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο να υποδέχονται για ακόμη μία τηλεοπτική σεζόν τους τηλεθεατές του μεσημεριανού μαγκαζίνο της δημόσιας τηλεόρασης.

Φανερά ανανεωμένοι, οι δύο παρουσιαστές βρέθηκαν ξανά στο πόστο τους, με τον παρουσιαστή να σχολιάζει πως είναι σαν να μην πέρασε μία μέρα ενώ η οικοδέσποινα της εκπομπής δεν δίστασε να αστειευτεί με την αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση αφού αποχωρίστηκε το καρέ που είχε και εμφανίστηκε με πιο μακριά μαλλιά, λέγοντας πως “είναι σαν να πέρασαν τρία χρόνια” βλέποντας την κανείς.

Όμως η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως φέτος πρόκειται να δούμε ακόμα μια αλλαγή από εκείνη, αφού όπως είπε, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα πόδια της και δεν μπορεί να φορέσει τακούνια, ενώ θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση.

“Έχω πρόβλημα φέτος όμως, θα αλλάξω, δεν μπορώ να φορέσω τακούνια. Εγώ γεννήθηκα με τακούνια και θα σου πω τι συνέβη. Πήγα σε γιατρούς και παντού έχω βαρεθεί να ακούω να λένε ‘ε όσο περνάνε τα χρόνια…‘. Σαν να έληξα, σαν γιαούρτι! Σαν να αρχίζουν να βγαίνουν προβλήματα. Μου το είπε ο οφθαλμίατρος, ο δερματολόγος και ο ορθοπεδικός. Έπαθα το σύνδρομο της μπαλαρίνας, αυτό που στέκεσαι στις μύτες. Πρέπει να κάνω εγχείρηση ή να μη φοράω τακούνια. Τώρα έχω πάρει παυσίπονο για να βάλω τα τακούνια στην πρεμιέρα. Λέγεται os trigonum και το έχουν οι μπαλαρίνες και οι ποδοσφαιριστές. Δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο!”, δήλωσε η Νάνσυ Ζαμπέτογλου μέσα από την εκπομπή της στην ΕΡΤ.

Τι είναι το Σύνδρομο της οπίσθιας πρόσκρουσης – τρίγωνο οστάριο

Το σύνδρομο os trigonum είναι αποτέλεσμα τραυματισμού υπέρχρησης της οπίσθιας ποδοκνημικής που προκαλείται από επαναλαμβανόμενες δυνάμεις πελματιαίας κάμψης. Κυρίως παρατηρείται σε χορευτές μπαλέτου και ποδοσφαιριστές. Το σύνδρομο os trigonum αποτελεί κλινική διάγνωση του επιδεινωμένου πόνου στον οπίσθιο αστράγαλο κατά τη διάρκεια του μπαλέτου ή κατά τους ελιγμούς στην προπόνηση.

Τα συμπτώματα του συνδρόμου os trigonum περιλαμβάνουν:

Δυσκαμψία, ιδιαίτερα στην πελματιαία κάμψη της ποδοκνημικής

Χρόνιο πόνο

Πρήξιμο πίσω από τον αστράγαλο.

Ο πόνος εμφανίζεται κυρίως κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης προπόνησης. Συχνότερα παρατηρείται σε θέσεις pointe και demipointe στο μπαλέτο, ή οποιαδήποτε αθλητική κίνηση που περιλαμβάνει αναγκαστική πελματιαία κάμψη ή ελιγμούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα μειώνονται αρχικά με ανάπαυση και αποχή από την δραστηριότητα που τα προκαλεί. Στους χορευτές μπαλέτου, το συμπτωματικό σύνδρομο os trigonum μειώνει το εύρος της κίνησης της πελματιαίας κάμψης της ποδοκνημικής. Συνεπώς, αυτό οδηγεί σε τροποποιημένες τεχνικές για το relevé στο demi-pointe και το pointe. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύνδρομο os trigonum συσχετίζεται συχνά με παθολογία του τένοντα του μακρού εκτείνοντος του μεγάλου δακτύλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα