Νικόλιζας: “Ο Άκης Πάνου μου έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στη φυλακή”

Νικόλιζας: “Ο Άκης Πάνου μου έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στη φυλακή”
Ο Νίκος Νικόλιζας στο The 2night Show Glomex

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας μίλησε για τις γνωριμίες του με ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου και τις ιστορίες που του είπαν, ενώ μοιράστηκε πληροφορίες από την τελευταία συνέντευξη του Άκη Πάνου στη φυλακή.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” στον ΑΝΤ1 ήταν το βράδυ της Τρίτης (29/03) ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας, ο οποίος μίλησε για την αγάπη του για τον ελληνικό κινηματογράφο, για τους μεγάλους πρωταγωνιστές, τα μικρά μυστικά τους, αλλά και τις συγκινητικές στιγμές που έζησε μαζί τους.

“Η Καίτη Γκρέυ με βοήθησε πολύ, είναι η δεύτερη μάνα μου. Μέχρι και τώρα, άμα τη ρωτήσεις, θα σου πει ότι ο Νίκος είναι ο υιοθετημένος μου γιος. Ήταν αυτή που με έκανε δημοσιογράφο, όπως και ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Του είχα ζητήσει να του κάνω του βιβλίο του. Του είπα να μη μου δώσει χρήματα ή πνευματικά δικαιώματα, μικρός εγώ τότε, 25 χρονών. Τελικά δέχτηκε να το κάνουμε και στο τέλος μου έδωσε το 3% από τα δικαιώματα του βιβλίου. Είναι ο Άγιος Αλεξανδράκης για μένα“, είπε ο Νίκος Νικόλιζας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε, επίσης, για την Ίλυα Λιβυκού, αναφέροντας πως του έδωσε τη μοναδική συνέντευξη της ζωής της.

“Το προσπαθούσα πολλά χρόνια, πήγαινα κάθε μέρα στο σπίτι της και την έβρισκα. Μου έλεγε ιστορίες. Μου ανοίχτηκε και τελικά κάναμε τη συνέντευξη. Δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά είναι η πρώτη ξανθιά ηθοποιός κινηματογράφου της Ελλάδας. Το 1947. Το όνομά της της το έδωσαν από το Λιβυκό Πέλαγος, γιατί ήταν Κρητικιά”, ανέφερε.

Η τελευταία συνέντευξη του Άκη Πάνου στη φυλακή

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην τελευταία συνέντευξη του Άκη Πάνου, ο οποίος την παραχώρησε στον ίδιο όσο ήταν στη φυλακή, λίγο καιρό πριν πεθάνει. Όπως είπε, η συνέντευξη έγινε τηλεφωνικά και μεσολάβησε η Καίτη Γκρέυ.

“Αυτή η συνέντευξη χρησιμοποιήθηκε στο δικαστήριο σαν αποδεικτικό στοιχείο, πριν πεθάνει, από τον δικηγόρο του. Λίγο μετά, μου ζήτησε μέσω εξωδίκου, να μην την κυκλοφορήσω τότε, γιατί ήταν έτοιμος να πεθάνει από καρκίνο. Την κυκλοφορήσαμε ένα χρόνο μετά τον θάνατό του. Ήταν ο Άκης στα τελευταία του. Έλεγε πάρα πολλά και είχε πολύ μεγάλη πίκρα από τους συναδέλφους του τους τραγουδιστές, γιατί βγαίναν στα κανάλια τότε και λέγανε διάφορα για τον ίδιο, χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική ιστορία”, περιέγραψε ο Νίκος Νικόλιζας.

“Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν η πιο πλούσια ηθοποιός”

Μιλώντας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Νίκος Νικόλιζας είπε: “Το βιβλίο “Έχω ένα Μυστικό”, που έγινε και σίριαλ στον Alpha, το επιμελήθηκα εγώ κι η Βασιλεία Ζερβού. Όλες τις συνεντεύξεις του Γιάννη από τις μαθήτριες της Αλίκης, τα έχω κάνει εγώ. Θέλω να σου πω ότι η Αλίκη ήταν η πιο πλούσια ηθοποιός που πέρασε από την Ελλάδα και ήταν πολύ σκληρή στις διαπραγματεύσεις. Δεν περνούσε κουνούπι χωρίς να το ξέρει. Είχε πάρα πολλά λεφτά η Αλίκη”

Αναφέρθηκε σε μια ιστορία, στην οποία ο Κώστας Χατζηχρήστος έστρωσε 1000 τριαντάφυλλα στην Μπεάτα Ασημακοπούλου, για να περάσει από πάνω, όταν τσάκισε την πόρτα για να πάει για γύρισμα.

Τέλος, μίλησε για την κοινή συνέντευξη που πήρε από τον Αλεξανδράκη και τον Κακκαβά, μισό αιώνα μετά. Όπως είπε, δεν είχαν βρεθεί ξανά μετά τη “Στέλλα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα