Οι 8 νέες ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο

Οι 8 νέες ελληνικές σειρές που κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο
Αυτή η νύχτα μένει, Μαύρο Ρόδο, Μαίρη Μαίρη Μαίρη, Maestro, Μια νύχτα του Αυγούστου, Η δική μας οικογένεια, Το βραχιόλι της φωτιάς, Κόκκινο ποτάμι ALPHA, MEGA, ΕΡΤ, OPEN

Ακόμη 8 νέες ελληνικές σειρές μυθοπλασίας ξεκινούν τον Οκτώβριο, διεκδικώντας μια θέση στο τηλεοπτικό τοπίο. Ποιες είναι και πότε κάνουν πρεμιέρα.

Από τις πιο γεμάτες και ποικιλόμορφες, όσον αφορά τις ελληνικές σειρές μυθοπλασίας, είναι η φετινή τηλεοπτική σεζόν. Δραματικές, κωμικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, μουσικές σειρές, αλλά και αρκετές σειρές εποχής, έκαναν πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο, μπαίνοντας δυναμικά στον ανταγωνισμό και επιχειρώντας να καθηλώσουν τους τηλεθεατές.

Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο η αρχή, αφού από τον Οκτώβριο ακόμη 8 νέες σειρές μυθοπλασίας αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα, διαμορφώνοντας εκ νέου το τηλεοπτικό πεδίο. Οι καινούργιες σειρές που έρχονται καλύπτουν και πάλι ένα ευρύ φάσμα ειδών, με το κοινό να έχει πια πολλές επιλογές στο τηλεκοντρόλ του, οι οποίες ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα.

Έτσι, τις επόμενες μέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι σειρές εποχήςΜια νύχτα του Αυγούστου” (που αποτελεί τη συνέχεια του εμβληματικού “Νησιού”) και “Το βραχιόλι της φωτιάς” στην ΕΡΤ, η κωμωδία “Η δική μας οικογένεια” και η δεύτερη σεζόν της συγκλονιστικής σειράς “Κόκκινο ποτάμι” στο OPEN, η πολυαναμενόμενη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η δραματική “Μαύρο ρόδο” και η κωμική “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη” στο MEGA, και η σειρά “Αυτή η νύχτα μένει” (βασισμένη στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή – βλέπε ομώνυμη ταινία) στον ALPHA.

Μια νύχτα του Αυγούστου

Η νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ, “Μια νύχτα του Αυγούστου”, που αποτελεί συνέχεια του “Νησιού” μας πάει πίσω στη δεκαετία του ’50. Η Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι στο χωριό. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί γιορτάζουν την απελευθέρωση από τον φόβο και την αρρώστια. Όμως όλα παγώνουν με τη δολοφονία μιας γυναίκας από τον σύζυγό της, όταν εκείνος μαθαίνει ότι είχε εραστή της τον καλύτερό του φίλο. Τα γυρίσματα έγιναν στην Κρήτη, στον Άγιο Νικόλαο και στην Πλάκα, το παραθαλάσσιο χωριό απέναντι από την Σπιναλόγκα, την αποικία των λεπρών

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Καβογιάννη, Γιούλικα Σκαφιδά, Ευγενία Δημητροπούλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Γιώργος Καραμίχος, Νίκος Χαλκιαδάκης, Ντένια Ψυλλιά, Έλενα Τοπαλίδου, Δημήτρης Αλεξανδρής, Γιώργος Συμεωνίδης, Τάσος Νούσιας, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Νόνη Ιωαννίδου και ο Αινείας Τσαμάτης.

Πρεμιέρα: Κυριακή 2 Οκτωβρίου, στις 22.00 (Κάθε Κυριακή)

Κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια

Το “Κόκκινο ποτάμι” του Μανούσου Μανουσάκη, η σειρά που αγαπήθηκε και συγκίνησε όσο λίγες τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει στο OPEN δυο χρόνια μετά, ακόμα πιο συγκλονιστική. Η Ιφιγένεια με το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η Ιφιγένεια θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι νεκρός. Ένας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται. Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Μέσα από τα μάτια της Ιφιγένειας και του Δημοσθένη κορυφώνεται η τραγική, ιστορική κατάληξη καθώς αναπτύσσεται όλο και πιο δυνατά ο έρωτας ανάμεσά τους.

Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτεναβός, Πέρης Μιχαηλίδης,Μιχάλης Μαρκάτης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήναρη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Ίτσιος.

Πρεμιέρα: Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21.00 (κάθε Κυριακή)

Μαύρο ρόδο

Η ιστορία ενός παράφορου έρωτα ανάμεσα σε δύο ανθρώπους από αντίθετους κόσμους ζωντανεύει στη νέα δραματική σειρά του MEGA, “Μαύρο Ρόδο”. Η αφοσίωση στον Θεό και η επιθυμία για έναν άνδρα φέρνουν την απόλυτη σύγκρουση. Η απρόσμενη ερωτική έλξη ανάμεσα σε μία δόκιμη μοναχή και έναν επιπόλαιο φοιτητή θα κάνει τους δύο νέους να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, να αμφισβητήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και να φτάσουν στα όριά τους. Θα επιλέξουν το “πρέπει” ή το “θέλω” για να βρει ο καθένας τη δική του σωτηρία;

Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Διδασκάλου, Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης, Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Πένυ Αγοραστού, Νίκος Πολυδερόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 22.30

Η δική μας οικογένεια

Η πιο ανατρεπτική οικογένεια, “Η δική μας οικογένεια”, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, έρχεται καθημερινά από τη νέα σεζόν στο OPEN. Η νέα κωμική σειρά, μέσα από γερές δόσεις χιούμορ, ανατροπές, και μπερδέματα, θα μας θυμίζει τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη, αλληλεγγύη και συντροφικότητα και πως χάρη σε αυτές τις αξίες μπορούν να ξεπεραστούν ακόμα και τα πιο μεγάλα εμπόδια. Άνθρωποι που επιλέγουν, αποδέχονται χωρίς όρια, εμπιστεύονται, αγαπούν και στηρίζουν ο ένας τον άλλο, στέκονται μαζί στα χαρούμενα και στα δύσκολα και προχωρούν. Και φυσικά από την ιστορία μας δεν λείπουν οι έρωτες, τα μυστικά, τα μικρά ψέματα και οι μεγάλες αλήθειες.

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Αθανασίου, Ελένη Βαΐτσου, Νίκος Πουρσανίδης, Απόστολος Γκλέτσος, Ελίνα Μάλαμα, Ρένος Ρώτας, Ελένη Κρίτα, Χριστίνα Τσάφου, Πάρης Θωμόπουλος, Κωνσταντίνα Κομμάτα, Κατερίνα Αντζουλάτου, Νικόλας Χαλκιαδάκης και η Υρώ Μανέ.

Πρεμιέρα: Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στις 20.00 (Καθημερινά)

Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη

Η νέα κωμική σειρά “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη” των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου έρχεται στο MEGA. Μια οικογενειακή κωμωδία που περιγράφει παράλληλα τις περιπέτειες τριών διαφορετικών γυναικών με το ίδιο όνομα… Μαίρη. Κάθε μία έχει τη δική της ζωή, τους δικούς της ανθρώπους γύρω της και τη δική της κοσμοθεωρία. Απλές καθημερινές καταστάσεις που μας είναι γνώριμες, γίνονται το υλικό για ένα σπαρταριστό σενάριο με χαρακτήρες της διπλανής πόρτας, απολαυστικές παρεξηγήσεις και ατάκες που θα γίνουν viral. Μια ξεκαρδιστική σειρά από το συγγραφικό δίδυμο που έχει σφραγίσει την κωμωδία στην τηλεόραση, το σινεμά και το θέατρο.

Πρωταγωνιστούν: Βάσω Λασκαράκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Νίκη Λάμη, Σπύρος Πούλης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Αντιγόνη Νάκα, Σύλβια Δελικούρα, Βάσω Γουλιελμάκη, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Καβογιάννη, Κρατερός Κατσούλης, Φωτεινή Ντεμίρη, Δήμητρα Στογιάννη, Πάρις Θωμόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Σπύρος Μπιμπίλας, Σοφία Βογιατζάκη, Μιχάλης Ρέππας.

Πρεμιέρα: Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 21.00

Maestro

Ένα ερωτικό δράμα με φόντο τη σκληρή σύγχρονη πραγματικότητα αποτελεί πολυαναμενόμενη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτηστο MEGA. Μια ακολουθία συμβάντων βαθιά ανθρώπινων, ρεαλιστικών, συγκινητικών με εκρηκτική έκβαση. Πρωταγωνιστής είναι ο Ορέστης, που ταξιδεύει σε ένα μικρό νησί στην εποχή της πανδημίας προκειμένου να στήσει, από την αρχή, ένα Φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μία ακραία ερωτική ιστορία που θα αποτελέσει κίνητρο για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα τα οποία μαστίζουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων. Είναι όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ τους και μ’ έναν τρόπο συνένοχοι σε αυτό που θα ακολουθήσει.

Πρωταγωνιστούν: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνης Μουρατίδης, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοος Αλμπάνης, Στεφανία Γουλιώτη, Γιάννης Τσορτέκης, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστης Χαλκιάς, Γιώργος Μπένος, Δημήτρης Κίτσος, Σάντρα Σαραφάνοβα, Τόνια Μαράκη, Γιώργος Μπινιάρης

Πρεμιέρα: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22.30 (Κάθε Πέμπτη)

Αυτή η νύχτα μένει

Η νέα δραματική σειρά του Alpha “Αυτή η νύχτα μένει” βασίζεται στο εμβληματικό βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και μας ταξιδεύει στο νυχτερινό κέντρο το “Όνειρο”, στο Αγρίνιο το 1984. Πίσω από τους δυνατούς προβολείς, την ψευδαίσθηση του στρας, τον λουλουδοπόλεμο και την ευφορία του αλκοόλ, κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες αλήθεια και πόνο. Ο κόσμος της νύχτας και του περιθωρίου από τη μία, της ημέρας και της έννομης τάξης από την άλλη, συγκρούονται. Καθώς τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται και οι απώλειες στοιβάζονται κι από τις δυο πλευρές, ένας μεγάλος έρωτας θα γεννηθεί μέσα απ’ τις στάχτες κι οι άνθρωποι θα ανακαλύψουν ποιος είναι στ’ αλήθεια ο κόσμος γύρω τους όπως και ο εαυτός τους.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης και Γιάννης Στάνκογλου, Άννα Μάσχα, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κόρα Καρβούνη, Γιάννης Τσορτέκης, Γιάννος Περγλέγκας, Ελένη Ρουσσινού, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιώργος Αρμένης, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Κώστας Μπερικόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Γιάννης Νταλιάνης, Στάθης Κόικας, Γιάννης Εγγλέζος, Ναταλία Σουίφτ, Μελίνα Λεφαντζή, Αινείας Τσαμάτης, Τάσος Λέκκας, Δημήτρης Πλειώνης, Γιάννης Απέργης, Νικολέτα Καρρά, Ελένη Βεργέτη, Θανάσης Βλαβιανός, Αναστασία Τσιλιμπίου, Σπύρος Σταμούλης, Νίκος Βατικιώτης, Γιώργος Τσάφας, Χρήστος Παπαδόπουλος, Φοίβος Παπακώστας, Ντένης Μακρής, Μάρω Παπαδοπούλου, Ελισάβετ Καβαλάκη.

Πρεμιέρα: Αναμένεται η ακριβής ημερομηνία

Το βραχιόλι της φωτιάς

Το βραχιόλι της φωτιάς” της ΕΡΤ1 είναι μια νέα συναρπαστική σειρά, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο. Μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, και με την υπέροχη μουσική του Μίνου Μάτσα, η σειρά μεταφέρει στην οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας.

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, Χριστίνα Μαθιουλάκη, Νικολέτα Χαρατζόγλου, Ηλέκτρα Μπαρούτα, Γκαλ Ρομπίσα.

Πρεμιέρα: Αναμένεται η ακριβής ημερομηνία

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα