Ολυμπιακοί Αγώνες: Αδικαιολόγητη η ΕΡΤ – Δεν έδειξε την προσπάθεια του Πετρούνια

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αδικαιολόγητη η ΕΡΤ – Δεν έδειξε την προσπάθεια του Πετρούνια
O Λευτέρης Πετρούνιας AP

Ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε μεν την υψηλότερη βαθμολογία στον προκριματικό των κρίκων, όμως η προσπάθειά του δεν μεταδόθηκε ποτέ από τη Δημόσια Τηλεόραση. Οργή στο Twitter, αντίδραση από τη σύζυγό του, αποποίηση ευθυνών από την ΕΡΤ. "Να μην επαναληφθεί" λέει η ΕΟΕ.

Αδικαιολόγητη και τεχνικά απροετοίμαστη η ΕΡΤ, η οποία δεν κατάφερε να προβάλει live την εντυπωσιακή και πλήρως επιτυχημένη προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την οποία εξασφάλισε ουσιαστικά την πρόκρισή του στους τελικούς (βαθμολογήθηκε με 15.333).

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν από τους πιο επιτυχημένους Έλληνες αθλητές και εκπροσώπους της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αποτελώντας φυσικά και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, η Δημόσια Τηλεόραση δεν κατάφερε να μεταδώσει live την προσπάθειά του, την οποία πλήθος κόσμου ανέμενε να παρακολουθήσει στους δέκτες του, αναζητώντας εν συνεχεία πλάνα μέσω των social media!

Η αδυναμία της ΕΡΤ να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλίσει τη live μετάδοση της επίδοσης του Έλληνα πρωταθλητή γεννά σοβαρά ερωτήματα για την κάλυψη του ιστορικού αθλητικού θεσμού και δη των προσπαθειών της ελληνικής αποστολής, σε μία διοργάνωση που πραγματοποιείται με καθυστέρηση ενός έτους.

Ευτυχώς… βρέθηκε βίντεο

Αρκετοί χρήστες των social media, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν ζωντανά την εκπληκτική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, αναζητώντας έστω ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο ώστε να μπορέσουν να τη δουν σε δεύτερο χρόνο.

Μολονότι η προσπάθεια του Έλληνα αθλητή δεν μεταδόθηκε live από την ΕΡΤ, η καταπληκτική του εκτέλεση ανέβηκε στο λογαριασμό του Eurosport Greece στο Twitter.

Δείτε την προσπάθεια του Πετρούνια:

“Να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα”

Τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός εξέφρασε σε ανακοίνωσή της και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αναλυτικά:

“Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι προς γενική κατάπληξη, δεν μεταδόθηκε από την ΕΡΤ η προσπάθεια του Ολυμπιονίκη μας Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει δοξάσει επανειλημμένως τη χώρα μας και ο κάθε Ελληνας έχει το δικαίωμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια του, ειδικά όταν αυτή γίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν μέχρι το τέλος των Αγώνων”.

Οργή στο Twitter, αντίδραση από τη Μιλλούση

Το σφάλμα της ΕΡΤ πάντως προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση πολλών χρηστών των social media. Μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας του Πετρούνια, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν προβλήθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, δεν ήταν λίγα τα επικριτικά σχόλια σε βάρος της Δημόσιας Τηλεόρασης, για το γεγονός ότι έχασε μία νέα επιτυχία του Έλληνα Αθλητή, με την οποία μάλιστα άνοιξε και τον δρόμο για τον τελικό και το μετάλλιο.

Ανάμεσα σε εκείνους που ενοχλήθηκαν ήταν και η σύζυγός του και πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση.

Με ανάρτησή της λίγο πριν ολοκληρωθεί η ζωντανή μετάδοση τόνισε: “Σε λίγο θα ολοκληρωθεί ο αγώνας και εμείς δεν έχουμε δει τον Λευτέρη. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι με τη βαθμολογία του, αλλά θα θέλαμε να τον δούμε. Περιμένουμε μπας και τον δείξουνε”.

Το μπαλάκι στο… Τόκιο

Από την πλευρά της, ωστόσο, η ΕΡΤ, σε ανακοίνωσή της, αποποιήθηκε των ευθυνών της, πετώντας το μπαλάκι στους Ιάπωνες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν ήταν δική της ευθύνη το γεγονός ότι η προσπάθεια του Έλληνα αθλητή και εκπροσώπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν προβλήθηκε ποτέ, αφού “η ΕΡΤ μεταδίδει τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες”. Μάλιστα, η ανακοίνωση γνωστοποιεί πως, μετά από διάβημα στο Τόκιο, το σχετικό βίντεο θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο.

Αναλυτικά:

“Σχετικά με την μη live μετάδοση της επιτυχημένης προσπάθειας του Λευτέρη Πετρούνια: Η ΕΡΤ δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για τη σκηνοθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταδίδει τις πηγές και τις εικόνες που επιλέγουν οι Ιάπωνες σκηνοθέτες.

Έγινε αμέσως διάβημα στο Τόκυο και το βίντεο του πρωταθλητή μας θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένο αμέσως μόλις αποσταλεί στην ΕΡΤ”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα